Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

MyOnlySpace pisze: W którym serwisie mogę zaleście aktualny poziom stop procentowych i prognozy ich zmian??

tu możesz też sprawdzić, jest tam też kiedy będzie kolejne posiedzenie, i o ile była ostatnia zmiana:
http://pl.forexpros.com/central-banks/

Awatar użytkownika
MyOnlySpace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MyOnlySpace »

W poradnikach które czytam wskaźnik MACD składa się miedzy innymi z dwóch wykładniczych średnich kroczących a ten który uruchamiam sam na platformie MT4 posiada tylko jedną i histogram.Jak to zmienić??
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Musisz sobie ściągnąć inną wersję MACD z sieci. De facto druga średnia tam jest tylko nie jest wyświetlana. Kiedy histogram przechodzi z ujemnych wartości na dodatnie to średnia mniejokresowa przecina drugą i na odwrót.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MyOnlySpace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MyOnlySpace »

raposo pisze:Musisz sobie ściągnąć inną wersję MACD z sieci. De facto druga średnia tam jest tylko nie jest wyświetlana. Kiedy histogram przechodzi z ujemnych wartości na dodatnie to średnia mniejokresowa przecina drugą i na odwrót.
Udało mi się znaleźć "MACD+osMA" możliwe że to jest to? Jak to teraz uruchomić na platformie??
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MyOnlySpace pisze:
raposo pisze:Musisz sobie ściągnąć inną wersję MACD z sieci. De facto druga średnia tam jest tylko nie jest wyświetlana. Kiedy histogram przechodzi z ujemnych wartości na dodatnie to średnia mniejokresowa przecina drugą i na odwrót.
Udało mi się znaleźć "MACD+osMA" możliwe że to jest to? Jak to teraz uruchomić na platformie??
W załączniku MACD, napisany o ile się nie mylę przez mojego kolegę.

Wchodzisz do folderu z MT4 Expers->Indicators tam wklejasz.

Odpalasz MT4 (lub przynajmniej restartujesz) - dajesz Wstaw -> Wskaźniki -> Własne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

w23s92
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: w23s92 »

Witam

Czy w Metatraderze 4 da się sprawdzić ile wynosi Margin dla danej transakcji (oczywiście jak mam więcej niż dwie transakcje lub więcej) ? lub czy przed otwarciem pozycji da się gdzieś sprawdzić jaki jest wymagany minimalny depozyt przy obecnym kursie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jest masa kalkualtorów w internecie (na hasło: kalkulator forex), które Ci to wyliczą. Są też wskaźniki chociaż polecam samemu nauczyć się to liczyć, bo jakby nie było to podstawy... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

raposo pisze: Są też wskaźniki chociaż polecam samemu nauczyć się to liczyć, bo jakby nie było to podstawy... :)
No właśnie :) . Na 21-go bm. zapowiedziano koniec świata (jakby ktoś nie wiedział), co nieuchronnie wiąże się z zaprzestaniem pracy elektrowni,tv i innych takich-tam. Wtedy siadasz sobie na kawałku ocalej ziemi, bierzesz ołówek kopiowy kawałek kartki i sam wyliczysz :wink: , bez niczyjej łaski. To, że forex będzie dalej istniał, masz na bank :D
ja to gwarantuję. Jak ktoś jest innego zdania?,- przyjmuję zakłady.
Dziękuję i pozdrawiam.

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Witam, chodzi mi po głowie jedna rzecz i nie mogę jej zrozumieć a konkretnie czy są jakieś oznaki które mogłyby wskazywać, że poziom wsparcia lub oporu zostanie przebity? A jeśli tak się stanie to czy można w jakiś sposób oszacować, że kurs już poleci w odpowiednią stronę a nie jest to jakieś fałszywe wybicie?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

jordan pisze:Witam, chodzi mi po głowie jedna rzecz i nie mogę jej zrozumieć a konkretnie czy są jakieś oznaki które mogłyby wskazywać, że poziom wsparcia lub oporu zostanie przebity? A jeśli tak się stanie to czy można w jakiś sposób oszacować, że kurs już poleci w odpowiednią stronę a nie jest to jakieś fałszywe wybicie?

Przed naruszeniem wsparcia nie. Natomiast całe Price Action właściwie opiera się na zachowaniu ceny w okolicach wsparcia/oporu. Tzn jeśli mamy jakiś poziom, cena go przebija znacząco, świeca na TF, na który patrzymy (zwykle niższy niż ten, na którym robimy analizę) zamyka się nad, jest wyraźnie wzrostowa w przypadku oporu, spadkowa w przypadku wsparcia, to uznajemy poziom za przebity. Jeśli cena naruszy go, ale cofnie się, świece utworzą jakąś formację świadczącą o odrzuceniu danego poziomu, traktujemy go jako obroniony.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ