Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Germany’s top economic policymakers have clashed in court, setting out very divergent views on the legality of measures to tackle the eurozone crisis.
At Germany’s Constitutional Court, the Bundesbank’s chief opposed the European Central Bank’s buying of bonds to ease the pressure on eurozone countries.
But Germany’s finance minister and a German ECB board member strongly defended the policy.
The ECB programme is credited with arresting the eurozone crisis.
ECB President Mario Draghi promised last year to do “whatever it takes” to save the euro, setting out the Outright Monetary Transactions (OMT) scheme, whereby the ECB could buy up unlimited amounts of a country’s debt if investors pulled out.
Confidence has returned to the markets, even though the ECB has not needed to put its plan into action.
edit
wczorajsza rekomendacja Commerzbank bylo zamykanie edka na 1.332
At Germany’s Constitutional Court, the Bundesbank’s chief opposed the European Central Bank’s buying of bonds to ease the pressure on eurozone countries.
But Germany’s finance minister and a German ECB board member strongly defended the policy.
The ECB programme is credited with arresting the eurozone crisis.
ECB President Mario Draghi promised last year to do “whatever it takes” to save the euro, setting out the Outright Monetary Transactions (OMT) scheme, whereby the ECB could buy up unlimited amounts of a country’s debt if investors pulled out.
Confidence has returned to the markets, even though the ECB has not needed to put its plan into action.
edit
wczorajsza rekomendacja Commerzbank bylo zamykanie edka na 1.332
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Jeżeli to do mnie to dlaczego pechowo?ForexTig3r pisze:Coś pechowo u Ciebie ostatnio
Że potrąbiłem trochę o małych L tu czy ówdzie?
Bo może zapomniałem wspomnieć o Edku kupowanym jeszcze po 1.288?
To jest akurat moja duża pozycja - nie tylko rośnie w górę ale i wszerz...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Tak to bywa. U mnie serie malych przeplataja sie z pojedynczymi duzymi strzalami.. kiedy wszystko idzie gladko. W takiej sytuacji grunt to trzymac straty krotko.. zeby nie trzeba bylo za duzo odrabiac 

Co robi złoto? Dokładnie to co było napisane w tym kawałku z Kitco który wkleiłem kilka stron wcześniejMighty Baz pisze:pewnie znowu zakupy na jenie i wyprzedaz USD.ForexTig3r pisze:
Co to byla za akcja ze złotem
Siedze w hedge, choc moglem wyjsc na plus, bo widzialem juz sygnaly na up, ale dopadl mnie syndrom boga fx, no i bede sie bawil teraz w money management.

EDIT: paręnaście, natrzaskaliście trochę od tego czasu choć to było zaledwie w zeszłą sobotę po południu. Ale może oprócz samego wrzucania warto też czasem poczytać? ;-)
http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... co#p592527
Ostatnio zmieniony 12 cze 2013, 17:49 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
heh a ja dalem gafe na całego wpakowując się z deszczu pod rynne... Trzymalem ujka od 98.60 by zainkasować marne 103 pip z całego ruchu tylko po to by wpakować się w usdchf na L... Teraz zastanawiam się nad stratą bo to co widze na wykresie to jedna sprawa ale przyznam ze prócz trendu spadkowego bardziej liczyłem na nowe odbicie czy to za pomocą snb czy w ogole tych poziomow... ogolnie ostatnio mam defekt, widze jedno a robie drugie i zamiast cisnąć z trendem jak na ujku to mi się zachciało lapac noze na usdchf....
Ale snb ma na celowniku euro, a to zyskuje do dolara wiec najwyzej zrzuca troche rezerw... w euro... a to wzmocni franka... ale od 0.91 juz raczej pojda up... jesli to Cie pocieszy 

Jen i Frank idą łeb w łeb w górę wobec wszystkiego.
Dlaczego? Nie wiem. Nie śledziłem za bardzo dzisiejszego dnia.
Wygląda jak risk off.
EDIT: zarówno USDJPY jak i USDCHF są w samym dołku. Może pęknie, może nie - nie wiem bo nie wiem co je teraz gna.
Dlaczego? Nie wiem. Nie śledziłem za bardzo dzisiejszego dnia.
Wygląda jak risk off.
EDIT: zarówno USDJPY jak i USDCHF są w samym dołku. Może pęknie, może nie - nie wiem bo nie wiem co je teraz gna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2013, 18:06 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
- magura2004
- Pasjonat
A kiedy byś myślał o S?259 pisze:Jeżeli to do mnie to dlaczego pechowo?ForexTig3r pisze:Coś pechowo u Ciebie ostatnio
Że potrąbiłem trochę o małych L tu czy ówdzie?
Bo może zapomniałem wspomnieć o Edku kupowanym jeszcze po 1.288?
To jest akurat moja duża pozycja - nie tylko rośnie w górę ale i wszerz...
- ForexTig3r
- Maniak
Złoto 
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p593530
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p593535
Coś słabo to EURO na tym Twoim wykresie wygląda...

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p593530
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p593535
Coś słabo to EURO na tym Twoim wykresie wygląda...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2013, 18:27 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线