EURUSD raczej dalej bedzie pikowac w dol. "Policymakers" w eurolandzie chca slabego edka i stad wczorajszy "szok" obciecia stop o 0.25 wbrew ogolnorynkowemu przekonaniu ze nie utnie Mario - a ucial Dzis .... zaskoczenie, b.dobre wyniki z krainy hamburgerow. Benek nic sensownego nie powiedzial, a czekalem ze bedzie jakis ciekawy ruch a tu nic.
NO TAPER az do marca. Dzis rozmawialem z jednym z dealerow i FED zaczyna miec dobra zagwozdke co teraz zrobic. QE nie ma zadnego pozytywnego wplywu bo banki trzymaja cash zamiast go wydawac. Inflacja daleko od zamierzonego celu, konsumpcja nie taka jak chca a stop ujemnych raczej nie wprowadza Poza tym pojawily sie glosy ze FED powinien sie pozbywac trzymanych papierow za ktore musi placic odsetki. Robi sie ciekawie
co do zaś Twoich przypuszczeń na temat arbitrażu na kablu, to przyjrzyj się dziennemu wykresowi, nie widzisz tam aby jakieś gwiazdy wieczornej? może zamiast wzrostów na edku, będą spadki na kablu?
fatalizm przeze mnie przemawia, bo siedzę w longach na edku daleko od obecnej ceny, mam raczej czarne mysli, ale logika podpowiada jakąś korektę w niedługim czasie, choć może wpierw jednak 1,3270-50?
klin się rysuje na m15, więc wpierw 1,3420, a potem 1,3340 i bęc w dół lub bęc do góry...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
@Bemowo - zawsze mozesz w jakims osiedlowym wazywniaku zamiast w portugalskiej biedronce i wtedy juz w ogole polskie GDP bedzie zadowolone Najwazniejsze zeby robic swiadome zakupy i wspierac polskich producentow
Marek. pisze:A co myślicie o złocie w najbliższym czasie, północ czy południe
a może niech poszuka na ostatnich stronach
-- Dodano: 09 lis 2013, 00:34 --
zastapmnie pisze:zacny masz dowcip, Bemowo:)
co do zaś Twoich przypuszczeń na temat arbitrażu na kablu, to przyjrzyj się dziennemu wykresowi, nie widzisz tam aby jakieś gwiazdy wieczornej? może zamiast wzrostów na edku, będą spadki na kablu?
fatalizm przeze mnie przemawia, bo siedzę w longach na edku daleko od obecnej ceny, mam raczej czarne mysli, ale logika podpowiada jakąś korektę w niedługim czasie, choć może wpierw jednak 1,3270-50?
klin się rysuje na m15, więc wpierw 1,3420, a potem 1,3340 i bęc w dół lub bęc do góry...
to najprościej kup edka, sprzedaj kabla - rozcieńczenie ekspozycji