będzie? wydaje mi się, że jest od wczorajBemowo1 pisze:gold,
jeszcze jedna podfala
-- Dodano: 08 lis 2013, 22:01 --
lepsze będzie EUR/NZD - wzrosty na AUD/NZD (zakładam)zastapmnie pisze:ciekawie zapowiada się na EURAUD; jakby na tygodniowym rósł młotek, wczoraj już się spodziewałem zejścia w reon 1,39, a teraz zaczynam myśleć, że to kangur może być mocniej sprzedawany od Edka...
DayTrading: Piątek 08.11.2013
Re: DayTrading: Piątek 08.11.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zastapmnie
- Pasjonat
Edek na dziennym wyskoczył dołem z chmury Ichimoku; wczoraj zrobił to na chwilę i wrócił, dzisiaj raczej już mu nie starczy sił, a to wróży dalsze spadki i to solidne
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
wszystko w granicach tolerancji,zastapmnie pisze:Edek na dziennym wyskoczył dołem z chmury Ichimoku; wczoraj zrobił to na chwilę i wrócił, dzisiaj raczej już mu nie starczy sił, a to wróży dalsze spadki i to solidne
przyszły tydzień uklepywanie podłogi, potem up i koszenie detalu
wyjście z chmury nie jest sygnałem sprzedaży
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zastapmnie
- Pasjonat
na tych indexach to nie znają litości, takie ładne wczoraj świeczki spadkowe były, a dzisiaj s&p objęcie zrobił hossy;
co za potwory
co za potwory
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Bemowo1 pisze:
a to ciekawe, mnie uczono inaczej
na ichi gram wyłącznie na przebicie lub retest
ale rynek zweryfikuje
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
usdcad na tygodniowym odbilo sie od LT spadkowe, na dziennym to samo, na 4 godzinnym tez to wyglada na spadki. po za tym patrzac na to https://www.tradingview.com/e/HKTAAlo9/ sytuacja jest podobna jak przy poprzednim wzroscie czy spadku (nie wiedzialam jak to pokazac wiec zaznaczylam literkami). wiele przemawia za spadkiem, jaki zasieg obstawiacie? 1.03?
kijun sen jest liniią sygnału, w zależności od ustawień pozostałych średnich. Nawet na jedej średniej można zarabiać pieniądze i wychodzi to dużo prościej od ichimokujen-yy pisze:Bemowo1 pisze:
a to ciekawe, mnie uczono inaczej
na ichi gram wyłącznie na przebicie lub retest
ale rynek zweryfikuje
Od południa napalaliśmy się na to co powie Benek, sam nawet zrezygnowałem z co piątkowego upojenia alkoholowego.
tymczasem nic się nie dzieje ;|
Grzegorz
zastapmnie pisze:na tych indexach to nie znają litości, takie ładne wczoraj świeczki spadkowe były, a dzisiaj s&p objęcie zrobił hossy;
co za potwory
dzis dostarczyli gotowki spor oPoniedzielek brak wiec cofka
Ostatnie ruchy na tej parze do logicznych nie należą. Do niedawna para ta była odwrotnością edka, a ostatnio pełniła rolę pary wypadkowej par eur/usd i eur/cad.sonia123 pisze:usdcad na tygodniowym odbilo sie od LT spadkowe, na dziennym to samo, na 4 godzinnym tez to wyglada na spadki. po za tym patrzac na to https://www.tradingview.com/e/HKTAAlo9/ sytuacja jest podobna jak przy poprzednim wzroscie czy spadku (nie wiedzialam jak to pokazac wiec zaznaczylam literkami). wiele przemawia za spadkiem, jaki zasieg obstawiacie? 1.03?
Wcześniej była moja długoterminowa prognoza, a także jeden z Kolegów zamieścił int H4 (spadkowy klin) - z czym nawet się zgadzam w obecnej sytuacji edka
-- Dodano: 08 lis 2013, 23:20 --
piątek się jeszcze nie skończyłgrz3siek pisze:Od południa napalaliśmy się na to co powie Benek, sam nawet zrezygnowałem z co piątkowego upojenia alkoholowego.