Twoja szansa na sukces [dla początkujących]

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Songo89K pisze:Czy to wina systemu? nie,wina jest moja,mojej psychiki.
Songo a czy system, którym grasz jest sprawdzony, masz statystykę jego skuteczności i określony RR?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

Microbi pisze:
Sildra pisze:W dodatku patrząc na wykres minutowy,
TF nie ma znaczenia ! Kwestia sposobu gry, ja gram na m1 i nie widzę różnicy w grze na innym. Co do SL w 80% to 8 pips, więc da się . Pytanie czy każdemu to podpasuje, raczej nie. Zresztą było to już wałkowane milion razy więc wystarczy poczytać.
Jakie masz ryzyko % na tych 8 pipsach ?

Dla mnie to sprawa odpowiedzialności, moje ciężko zapracowane pieniądze bolą, więc nie mogę ich tracić zbyt dużo ;D Z czasem dochodzę do wniosku, który jest iasny,
że ludzie nie odniosą sukcesu "tzw. życia milionera". Chłopaki chcą być bogaci, więc jak mają to osiągnąć zarabiając 200 zł z rynku, to daleka droga do miliona, więc ryzyko musi być większe > "brak kapitału", można odłożyć 1000 zł na Forex, ale czy jest szansa na 1 mln. Czyli pomnożyć tysiąckrotnie swój rachunek, jeśli tak to w jakim czasie, czy 10% zysku miesięcznie to dużo. Tak, to dużo, ale to i tak zajmie mi (nam) jeszcze sporo lat....
Faktem jest że ludzie początkujący o którym mówimy są młodzi, nie mają kasy, takiej o której można mówić że da się utrzymać z FX, więc gniją w swoich idealnych systemach, w szybkich zyskach, niskich tfach i rozczarowaniu spowodowanymi stratami...

Dla mnie odpowiedzialność o której mówię, pochodzi od tego, że na swoje pieniądze musiałem pracować ciężko, "mamusia" mi nie dała na forex. Więc nie będę ryzykował zbyt dużo, bo to moje pieniądze i za nie jestem odpowiedzialny, nie przepadną mi zbyt łatwo, bo szanuję coś na co ciężko zapracowałem

Czy utrzymam się z Forexu ?

Nie, ponieważ mój kapitał jest zbyt mały i nie będę podejmował dużego ryzyka żeby go stracić. Będę utrzymywał siebie z swojej pracy, a rynek to forma powiększania majątku, a nie utopijna rzeczywistość milionerów.

Ktoś wspomniał, że ludzie traktują rynek jak hazard, to prawda. Po co spekulujemy, tylko po to żeby być bogatsi, jakie są nasze pobudki ? Racjonalne czy irracjonalne. Jutro będę bogaty, ta akurat ....
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2012, 23:20 przez Yigrashill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Yigrashill pisze:Jakie masz ryzyko % na tych 8 pipsach ?
zależy jakie konto, na koncie normalnym do 5%.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli jak masz zysk 80 pisów dziennie osiągasz 50%.

TY naprawdę masz rachunek real, czy demo ?

Nie chcę Cię obrazić, ale chyba Ciebie "pojebało".:oops:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Yigrashill pisze:Nie chcę Cię obrazić, ale chyba Ciebie "pojebało".
ta, i z demo wypłacam , poza tym czytaj ze zrozumieniem, do 5% , poza tym 80 dziennie nie robię , 20 mi starcza. Widzisz, nie ma to jak tkwić w stereotypach w podejściu do FX, uprzedzając pytanie, milionerem nie jestem.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale nie pomijasz faktu DO 5, czyli nie odpuszczasz wariantu takiego DUŻEGO ryzyka. Odnoszę wrażenie, że ludzie pomijają fakt inwestowania na jednym rynku, czy do są wykresy 1 min czy 1 miesięczne. Więc teoretyczne ryzyko pipowe będzie inne dla rożnych czasów. 1 czy 1000 pipów to może być te same ryzyko 1%. Więc jaka jest szansa straty 1000 pipsów a 1 na tym samym rynku ?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nie chce mi się wdawać w jałową dyskusję, wiesz swoje ja swoje, mamy inne podejście do rynku :-)

oli1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: oli1234 »

jasonbourne pisze:
Wirus pisze:Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, tak na marginesie, że nie ma złotego Grala ani Gralla; jest Graal. Ewentualnie święty Graal.
Właśnie. Ludzie myślą o zarabianiu na giełdzie, a mają problemy z podstawowymi pojęciami. Zabawne niczym młode, ładne blondynki z dużym biustem, którym się wydaje że są inteligentne.;)
nawet ładna blondi z dużym biustem mając za faceta zarządzającego funduszem zarobi na rynku z niewielką pomocą wyżej wspomnianego :)

synkujestemwbudynku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: synkujestemwbudynku »

siemano prawie zaden system nie bedzie 100% ylko z jednego jedynego powodu mm nie jest głupi i twoj system rozpracowuje gdyby forex i platforma tranzakcyjna była pozostawionym samym sobie miejscem gdzie waluty ida sobie w górke lub spadaja w dołek to 5% by przegrywalo a 95% by kasowało hahaha

Dodano po 8 minutach:

:569: w kazdym badz razie sell eurusd teraz stop loss 30 pip tp 13140

Awatar użytkownika
men_28
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: men_28 »

Myślę, że znalazłby się i taki, który takiej sytuacji by nie wykorzystał. Z innej strony czy to 10 czy 100 pipów dziennie czy to ważne? Przecież liczy się to, że osiągamy zysk.

ODPOWIEDZ