DayTrading: Poniedziałek 12.08.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sie 2013, 00:00

Wzrost
9
30%
Bez zmian
1
3%
Spadek
20
67%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 12.08.2013

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

konsola, to była paru minutowa na m1 ;)
teraz 7 swieczka na czerwono - M5, te 7 swieczek nie przebiło lokalnego dołka, wiec może up sie szykuje, bo mocy widac brak
Ostatnio zmieniony 12 sie 2013, 13:26 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ja edka z perspektywy H4 widzę tak - niedługo przekonamy się co na to rynek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
zypon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zypon »

@up
niecierpliwy jestem. najchętniej widzaiałbym dzisiaj edka cał dzień na czerowno - nawet na wykresie 1m :)

za pół godziny usa wchodzi, ciekawe co z edkiem zrobią

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

pamiętajcie, że jutro niemiecki ZEW, mogą grać pod dobry odczyt i faktycznie może się sprawdzić wizja Atlanticosa - podjazd pod 1,3350

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Co to jest ten ZEW??
http://finansopedia.forsal.pl/wiki/Indeks_ZEW pisze:Indeks ZEW – jest tworzony i publikowany przez niemiecki instytut Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung w Mannheim. ZEW jest wskaźnikiem sentymentu, który obrazuje nastroje i opinie dotyczące rozwoju sytuacji gospodarczej w Niemczech. Tworzenie wskaźnika oparte jest na wynikach comiesięcznej ankiety, w której 350 specjalistów z dziedziny finansów, przedstawia swoje przewidywania dotyczące kształtowania się sytuacji w gospodarce niemieckiej w ciągu najbliższych sześciu miesięcy.
jak pod to podpiąć ostanią niespodziankę o dużo lepszej produkcji przemysłowej?? [przypominam, poajwiło się 2,5% zamiast oczekiwanych 0,4%
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
zypon
Gaduła
Gaduła

no mądrale ! odpowiadać na pytanie !

12 sie 2013, 13:38
Co to jest ten ZEW??

http://finansopedia.forsal.pl/wiki/Indeks_ZEW pisze:
Indeks ZEW – jest tworzony i publikowany przez niemiecki instytut Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung w Mannheim. ZEW jest wskaźnikiem sentymentu, który obrazuje nastroje i opinie dotyczące rozwoju sytuacji gospodarczej w Niemczech. Tworzenie wskaźnika oparte jest na wynikach comiesięcznej ankiety, w której 350 specjalistów z dziedziny finansów, przedstawia swoje przewidywania dotyczące kształtowania się sytuacji w gospodarce niemieckiej w ciągu najbliższych sześciu miesięcy.

jak pod to podpiąć ostanią niespodziankę o dużo lepszej produkcji przemysłowej?? [przypominam, poajwiło się 2,5% zamiast oczekiwanych 0,4%

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

atlanticos pisze:ja edka z perspektywy H4 widzę tak - niedługo przekonamy się co na to rynek
Ja podobnie myślę, tylko, że od razu zjazd w okolice 1,32, ale .. zobaczymy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

BOCZEK pisze:jak pod to podpiąć ostanią niespodziankę o dużo lepszej produkcji przemysłowej
bardzo prosto - będzie down :) dlatego, że prognozy są aktualnie wyśrubowane a przypominam, że o reakcji rynku nie decyduje wartość wskaźnika tylko jego odchylenie od prognoz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

To wychodzi na to ze największą kasznakę można robić przy ustalaniu oczekiwanej wartości, pewnie tam jest kasa z reki do ręki :D
czyli nie manipulują przy odczycie wskaźnika, ale przy ustalaniu oczekiwanej wartości, tak :mrgreen:
Tak myślę!

Awatar użytkownika
zypon
Gaduła
Gaduła

edek się trochę rozbujał za sprawą hamburgrów

Zablokowany