Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Arkus
Bywalec
Bywalec

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: Arkus »

no to chyba po pogaduchach już ..... :cry:

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Teraz przyszedł czas na pogaduchy przy porannej szklance mleka 8)
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Oprócz znikania użytkowników, zaczęły tutaj znikać też posty...

Szkoda, że techniki moderacji są tu na poziomie wschodnim - znikają ludzie bez śladu, znikają wypowiedzi... żadnej informacji od administracji, żadnego śladu że coś było. Nic. Ciężko pracować w takich warunkach...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Troszkę przesadzasz przyjacielu, został usunięty tylko jeden nic nie wnoszący post ( sprawdziłem ) w ostatniej historii tego wątku, a pisząc "posty" zamiast "post" strasznie wyolbrzymiasz sprawę ;)

Napiszmy jeszcze raz, skoro ban dla mika jest waszym zdaniem niesłuszny zamiast bić piankę w tym wątku napiszcie do administracji PW lub załóżcie wątek w dziale administracji, protesty/głodówki raczej nic nie pomogą :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wg. moich rachunków były 2 lub 3 posty więcej. Post Jarka - teraz ostatni na poprzedniej stronie - był pierwszy na tej stronie, a po nim był jeszcze jeden post jeśli dobrze pamiętam.

Zresztą po co mam przesadzać przyjacielu. Sam widzisz, jak to wygląda.

Miłego dnia! :564:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Stforex pisze:Wg. moich rachunków były 2 lub 3 posty więcej
Przykro mi ale był 1 post, dokładnie 14.08.2013, sprawdzałem historie moderacji tego wątku az do końca lipca czyli dużo przed zamieszaniem z mikiem

ja nie rachuje, ja mam fakty ;)
Stforex pisze:Zresztą po co mam przesadzać przyjacielu
Powód jest mi znany :) z tego co się orientuje jesteś "opiekunem innego forum" czyżbyście szukali pretekstu aby sie tam przenieść ? , że niby nie dobrowolnie ale jako poszkodowani i wygnani przez administracją ? ;)
Stforex pisze:Sam widzisz, jak to wygląda.
Problem w tym że ja tu nic prócz protestu nie widzę, brakuje tylko wideł i pochodni ;)

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

Ink. pisze:Problem w tym że ja tu nic prócz protestu nie widzę, brakuje tylko wideł i pochodni ;)
Jakie widły? Jaka pochodnia? Po prostu wątek się przeniósł w inne bardziej przyjazne miejsce.
Nie ma przymusu pisania na tym forum.

Jak ktoś chce wiedzieć gdzie info na PW.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Ink. pisze:Jako iż poruszony został moj nick, sprostuje informację

nie ja odrzuciłem prośbę o pochwałę, ja odrzuciłem ponowną prośbę o pochwałę, a to jest różnica mike :)
zasada konsekwencji i nie moim zadaniem jest kwestionować decyzje innego moda, a skoro mike wiedział iż jego prośba jest odrzucona ( żalił sie na to adminowi ) to po co zgłaszał post ponownie? aby postawić na swoim?

Druga sprawa jeśli mike nie potrafi dyskutować kulturalnie niech się nie dziwi ze tak zareagował admin, miał do tego pełne prawo , czy kara była zbyt surowa? może tak, może nie, natomiast zamiast znów się żalić i znów mnie o coś niesłusznie posądzać wystarczyło napisać PW do mnie, do admina lub do innego moda i może udało by się złagodzić karę,

Rozumiem iż mike wniósł sporo do tego forum ale za wiedza powinna iść w parze kultura
Witaj,

Nie znamy się i nie mieliśmy do tej pory okazji do wymiany choćby jednego zdania. Zapewne zebrałeś tu przyjacielu bogate doświadczenia oraz wiedzę o rynku forex. Zapewne nie jest Ci obcy również rynek giełdowy, towarowy i inne temu podobne, ale zagadnienia z gatunku "socjologia i psychologia tłumu" oraz "jak umiejętnie motywować" to nieco inna parafia. W tej drugiej grupie znaczącą rolę odgrywają emocje oraz osobiste preferencje każdego z nas.

Traktowanie ludzi, którzy zostawili tu tysiące postów, jak dzieciaków to gruba przesada. Jeśli taki ktoś pisze do moderatora prośbę o udzielenie pochwały to nie jest to prośba, za przeproszeniem, od trzylatka. Jakkolwiek możemy kogoś nie darzyć sympatią, taka osoba dobrze wie za co i kiedy decyduje się przyznać komuś pochwałę. I ponowienie tej prośby to już wystarczający powód, aby do takiego wniosku się przychylić. Choćby z racji szacunku dla jego wkładu. Po to są przy nickach kosteczki obrazujące zaangażowanie każdego użytkownika, aby łatwiej było moderatorom koordynować funkcjonowanie forum. Jest przyjacielu ogromna różnica pomiędzy 50-cioma postami, a 2-oma tysiącami. Tak jak jest różnica między dzieckiem (choćby geniuszem) a dorosłym człowiekiem. I mimo, że wśród tych drugich częściej zdarzają się furiaci i cholerycy, to z reguły nie wypalisz im w twarz opryskliwego "spadaj gówniarzu". A mam wrażenie, że tak to się odbyło.

Proponuję przemyśleć sprawę na przyszłość. Sztuka kamuflażu i działanie w tle uczynią to środowisko zdrowszym i spokojniejszym. A tresowanie szczurków (sorry za metaforę, ale właśnie je sobie do domu zakupiłem :) ) proponuję zostawić dla użytkowników nowych i nieopierzonych. Im oświetlanie drogi przez moderatorów zapewne bardzo pomoże.

P.S. Zżymanie się, że ktoś odchodzi do innego forum jest zupełnie nie potrzebne. To jak robić focha w salonie mercedesa, że ktoś jeździ też fiatem. Jeden i drugi służy do poruszania się. Można też dwoma, naprzemiennie. To takie naturalne....
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Sildra nie wiem o co konkretnie chodziło tobie w poście ale ewidentnie nie czytałeś dokładnie

nie ja zbanowałem mika
nie ja odrzuciłem jego wniosek

szok :0

także post nietrafiony ;)
QTrader pisze: Jakie widły? Jaka pochodnia? Po prostu wątek się przeniósł w inne bardziej przyjazne miejsce.
Na poprzedniej stronie masz bunt przeciwko administracji i o to mi chodziło, a wątek po prostu przenieśli do siebie, ot cała filozofia

Watek jest już porzucony i dyskusja forexowa nie jest tu juz od jakiegoś czasu prowadzona, więc zamykamy.
Aby nie było że Administracja jest zła i zamknęła wątek na wieczność, na wniosek autora wątku zostanie on otworzony ponownie

Pozdrawiam :)

Zablokowany