atlanticos pisze:nie tylko Ty - czytałem wiele analiz wczoraj i w każdej przewija się zaskoczenie z wyjścia dołem z kanału. Wg mnie wraca silniejsza korelacja między siłą dolara i ceną złota. Mianowicie zaczynamy początek umacniania USD w mojej opinii i raczej skończyliśmy korektę wzrostową na złocie - wg mnie wracamy do tegorocznego trendu. Świeca na W1 jeśli się tak zamknie powinna być potwierdzeniem takiej prognozy... Ale pamiętaj że to moja subiektywna opinia - może jakiś obiektywizm w tym jest bo na złocie już od dawna nie zajmuję pozycji choć analizuję ten kruszec na bieżąco
Nie wiem na jakim poziomie masz to swoje L ale gdybym ja został w takiej sytuacji z L to zaraz po wyjściu z kanału zapinałbym hedgea, a na ewentualnym reteście tego kanału zamknął stratną pozycję L, a "esce" pozwolił rosnąc (zarabiac)... Ale strategia gry to indywidualna sprawa każdego
Zupelnie sie z toba nie zgadzam. Tak samo nie zgadzam sie z opinia ze posiedzenie fed tylko jeszcze bardziej spowoduje umacnianie dolca lub powrot do trendu.
Uwazam ze fed nie wplynie w ogole na rynek a dolar po korekcie wraca do dalszego oslabiania i tak bedzie przez najblizszych kilka miesiecy. Amerykanie i tak musza jeszcze dodrukowac zielone scierwo przed wyjsciem z recesji i to podejzewam ze nawet ze dwa razy co potrwa kolo roku. Dopiero potem dolar zacznie sie umacniac.
Co do aud/usd to rzeczywiscie mozna by sadzic patrzac na w1 ze bedzie zjazd i pewnie polecimy ze 100 pipsow w dol ale tam lekkabujaka i rura do gory na 1.0

ale to tylko moja opinia.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2013, 11:43 przez
Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.