DayTrading: Piątek 13.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 wrz 2013, 00:00

Wzrost
8
22%
Bez zmian
3
8%
Spadek
26
70%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 13.09.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

SL na DAX przestawione na zysk :) na razie zobacze c ozrobia bo walcza
1 h z wczoraj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Kusus pisze:Wektor szybkosci wyprzedazy i umacniania euro jest dwa razy szybszy w dolnych granicach swiec - szczegolnie zwroc uwage na poziom w okolicach 1.31 i na knot w1
Kusus, zaintrygowała mnie Twoja wczorajsza wypowiedź. Mógłbyś ją rozwinąć? Ciekawi mnie to bardzo.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

sonia123 pisze:Kurna, kisi mi sie pozycja na aud/usd i nie wiem czy zamykac ze strata czy czekac ;/
uważaj z tym kangurem... wyszliśmy dołem z kanału wzrostowego po danych, na kiwi dziś w nocy też z podobnego kanału wyszliśmy... Do wtorku uważam że na szczyty raczej nie wrócimy ale to moja subiektywna opinia. A jak FED ograniczy QE to kangur raczej skończy dużą korektę i do długoterminowego trendu może wrócić w mojej opinii... Dane z australijskiego rynku pracy go ewidentnie położyły na łopatki na obecną chwilę :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

atlanticos pisze:
sonia123 pisze:Kurna, kisi mi sie pozycja na aud/usd i nie wiem czy zamykac ze strata czy czekac ;/
uważaj z tym kangurem... wyszliśmy dołem z kanału wzrostowego po danych, na kiwi dziś w nocy też z podobnego kanału wyszliśmy... Do wtorku uważam że na szczyty raczej nie wrócimy ale to moja subiektywna opinia. A jak FED ograniczy QE to kangur raczej skończy dużą korektę i do długoterminowego trendu może wrócić w mojej opinii... Dane z australijskiego rynku pracy go ewidentnie położyły na łopatki na obecną chwilę wg mojej opinii :564:
Panie Żabka możesz mi powiedzieć co sądzisz o złocie? Bo siedze po uszy w L!!!!
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

nie tylko Ty - czytałem wiele analiz wczoraj i w każdej przewija się zaskoczenie z wyjścia dołem z kanału. Wg mnie wraca silniejsza korelacja między siłą dolara i ceną złota. Mianowicie zaczynamy początek umacniania USD w mojej opinii i raczej skończyliśmy korektę wzrostową na złocie - wg mnie wracamy do tegorocznego trendu. Świeca na W1 jeśli się tak zamknie powinna być potwierdzeniem takiej prognozy... Ale pamiętaj że to moja subiektywna opinia - może jakiś obiektywizm w tym jest bo na złocie już od dawna nie zajmuję pozycji choć analizuję ten kruszec na bieżąco

Nie wiem na jakim poziomie masz to swoje L ale gdybym ja został w takiej sytuacji z L to zaraz po wyjściu z kanału zapinałbym hedgea, a na ewentualnym reteście tego kanału zamknął stratną pozycję L, a "esce" pozwolił rosnąc (zarabiac)... Ale strategia gry to indywidualna sprawa każdego
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
steven69
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: steven69 »

a co z tym Brentem ?? miał rosnąć a tu kicha...

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

atlanticos pisze: Świeca na W1 jeśli się tak zamknie powinna być potwierdzeniem takiej prognozy.
Zgadza się, jak się W1 zamknie jak wszystko na to wskazuje, to jedziemy na złocie do parteru 1200 coś w okolicach 1270-1290 można liczyć na odbicie. Ale aby podnieść cię @harymilloki na duchu mamy do pokonanie jeszcze 1300

no i patrzac jak detal zajmuje pozycje, ciągle większość jest w "L", czyli jest kogo czesać jeszcze

http://www.tradingfloor.com/topics/forex-open-positions
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2013, 11:11 przez xantiros, łącznie zmieniany 2 razy.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tomasz196407 pisze:witam wszystkich, złoto myśle że jeszcze poleci w dół po małym odbiciu, ale oczywiscie rynek zweryfikuje to :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

EUR/USD
Poruszamy się w trójkącie prostokątnym... Co prawda, pozostało jeszcze dość sporo wolnego miejsca jednak na ten moment bardziej prawdopodobne wydaje się być wybicie w górę, co otworzyłoby drogę do 1.3415. Mamy koniec tygodnia i brak istotnych danych makro w kalendarzu (poza sprzedażą detaliczną, która raczej wiele nie namiesza), dlatego prawdopodobnie czeka nas nudna sesja i z jakimkolwiek rozstrzygnięciem trzeba będzie poczekać do następnego tygodnia.

GBP/USD
Tu podobnie. Wąska konsolidacja i czekamy na wybicie. Prawdopodobnie spróbujemy górą. Czy się uda? Zobaczymy. TP nawet 400 pips wyżej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

edek powinien teroski polecieć i zrobić podwójny (poencjalny szczyt) w sensie zrealizować

żaba mam kopmromitujące Ciebie zdjęcia... przelej mi całe depoo :lol:
Money flow.
"pips to the people"

Zablokowany