O matko! Ludzie, aleście są naiwni. Weźcie się puknijcie w głowę.
"ze screenów które podmiot wstawia, wynika, że miał kilka strat ale dużo zarabia"
Eksperyment nr 1:
Otwórz platformę MT 4. Złóż 10 zleceń buy i 10 zleceń sell z małym TP i bez SL. Jak zamkniesz w ten sposób dość transakcji, tak żebyś był zadowolony, zajrzyj do historii platformy. Wygeneruj statement. Zwróć uwagę na krzywą bilansu.
Eksperyment nr 2:
Wrzuć transakcje z historii na wykres przeciągając je lewym przyciskiem myszy z historii. Dwukrotnie kliknij na strzałki oraz linię pokazujące historyczną transakcję. Przesuwaj je do woli trzymając lewy przycisk myszy. Stwórz transakcję na min. 100 pips i zrób sobie screen na pamiątkę.
Eksperyment nr 3 (socjologiczny):
Oto moja krzywa zwrotu opublikowana przeze mnie samego i wcale nie zmanipulowana. Wiarygodność 100%. Wskaż przynajmniej jedną cechę, która pozwala wierzyć, w tego typu mistyfikacje.
krzywa zwrotu.jpg
Zapisy na szkolenia na PW, ilość miejsc ograniczona. Spieszcie się, to będziecie bogaci jak ja i będziecie sprzedawać szkolenia
Szkolę też z unikania szkoleń. Płacisz mi połowę ceny szkolenia, ja pomagam Ci go uniknąć i w ten sposób zaoszczędzasz drugą połowę. Tylko dziś 10% zniżki za polecenie znajomego.
Spiesz się, bo jutro cena będzie już dwa razy wyższa, a po jutrze wyjeżdżam na bahamy bo jestem bogaty i już mi się nie będzie chciało nikogo szkolić.
Pieniądze na giełdzie zarabia się dzięki umiejętności regularnego otwierania pozycji zgodnie z kierunkiem ruchu ceny w odpowiednim czasie. Liczy się tylko wynik w punktach od otwarcia pozycji do jej zamknięcia i powtarzalność.
Dla wyniku nie ma znaczenia dlaczego ruch miał miejsce.
Nie żartuj...
Pozycje zajmuje się w oparciu o poziomy cenowe, czyli AT
Pozycje zabezpiecza się w oparciu o poziomy cenowe, czyli AT
Pozycje zamyka się w oparciu o poziomy cenowe, czyli AT
Gdy którykolwiek z powyższych etapów handlu będzie wykonywany nieprawidłowo to trader i tak będzie tracił.
Jeżeli na 1W wystąpił reversal to od tego dlaczego tak się stało o wiele ważniejsze jest zauważenie tego faktu i odpowiednia reakcja. Jeżeli ktoś potrzebuje to sobie sprawdzi jakie czynniki makro wpłynęły na ten odwrót i wtedy będzie miał poczucie, że jest prawdziwym inwestorem a nie zwyczajnym konsolowym grajkiem.
Zastanawiam się, czy kiedykolwiek skończy się tego typu mitologia na forum. Polecam zainteresować się literaturą tematyczną, żeby odkryć, co napędza przepływ kapitału. Ten kapitał nie rusza się po to, żeby Ci zrobić zmienność. Ten kapitał rusza się z określonego powodu i nie jest to LT na Twoim wykresie

. Naprawdę, jak można w coś takiego wierzyć. Po co czytać książki ludzi, którzy siedzą w tym od lat, skoro wszystko można przeczytać na wykresie

. AT opisuje pewne zależności w ruchach cen, to wszystko. Ale czy Twój reversal naprawdę jest reversalem a nie tylko dołkiem po chwilowej panice, okaże się właśnie po przestudiowaniu podstaw ruchu... fundamentalnych podstaw nawiasem mówiąc. Wytłumaczenie swojego ograniczonego spojrzenia bzdurami, jest chyba jeszcze bardziej ograniczone...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.