Nie chciałbym być niemiły, ale właśnie o czymś takim pisałemsureshot pisze:ty stforex, skoro reszta dla ciebie to pospolstwo, a ty jestes rasa wybrana, to ile ty juz zarobiles, kopsnij mi tu jakies odpadki z milion funtow, a bede chwalil twoja wielkosc, inni jak im odpalisz te nedzne resztki pewnie takze, wtedy nie bedziesz musial zachwalac sie sam, inni beda to robic za ciebie, to chyba i tak tanio jak na takiego wyjadacza

O tym, do jakiej kategorii ludzi się zaliczasz, decydujesz Ty sam. Kulturą i poziomem wypowiedzi oraz zwyczajną pracą nad sobą.
Banialuki o tym, że wszyscy są równi zostaw dla przedszkolaków. Nie od dzisiaj ludzie dzielą się na tych zaradnych i całą resztę. Socjalizm powstał wszak na tej reszcie, która nota bene jest większością i słabo sobie radzi z różnymi wyzwaniami. Odwieczna walka - czy lud wydyma bogatych, czy bogaci lud jest na to dobrym dowodem.
Z chwilą, kiedy każdy ma dostęp do internetu, ludziom się wydaje, że wszystko mogą. Na tym żerują m.in. brokerzy obiecując miliony przy 50 zł wkładu. Nie powiesz mi chyba, że Ci brokerzy przymierają głodem? Sposób myślenia bogatych jest taki, że muszą wydymać biedną-naiwną masę. Lamenty, że bogaci się bogacą, a biedni biednieją, to nie jest wyssana z palca śpiewka SuperExpresu... Tylko, że ludzie lubią seriale i SuperExpres.
Pozdrawiam i głębszej refleksji życzę!
PS. Aha, Sureshot, odnośnie Twojej prośby. Nie mam milionów funtów ani własnych, ani od rodziców, ani z giełdy. Natomiast im szybciej przestaniesz kategoryzować ludzi wg. ilości pieniędzy, tym zdrowsze będziesz miał spojrzenie na świat. Wyjście z grona "pospólstwa" polecam zacząć właśnie od tego