BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

proof

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: proof »

cytrynek pisze: Uważam, że na forum należy podnosić kwestie dotyczące jakości usług świadczonych przez brokerów.
Przecież to napisałem, widocznie nie czytałeś dokładnie:
proof pisze:Jak Ci nie odpowiada oferta, to napisz co jest nie tak i że rezygnujesz z usług.
cytrynek pisze: Wielu początkujących tak jak ja chciałoby dokonać najlepszego wyboru. To czy ktoś z jednej strony narzeka na swojego broka a z drugiej strony z nim pozostaje jest drugorzędną sprawą, którą ja akurat dostrzegam.
Ja nie mam nic przeciwko. Ten wątek temu przecież służy, ale:
proof pisze:Nie chodzi o to, żeby nie zwracać uwagi brokerowi, ale sam fakt, że jesteście klientami nie oznacza automatycznie, że wolno wam wszystko. Są granice dobrego smaku.
proof pisze: Odniosę się jeszcze to stwierdzenia kolegi dotyczącego wysokości depozytów tzw. "reszty". Co ma piernik do wiatraka. Czy inwestuję tyko 10 000 PLN czy 100 000 PLN jest bez różnicy. Wszelkie zdarzenia po stronie brokera mają jednakowy wpływ. I na koniec apel: NIech kolega używa słów, które sam rozumie. Pokora jest tutaj doskonałym przykładem. Pozdrawiam,
Najpierw mała lekcja cukiernictwa: pierniki piecze się z mąki, którą wytwarza się w młynach potocznie nazywanych "wiatrakami". Żeby ten przykład nie był bezużyteczny niech będzie metaforą do zdolności kojarzenia faktów przez Ciebie.
Z punktu widzenia inwestycji to jest bez różnicy, ale nie o tym pisałem. Mnie bawi, gdy ktoś taki stawia wymagania jakby miał na rachunku paręnaście milionów i przy okazji obwieszcza całemu forum, że ja odchodzę robiąc wielką łaskę brokerowi i niech ten mnie błaga, żebym wrócił z moim depozytem (xx zł lub xxx zł). Ostatnio zdanie jest ciekawe - nie znasz mnie, zatem jedynym dowodem braku pokory u mnie może być moja wypowiedź. Zatem będąc ciekawy poproszę, abyś taką wypowiedź tu przytoczył.

Kiwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwi »

Odniose sie do tego wszystkiego wkrótce, teraz akurat nie mam wolnej chwili.
Dokładnie wyjaśnię co mnie tak denerwuje.
Mam wywalone .. na wszystko.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Kiwi.. bo Ty źle robisz :lol:

W ramach conciergo VIP etc.. powinieneś się umówić.. że będziesz po północy chciał zrobić transakcję!
Wtedy diler przyjedzie do siedziby bossa i raczy kliknąć piepszone OK! :lol:
zz pisze:Wiesz Kiwi,u nas prawo pozwala więc trują..
Rozmawiałem z przedstawiciele brokera mm z USA i na pierwszym spotkaniu bez ogródek powiedział że u brokera MM nie ma żadnego rynku,gramy tylko z cenami orientacyjnymi brokera.
Myślę że jeżeli nasi brokerzy powiedzieli by to oficjalnie nie byłoby tak dużych nieporozumień.

Pozdrawiam
Natomiast pan Z. z bossa twierdzi, że ich MM jest najzajeb.. pośród wszystkich MM i ECN i równych sobie nie ma! Bo że nawet ECN ma MM i desk..

A teraz jak to powinniśmy robić!
Każdą taką transakcję felerną problem.. jakoś zarejestrować.. chociażby ten zrzut ekranu.. i wysłać z króciutkim opisem do powiatowego rzecznika konsumentów.. i niech się broker tłumaczy przed knf, knf przed UOKiK a Ci przed PRK.. a oni przed Tobą.. i nic, że to może nic nie da.. niech biurokracja się rozrasta, to się takich rzeczy nie będzie opłacać.. I co 5 transakcji szablon.. aż w końcu ktoś uzna, że tak być nie może!

http://forex-nawigator.biz/forum/na-czy ... ml#p171565

Nie tak dawno.. w tym temacie został podany link do informacji od Bossa który przedstawił dostawcę danych. Niech zatem pokaże, że ten oto dostawca miał taki spread a nie rozwalił go diler na desku bo mu pasowało skubnąć Cię na tym 1locie czy kilku w serii.
I nie ważne czy xtb.. czy inny broker..

AAA! To jeszcze podlega pod UKE! Ponieważ transakcje są online.. :mrgreen:
Po kilku takich akcjach.. powołają komisje która zbada umowy brokerskie pod kątem wyłączania odpowiedzialności i konfliktu interesów.

Dalej.. winno być wymuszone na brokerach.. przedstawianie do informacji wszystkich klientów szczegółowe dane na temat cen. Tzn ticki na serwerze! EOD.. po każdym dniu.. aby klient mógł zweryfikować, porównać itd..
Każdy w skardze do PRK powinien się powołać na taką opinie i potrzebę.. gdzie pośród brokerów powstałyby możliwości do faktycznej oceny usług i wszelako rozumianego serwisu fxowego.
Ale jeśli.. wszyscy mamy to w d. i wierzymy, że prawo pozwala.. kiedy my też możemy coś wymusić.
To miejcie też % w tym winy.

Możecie np. spróbować dyskusji online.. z KNF, SII.. niech się do czegoś nadają, albo zapytać EQMagazine czy podejmie się zebrać takie kwestie.. albo Comparic.. albo PRK + UOKiK + KNF

Z całym szacunkiem... ale wobec takich zarzutów jakie tu się generuje.. to jest niczym wobec tego jakie są realia na FX !
http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p612511 - globalne manipulacje cenami w zmowie pomiędzy LPsami i lokalnymi izbami rozliczeń dużych banków!
Co z tego że tu was rąbną na 5 10 pips.. jak gdzieś tam na 80, a wy nawet o tym nie wiecie..
A tu wiecie i się nie bronicie..

Wybaczcie.. ale ja już swoje na fx i dla fx zrobiłem.. z garstką nie wiele da się zrobić.. a musicie wiedzieć, że wobec lipnej sytuacji w PL gdzie ciągle jesteśmy w d. trzeba walczyć o swoje.. bo jeśli dziś nie zmarzniecie w jakiś protestach.. to może kiedyś.. kiedy braknie na ogrzewanie itp.. bo nie było jak ani gdzie inwestować, zarabiać..
Jeśli broker jest w stanie skubać po 1gr.. to wyraźnie się mu opłaca.. jeśli każdy z was o ten 1gr będzie miał podniesioną uwagę.. to tysiąc takich cwaniaków będzie się bało.. a przynajmniej będzie wiadomo, że coś za to grozi.

A teraz kto ma jak to się mówi jaja.. szuka zainteresowane media aby opisały jakie to znów piękne przypadki na fx mamy.. przed zimną.. na mikołaja prezent dla bossa.

"Najlepszy broker od kombinowania" - ranking POLSKI :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: annafx »

Wytłumaczcie mi jedną rzecz - dlaczego tak ostro najeżdżacie na bosse? Czy dlatego ze p.Zadora jako jedyny przedstawiciel brokera udziela sie na forum? W pewnym sensie stosujecie podwójne standardy - jest wątek o Brokers Star gdzie klientów nie rąbie się o pół pipsa poślizgu tylko na całe depo :-( i tam nie widać utyskiwania np. na IB z tego forum, którego nazwy przez sympatię nie wymienię :-)

Z niecierpliwością czekam na odp. kol. Kiwi - chociaż nie ukrywam, że jego ton wypowiedzi odbiera mu wiarygodność :-(

Wszystkich zawiedzionych ofertą bossy odsyłam do innych brokerów - niech zadziała niewidzialna ręka rynku, która siłą rzeczy wymusi lepszy standard :-)

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Nie mogę założyć demo, nie wykrywa w ogóle serwera przy zakładaniu, realny działa normalnie, jaka może być przyczyna?
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 18:32 przez mzyska, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

annafx pisze:Wytłumaczcie mi jedną rzecz - niech zadziała niewidzialna ręka rynku, która siłą rzeczy wymusi lepszy standard :-)
No...,dokładnie o to chodzi...
Problem polega na tym aby po 25 latach transformacji w końcu któraś instytucja dała taki dostęp...
Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

proof pisze:Reszcie proponuję trochę pokory, bo zachowujecie się jak krezusy co przy waszych skromnych depozytach wygląda na groteskę. Takich ludzi często spotykam (wy pewnie też) w hipermarketach i oni muszą pokazać, że coś jednak znaczą robiąc wielką awanturę o źle wydany grosz. Nie chodzi o to, żeby nie zwracać uwagi brokerowi, ale sam fakt, że jesteście klientami nie oznacza automatycznie, że wolno wam wszystko. Są granice dobrego smaku. Jeśli chcecie się dowartościować, to są inne metody na to,; np. zacząć regularnie zarabiać na rynku.

No dokładnie, niedawno widziałem taką awanturę w Bricomarche. Koleś chciał oddać puszkę farby z powrotem (co z tego że już otworzył i trochę wymalował :p ), bo twierdził że chciał białą a nie zieloną. Myślałem że nawet nie będą rozmawiać z idiotą, ochrona go wyrzuci i tyle, ale nie pełna kultura, przyszła nawet kierowniczka sklepu. Patrzy na farbę i mówi: No ale przecież tu jest napisane, że to farba zielona. A koleś, "Ale Pani która sprzedawała, mówiła że jest biała, i ja mówiłem, że chce białą". No jakaś farsa, w ogóle koleś się wściekł, krzyczał że stracił całe 30 zł (strata 30 zł - rzeczywiście dramat) a w ogóle to rzuci tą puszką o podłogę i tyle, bo tych 30 zł nie daruje...:) Waleczność godna podziwu, tylko nie wiem czy energia skierowana na właściwy cel.:)

Co niektórzy na forum zachowują się podobnie i nie ma się co dziwić brokerom, że traktują ich jak traktują. To i tak cud, że bossie chce się odpowiadać na forum. Ale się Panu z Bossy praca trafiła, nie zazdroszczę.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

jasonbourne pisze:
proof pisze:Reszcie proponuję trochę pokory, bo zachowujecie się jak krezusy co przy waszych skromnych depozytach wygląda na groteskę. Takich ludzi często spotykam (wy pewnie też) w hipermarketach i oni muszą pokazać, że coś jednak znaczą robiąc wielką awanturę o źle wydany grosz. Nie chodzi o to, żeby nie zwracać uwagi brokerowi, ale sam fakt, że jesteście klientami nie oznacza automatycznie, że wolno wam wszystko. Są granice dobrego smaku. Jeśli chcecie się dowartościować, to są inne metody na to,; np. zacząć regularnie zarabiać na rynku.

No dokładnie, niedawno widziałem taką awanturę w Bricomarche. Koleś chciał oddać puszkę farby z powrotem (co z tego że już otworzył i trochę wymalował :p ), bo twierdził że chciał białą a nie zieloną. Myślałem że nawet nie będą rozmawiać z idiotą, ochrona go wyrzuci i tyle, ale nie pełna kultura, przyszła nawet kierowniczka sklepu. Patrzy na farbę i mówi: No ale przecież tu jest napisane, że to farba zielona. A koleś, "Ale Pani która sprzedawała, mówiła że jest biała, i ja mówiłem, że chce białą". No jakaś farsa, w ogóle koleś się wściekł, krzyczał że stracił całe 30 zł (strata 30 zł - rzeczywiście dramat) a w ogóle to rzuci tą puszką o podłogę i tyle, bo tych 30 zł nie daruje...:) Waleczność godna podziwu, tylko nie wiem czy energia skierowana na właściwy cel.:)

Co niektórzy na forum zachowują się podobnie i nie ma się co dziwić brokerom, że traktują ich jak traktują. To i tak cud, że bossie chce się odpowiadać na forum. Ale się Panu z Bossy praca trafiła, nie zazdroszczę.:)
Na początku chciałem się bardzo poważnie odnieść do powyższej wypowiedzi ale zrobiłbym z siebie idiotę jak przedmówca. Dlatego odpiszę tak:

Drodzy forumowicze nie ważcie się zgłaszać jakichkolwiek zastrzeżeń na Bossę! Bossa jest super cacy! Jakim prawem chcecie mieć wszystko wytłumaczone. Gość miał przecież wyraźnie napisane, że ma czekać i żeby się waliło i pałiło ma czekać i ch.j! Może jeszcze chcielibyście przeprosin za bad ticki i w ogóle? Chyba Was wszystkich totalnie pogięło. Bossa jest najlepsza wśród wszystkich MM i ECN razem wziętych. Wszyscy cieniasi z depo na poziomie mniejszym niż 10k niech sobie kupią puszkę białej farby i co to w ogóle ma być? Boosa na forum raczy odpowiadać na poważne i profesjonalne wpisy a nie na jakieś duperele!

No może ewewntulanie wypowie się jakiś ich opłacony przydupas :)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

proof

Nieprzeczytany post autor: proof »

@cytrynek

Jeśli chcesz dyskutować z poważnymi ludźmi to naucz się dwóch rzeczy:

1) Czytaj ze zrozumieniem
2) Trzymaj emocje na wodzy

Nikt tu nie napisał, że nie wolno krytykować brokera, ale Ty zaślepiony własnym Ego i tak widzisz to co chcesz. Idź na spacer, jak ochłoniesz, to może zorientujesz się, co właśnie napisałeś.

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

Wypociny użytkownika @cytrynek w tym wątku, w porównaniu do jego postawy w tematach dotyczących innych brokerów, to przejaw jego hipokryzji. Sugeruję odpuścić dalszą konwersację z nim.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2013, 11:16 przez amerro, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ