Forex dla Detalu.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
movinghead
Gaduła
Gaduła

Forex dla Detalu.

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

Witam :) nurtuje mnie dzisiaj takie pytanie - którego w sumie nigdy sobie nie zadawałem jednak odpowiedź bardzo mnie ciekawi.

W jakim celu FX został udostępniony detalistom takim jak my ?

-dla prowizji ?
-dla płynności ?

wiem że prawdziwa wymiana międzybankowa to co innego
ale chodzi mi o sam fakt udostępnienia gry na FX szerszej i szarszej publiczności
przez broków.

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Forex dla Detalu.

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Dla zysku ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bardzo trafne Ink :).

Prowizja, płynność (i dostarczanie kapitału...), zysk, wewnętrzne potrzeby spekulacji detalistów... :) Te same powodu dla których pojawiły się Futures dla detalu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

Oczywiście zysk brokerów i perspektywy na dobry biznes dla nich. Szczególnie kilka lat temu MM zarabiały krocie.

A poza tym jakby to powiedzieć: to naturalna kolej rzeczy wraz z rozwojem technologii i ogólnodostępnym internetem. Jak internet stał sie powszechny to zwykli ludzie zyskali możliwość obrotu na forex czy giełdach. Jeszcze 10 lat temu jak byłem w szkole średniej to tylko jeden kumpel miał kompa i internet. Jeden film ściągał od 4 dni do tygodnia :D ( Czekało się długo ale potem była radocha z oglądania :D ) W takich warunkach forex nie miał szansy na jakiejkolwiek dostępność. Pomijam już że ówczesne przepisy i tak to uniemożliwiały.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Źle zadane pytanie. Nie ma forexu dla detalu.. tylko złudzenie.. hehe. A wymienić walutę zawsze się udawało. Ale teraz widzą kto gdzie kiedy jak. Także.. forex to był przedtem.. a teraz ułuda.. a może dalej jest tak samo.. tylko to kwestia kapitału. Tak czy owak.. można się ciszyć.. bo pomyślcie o tym zaścianku, który by istniał gdyby nie chęć zysku.. gdyby nie było poznawania i nauki..
A i tak mnie bawi.. że dziadki co nie wiedzą co to HFT, mt4, cfd.. zarabiają na walutach lepiej niż ci nowocześni.

-- Dodano: 27 sie 2013, 20:41 --

Się zastanawiam.. czemu ta istotna rozmowa zniknęła.. jeśli to admin.. to jednak komunizm poczuje..

-- Dodano: 27 sie 2013, 20:44 --

zz chodzi o CFD.. to tak jakby nagle kasyna miale swoje KNF/KNC

Duże banki dostały kary od UE za nie udostępnianie rynku i monopolizowanie.. także no.. względnie : )
Demokracja to uśrednianie racji.. wszak ilość nie przechodzi w jakość zawsze tak samo ;]

Widać Chiny po kupowaniu długu USA utwierdzaj w przekonanie ze posiadanie tak owego, to po prostu kapitał - pieniądz.. dawniej każdy się bal.. to trochę parodia.. bo za komuny.. żeby w sklepie pracować trzeba było mieć żyranta? Ty to pamiętasz te czasy ? Hehe.. jak do spółdzielczych ludzie chodzili ? A że na kartkach się liczyło to manko łatwo było zrobić.. albo kartkę zgubić :D

.. i wuala.. post bez błędów hehe..

no i pierdzielic moje bezbledne posty skoro znikają hehehehe lol..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nie reptile,Chiny budują od grudnia/stycznia,to co CME buduje od prawie 200 lat...
Trzymajmy się faktów,
rozdziel ,coś co jest grą naszą z brokerem, z tym co jest grą z rynkiem gdzie w ułamkach sekund miliony automatów HFT na świecie ,wrzucają tysiące zleceń w ułamkach sekund...
Dlatego ,zdarzają się sytuacje poślizgów nierynkowych na 5-15 pipsów w sytuacjach ,gdy tych poślizgów nie było na prawdziwym rynku.

Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

http://forex-nawigator.biz/forum/broker ... ml#p612009

Spisek na międzynarodowych rynkach FX! Czy dealerzy manipulują cenami?!

Jestem ciekaw czy to puszczą w świat.. wszak jak tego typu tematy sugerowałem to się podśmiewano.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ