"Analiza fundamentalna czasami działa a czasami nie działa"
a nie pomyślałeś że AF czasem służy temu żeby móc zamknąć pozycję SHORT dużo taniej bądź KUPIĆ dużo taniej niż aktualnie kurs stoi ? że czasem AF powoduje pakowanie kasy w worek podpisany "HAHAHA, MAM BARDZO DUŻE POZYCJE DO ZREALIZOWANIA ODKUPUJCIE ODE MNIE ILE MOŻECIE ZARAZ I TAK ZLECICIE Z TYM W DÓŁ, A JA ZAGRAM PRZECIWKO WAM" [koniec cytatu]
-- Dodano: pt 12-07-2013, 1:08 --
"Prosta sprawa , jak ktoś zarabia to forum jest mu w zupełności niepotrzebne , a nawet wręcz niewskazane , bo nie ma potrzeby
mącić sobie w głowie opiniami ludzi , którzy nie zarabiają .
A kierowanie się opiniami i wskazaniami innych , to prosta droga do porażki "
Nie taka prosta sprawa, po co Ci forum ?
ano odpowiedź jest prosta, forum jest potrzebne żeby wiedzieć jak kształtuje się opinia większości
żeby móc wiedzieć przeciwko jakiej opinii grać ? nie widzisz tego ? to jak kształtuje się opinia większości
sugeruje nam "co może stwierdzić większość" a co z kolei przedstawi się na wykresie jako poziomy do których
cena powinna dotrzeć a i tak nie dotrze, ile widziałem już takich wykresów gdzie formacja zapowiadała się
książkowo a nie została dokończona, ile razy widziałem poziomy które według większości były przewidywane a
cena nagle wykonała zwrot i poszła w zupełnie przeciwną stronę.
"spodziewaj się niespodziewanego"
dodam jeszcze jedno:
od ludzi którzy odnoszą sukces możesz się nauczyć jak go odnieść i co robić (mimo że często autorytet ma moc wpływania na większość - i jego nauki przyniosą skutek odwrotny)
od przegranych ludzi nauczysz się czego nie robić
więc oba typy człowieka są w stanie nas czegoś nauczyć.
-- Dodano: pt 12-07-2013, 1:19 --
dodam jeszcze że..
"A kierowanie się opiniami i wskazaniami innych , to prosta droga do porażki"
PRAWDA - choć nie w każdym przypadku.
w prawdziwym życiu kierowanie się opiniami i wskazaniami innych to dobra rzecz
pamiętaj że nigdy nie będziesz mądrzejszy od radia, często inni ludzie sa w stanie opinią
czy wskazaniem Ci pomóc, ale to jak to wykorzystasz zależy tylko od Ciebie
pamiętaj że Ty możesz widzieć wszystko z perspektywy "JA" ale inni ludzie którzy
obserwują Twoje poczynania widzą Cię i często inni ludzie na podstawie swoich doświadczeń
i z obserwacji prędzej są w stanie ocenić czym poskutkuje to co zrobisz, i mogą Ci pomóc.
Niestety na giełdzie się to nie sprawdzi i jest na odwrót. Większość często się myli.
Dodam jeszcze że byłem raz na szkoleniu bośSA, wyobraźcie sobie że pokazali screena
gdzie ludzie tracili kupe hajsu w trendzie bo stawali w odwrotnej pozycji do trendu
budzili się do działania dopiero gdy trend się kończył i następowało jego załamanie
i w trendzie spadkowym decydowali sie dopiero na longi... i zgadnij co...
Tracili dalej...