atlanticos pisze:edek ustawia sie pod Benka?
ale co wy sie spodziewacie po benku jak juz FOMc bylo a BEnek swoje powiedzial t otak samo jak wczoraj ze MARIO cos powie znowu wieczorem moim zdaniem nic nie bedzie
atlanticos pisze:edek ustawia sie pod Benka?
to jest głupota bo jeśli na interwale dziennym widzisz formację "spinning top" która wyraźnie mówi o niezdecydowaniu na rynku i możliwości odbicia w przeciwnym kierunku (gdzie między innymi na ujku to dzisiaj nastąpiło) oraz braku wyraźnego sygnału na sell, a mimo to otwierasz shorta i liczysz na cud to niestety ale rozważnym działaniem nie da się tego nazwać... no ale cóż, na błędach człowiek się uczy, szkoda tylko że czasami bywają one kosztownepr7emo pisze:nie ma czegoś takiego jak głupota, to wytwór wyobraźni, interpretacja subiektywna oparta na niepełnej informacjifreakout pisze:po wypowiedzi Bena liczę na mocny strzał w górę na edku i na mega obsuwę na parach jenowych bo z czystej głupoty zapakowałem się wczoraj w shorty...
jeżeli zarządzasz dobrze rachunkiem to ograniczysz straty, a do tego będziesz miał okazję więcej wygrać
po pierwsze na Maria wieczorem niewielu liczylo bo Mario mial konferencje rowniez o 14:30 i wtedy bujalo i co mial powiedziec to powiedzial... A dzis Benek wystepuje pierwszy raz od dawna i wystarczy ze da do zrozumienia ze wszyscy dobre dane moga sobie w dupe wsadzic bo on i tak bedzie drukowal ( nie musi tego powiedziec wprost - wystarczy domysł) i patrzac na poziom na jakim jestesmy moze byc gruby pin na swieczce tygodniowejNowy123 pisze:atlanticos pisze:edek ustawia sie pod Benka?
ale co wy sie spodziewacie po benku jak juz FOMc bylo a BEnek swoje powiedzial t otak samo jak wczoraj ze MARIO cos powie znowu wieczorem moim zdaniem nic nie bedzie
ja rowniez. ano dlaczego? juz odpowiadam: wczorajsze dno zakonczylo sie struktura 5 falowa w wiekszej podfali 5 lub w duzej fali C (wszystko liczone od szczytu 1,383). Niezaleznie od tego jakiego rodzaju jest ten spadek (nowa fala czy korekta) nalezy sie korekta. Z wczorajszego dna do do poziomu 1.3450 osiagnelismy fale A przekraczajac zniesienie 23.6 fibonacciego. Dzisiaj mielismy do czynienia ze spadek na fali B i z poziomu 1.3317 rozpoczynamy fale C. Licze, ze conajmniej wyniesiemy sie na 38.2 fibo przy prawie 1.3500. Osobiscie uwazam, ze caly ten spadek ze szyczytu jest tylko korekcyjny i czeka nas jeszcze jedna duza fala wzrostowa gdzies w rejony 1.3900-1.400. Potwierdzeniem tego jest coraz liczniejszy sentyment niedzwiedzi i wieszczenie o spadkach, widac to tymbardziej po zleceniach sellfreakout pisze:po wypowiedzi Bena liczę na mocny strzał w górę na edku i na mega obsuwę na parach jenowych bo z czystej głupoty zapakowałem się wczoraj w shorty...
to otwórz drugi rachunek demo, i graj na nim częściej niż na realufreakout pisze:to jest głupota bo jeśli na interwale dziennym widzisz formację "spinning top" która wyraźnie mówi o niezdecydowaniu na rynku i możliwości odbicia w przeciwnym kierunku (gdzie między innymi na ujku to dzisiaj nastąpiło) oraz braku wyraźnego sygnału na sell, a mimo to otwierasz shorta i liczysz na cud to niestety ale rozważnym działaniem nie da się tego nazwać... no ale cóż, na błędach człowiek się uczy, szkoda tylko że czasami bywają one kosztownepr7emo pisze:nie ma czegoś takiego jak głupota, to wytwór wyobraźni, interpretacja subiektywna oparta na niepełnej informacjifreakout pisze:po wypowiedzi Bena liczę na mocny strzał w górę na edku i na mega obsuwę na parach jenowych bo z czystej głupoty zapakowałem się wczoraj w shorty...
jeżeli zarządzasz dobrze rachunkiem to ograniczysz straty, a do tego będziesz miał okazję więcej wygrać
lepsze będzie EUR/NZD - wzrosty na AUD/NZD (zakładam)zastapmnie pisze:ciekawie zapowiada się na EURAUD; jakby na tygodniowym rósł młotek, wczoraj już się spodziewałem zejścia w reon 1,39, a teraz zaczynam myśleć, że to kangur może być mocniej sprzedawany od Edka...