OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

A czy to wejście i wyjście na screenie jest poprawne? Czy wejście powinno 2. świece wcześniej, bo według zasady poniższej zasady tak by wynikało, chyba, że coś źle zrozumiałem?
When Stochastic crosses above or below 80 or 20. Wait for AC to turn red/green, enter on open of the same bar.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Pablo90 pisze:A czy to wejście i wyjście na screenie jest poprawne? Czy wejście powinno 2. świece wcześniej, bo według zasady poniższej zasady tak by wynikało, chyba, że coś źle zrozumiałem?
When Stochastic crosses above or below 80 or 20. Wait for AC to turn red/green, enter on open of the same bar.
Trochę dziwny ten wykres, brakuje jednej przerywanej fali na AC.

Te wejście co masz to "Wejścia konserwatywne"

Nie, jakbyś wszedł 2 świeczki wcześniej to było by to wbrew zasadą, kolory słupków są różne.
Co do wyjścia. To też za wcześnie, ale co do wyjść lepiej się kierować MM niż AC ( przeszedł poziomu 0 ), no ale to chyba kwestia upodobań
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

MrYogi pisze:Trochę dziwny ten wykres, brakuje jednej przerywanej fali na AC.
Nie ma linii %K ze stocha, ale to nie istotne.
MrYogi pisze:Nie, jakbyś wszedł 2 świeczki wcześniej to było by to wbrew zasadą, kolory słupków są różne.
Ale w oryginalnej strategii nie ma nic o takim samym kolorze słupków AC i AO. Patrzcie na 2. punkt wejść agresywnych. Przed chwilą przejrzałem przykładowe wejścia Ozza i tam był taki screen, który pokazuje, że jednak kolory nie muszą być takie same.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Jak to nie musza???
Przeciez na tym screenie masz ten sam kolor.
Co do wejscia Yogi'ego z poprzedniej strony to jak najbardziej poprawne- AO czesto jest opozniony o 2,3 swieczki i jak dla mnie to dopuszczalne. Bardzo rzadko zdarza sie jednoczesna zmiana koloru.

Co do Twojego wejscia to long ok, ale przy shorcie ac byl zielony od 5 swiec (i ao wyraznie powyzej 0 co swiadczy o silnym trendzie wzrostowym- choc o tym nie mowilismy) takze ja bym nie wchodzil ze wzgledu na 5 swiec.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Yankee pisze:Jak to nie musza???
Przyjrzyj się dobrze, AO ma zielony słupek, a AC czerwony, a mimo to otworzona została pozycja short.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Mają różny kolor to fakt, ale to wejście na pozycje jest naciągane przez Oza.
Normalnie pewnie by nie wszedłby w tą pozycje, na historii fajnie się mówi bo widzi się co będzie dalej, ale w rzeczywistości poczekałby na ten sam kolor. Oscylatory nawet nie przebiły poziomu 0, aby można było wejść w tą pozycje na tej świecy.

Ps. Osobiście uważam że Oz oprócz tego sysa co dał to kieruje się czymś innym, jakiś dodatkowy indyk czy inne ustawienia AC.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Pablo90 pisze:
Yankee pisze:Jak to nie musza???
Przyjrzyj się dobrze, AO ma zielony słupek, a AC czerwony, a mimo to otworzona została pozycja short.
Fakt, bardzo slabo widac na tym obrazku, pomylilem slupki. Wejscie powinno nastapic na kolejnej swiecy

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

galileo pisze:
CTS pisze:Z radością informuję, że Ozfx sprawdza się na kontraktach na indeks Wig20
:P ale tu nie indexy giełdowe hallo tu forex......
A myślałem że to wątek dotyczący "OzFX Squeeze-More Strategy" :roll: :wink:
galileo pisze: pisałeś że na ropie i złocie się nie sprawdza tak więc ma już kolejne ograniczenie...
Ropa - opinię wydałem po tym, gdy pomimo wskazań OzFX na spadek, ropa w piątek mocno poszła do góry. Teraz wiem, że wystrzał kursu był spowodowany informacją o odcięciu Anglii od dostaw ropy, o czym nasz system nie mógł wiedzieć ... http://biznes.onet.pl/0,1738297,wiadomosci.html

Na USD/PLN też ma ograniczone zastosowanie (spread), chociaż to forex ;)
"OzFX" to system oparty na kompilacji kilku wskaźników. Wskaźniki mają to do siebie, że nie zastanawiają się co mierzą, po prostu mierzą to co da się nimi opisać, i wysyłają sygnały na podstawie których podejmujemy decyzje. Naszym zadaniem jest nauczyć się własciwej interpretacji tych wskazań, co nie jest możliwe bez obserwacji, doświadczeń i codziennej wiedzy an temat tego co się dzieje na rynku.

Podsumowując:
Jeśli OzFX pozwoli mi zarabiać np na kontraktach na USACASH, to ja pytam - dlaczego nie ? Jakie ma znaczenie czy kreska na wykresie której ruch powoduje mój zysk bądź stratę, wyraża kurs waluty, cenę towaru czy poziom jakiegoś indeksu ... I jedno i drugie da się opisać za pomocą AT, której sygnały mierzy OZFX.
Howgh 8)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2008, 12:48 przez CTS, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Pablo90 pisze:A czy to wejście i wyjście na screenie jest poprawne? Czy wejście powinno 2. świece wcześniej, bo według zasady poniższej zasady tak by wynikało, chyba, że coś źle zrozumiałem?
Aggressive Entry:

1. Strong Signal: When Stochastic’s %K and %D crosses above or below 80 or 20 and both AC and AO turn red/green at the same time.
2. When Stochastic crosses above or below 80 or 20. Wait for AC to turn red/green, enter on open of the same bar.

Według drugiej zasady słupki mogą mieć różne kolory byle stoch przeciął się nad lub pod 80 czy 20. Z tym, że nie jest to wtedy "STRONG SIGNAL" w rozumieniu punktu pierwszego.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Pablo90 pisze:Przyjrzyj się dobrze, AO ma zielony słupek, a AC czerwony, a mimo to otworzona została pozycja short.
bo to byly poczatki systemu i wiekszym stopniu experymentalne na jego historii wejsc transakcji później zaczął stosować w zgodzie z AO..poza tym czesto OzFx wymusza wejście,poprzez doświadczenie i znajomość systemu,może sobie na to pozwolić ponieważ doskonale czuje system,poza tym zarzadza kontami osób trzecich i czesto wchodzi bardzo wczesnie by móc złapać loklany szczyt/dołek,nie mniej sys ten został opracowany przez niejakiego DGC który zasugerował się OzFx na oryginalnyvh ustawieniach Daily....DGC na podstawie Ozfx daily stworzył i opracował system pod niższy TF....system na 4h sprawdzał sie znakomicie co zwiekszylo aprobate Oziego i sam wykorzystywał ten sys do tradeów,...system ten sie cały czas rozwija poprzez dodawanie róznych filtrów w postaci indyków itp,i tak na prawdę trudno rozróżnic który jest lepszy,każdy dostosowuje go do własnych potrzeb jak juz było pisane każdy osobiśćie musi znależć złoty środek...dobrym przykładem jest forum Ozfx spójrzcie ile tam jest różnego rodzaju modeli zagrań itp i co najważniejsze większość jest zadowolona ze stosowania własnego modelu OzfX...oryginalna postać jest jak gdyby prototypem ogromnego potencjału jaki niesie ten system natomiast my jako "MY" majac narzędzie w postaci Ozfx sami musimy umieć je tworzyć i wykorzystać...
chyba lepiej tego nie mogłem ująć..pozdrawiam :D

ODPOWIEDZ