NO TAPER az do marca. Dzis rozmawialem z jednym z dealerow i FED zaczyna miec dobra zagwozdke co teraz zrobic. QE nie ma zadnego pozytywnego wplywu bo banki trzymaja cash zamiast go wydawac. Inflacja daleko od zamierzonego celu, konsumpcja nie taka jak chca a stop ujemnych raczej nie wprowadza
DayTrading: Piątek 08.11.2013
Re: DayTrading: Piątek 08.11.2013
EURUSD raczej dalej bedzie pikowac w dol. "Policymakers" w eurolandzie chca slabego edka i stad wczorajszy "szok" obciecia stop o 0.25 wbrew ogolnorynkowemu przekonaniu ze nie utnie Mario - a ucial
Dzis .... zaskoczenie, b.dobre wyniki z krainy hamburgerow. Benek nic sensownego nie powiedzial, a czekalem ze bedzie jakis ciekawy ruch a tu nic.
NO TAPER az do marca. Dzis rozmawialem z jednym z dealerow i FED zaczyna miec dobra zagwozdke co teraz zrobic. QE nie ma zadnego pozytywnego wplywu bo banki trzymaja cash zamiast go wydawac. Inflacja daleko od zamierzonego celu, konsumpcja nie taka jak chca a stop ujemnych raczej nie wprowadza
Poza tym pojawily sie glosy ze FED powinien sie pozbywac trzymanych papierow za ktore musi placic odsetki. Robi sie ciekawie 
kupuj POLSKIE produkty
kupuj POLSKIE produkty
na przykład samochody z Polskich fabryk i mięsko w Polskich sklepach - takich jak biedronka
na przykład samochody z Polskich fabryk i mięsko w Polskich sklepach - takich jak biedronka
A co myślicie o złocie w najbliższym czasie, północ czy południe
- zastapmnie
- Pasjonat

zacny masz dowcip, Bemowo:)
co do zaś Twoich przypuszczeń na temat arbitrażu na kablu, to przyjrzyj się dziennemu wykresowi, nie widzisz tam aby jakieś gwiazdy wieczornej? może zamiast wzrostów na edku, będą spadki na kablu?
fatalizm przeze mnie przemawia, bo siedzę w longach na edku daleko od obecnej ceny, mam raczej czarne mysli, ale logika podpowiada jakąś korektę w niedługim czasie, choć może wpierw jednak 1,3270-50?
klin się rysuje na m15, więc wpierw 1,3420, a potem 1,3340 i bęc w dół lub bęc do góry...
co do zaś Twoich przypuszczeń na temat arbitrażu na kablu, to przyjrzyj się dziennemu wykresowi, nie widzisz tam aby jakieś gwiazdy wieczornej? może zamiast wzrostów na edku, będą spadki na kablu?
fatalizm przeze mnie przemawia, bo siedzę w longach na edku daleko od obecnej ceny, mam raczej czarne mysli, ale logika podpowiada jakąś korektę w niedługim czasie, choć może wpierw jednak 1,3270-50?
klin się rysuje na m15, więc wpierw 1,3420, a potem 1,3340 i bęc w dół lub bęc do góry...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
@Bemowo - zawsze mozesz w jakims osiedlowym wazywniaku
zamiast w portugalskiej biedronce i wtedy juz w ogole polskie GDP bedzie zadowolone
Najwazniejsze zeby robic swiadome zakupy i wspierac polskich producentow

@Marek - gold krotkoterminowo na poludnie.
@Marek - gold krotkoterminowo na poludnie.
kupuj POLSKIE produkty
a może niech poszuka na ostatnich stronachMarek. pisze:A co myślicie o złocie w najbliższym czasie, północ czy południe
-- Dodano: 09 lis 2013, 00:34 --
to najprościej kup edka, sprzedaj kabla - rozcieńczenie ekspozycjizastapmnie pisze:zacny masz dowcip, Bemowo:)
też macie godz. publikacji postu wg. czasu letniego
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
I tak krótkim pozycjom życzę powodzenia
-- Dodano: 09 lis 2013, 01:16 --
kabel - legenda średnich mieści się na edku to ten sam szablon
-- Dodano: 09 lis 2013, 01:16 --
kabel - legenda średnich mieści się na edku to ten sam szablon
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w Polskich sklepach - takich jak biedronka

Kaszebe ?sonia123 pisze:jo