AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

devport pisze:
@DM Alior Bank

Skoro domenę rejestrowaliście za pomocą home.pl to czy serwer dedykowany również u nich macie?
Czemu pytam? problem z połączeniem wynika jedynie z waszej strony (nawet zwykły ping nie działa)
Witamy,
Serwery aplikacji AT pracują w serwerowniach Banku, pod nadzorem IT Banku.

Fakt że serwery nie odpowiadają na wywołania usług sieciowych typu ping, telnet, ftp, i inne, nie jest usterką, ale świadomym działaniem, wynikającym z realizacji polityk bezpieczeństwa. Żadna usługa, która nie jest konieczna (np.: ping) nie jest udostępniana, ponieważ mogłaby stanowić lukę w bezpieczeństwie.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

BM Alior Bank pisze:Witamy,
(...)
5. Platforma mobilna - jeżeli dostawca oprogramowania udostępni taką platformę, na pewno będzie ona dostępna również u nas(...)
Słuszna uwaga- zasugerowałem się stroną internetową PFSoftu. Mobilny ProTrader 2 faktycznie nie istnieje- jest wersja na przeglądarki mobilne- lepsza niż nic ale to nie do końca o to chodzi.

PS Problemy z demem faktycznie nie zostały do końca usunięte. Do czasu kiedy pisałem poprzedniego posta miałem po prostu miałem szczęście i na mnie nie trafiło.
Problemy zdarzają albo zdarzą się każdemu- klasę poznaje się po tym jak kto sobie z nimi radzi. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

@MaRCHeW

Jeżeli mogę Cię prosić o wysłanie raportu do PFSoft'u w związku z błędnym przeliczaniem (wyświetlaniem kanału trendowego) na jednym TF.

Problem polega na tym, że po narysowaniu kanału trendowego i późniejszym przybliżeniu wykresu, kanał ten kurczy się i źle jest rysowany. Screen 1 to rysowanie na oddalonym wykresie, Screen 2 to przybliżony wykres.

Platforma powoli dochodzi do siebie... jednak PFSoft ma dużo jeszcze roboty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wracam po latach przerwy....

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Zapomnij, że coś z tym zrobią.
Zgłaszałem to na forum już kilka miesięcy temu a jakie są tego rezultaty to raczej widać.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
devport pisze:@MaRCHeW

Jeżeli mogę Cię prosić o wysłanie raportu do PFSoft'u w związku z błędnym przeliczaniem (wyświetlaniem kanału trendowego) na jednym TF.

Problem polega na tym, że po narysowaniu kanału trendowego i późniejszym przybliżeniu wykresu, kanał ten kurczy się i źle jest rysowany. Screen 1 to rysowanie na oddalonym wykresie, Screen 2 to przybliżony wykres.

Platforma powoli dochodzi do siebie... jednak PFSoft ma dużo jeszcze roboty.
Problem został zgłoszony jakiś czas temu. W czwartek został poprawiony w wersji testowej platformy Protrader 2. Sprawdzałem, działa elegancko :) W następnym tygodniu (w piątek) PFSoft planuje wypuszczenie nowej wersji platformy Protrader 2, także będzie można sprawdzić samemu.
W razie uwag proszę pisać tutaj lub na mój email karol.marchewka@pfsoft.com lub też bezpośrednio na forum Protradera: http://www.protrader.org

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

@kuchara23
zamiast na CFD na akcje w Alior Traderze wybierz gdzies indziej kontrakty akcyjne. Szybkie porownanie: Obecnie depozyt na kontrakt akcyjny dla KGHM (100 akcji) to 15%, w AliorTraderze 25%. Prowizja za kontrakt to 3zl, za CFD Aliora 0,25% czyli za 100 akcji wyjdzie okolo 40zl. No i na kontraktach mozesz grac na spadki i faktycznie jestes na rynku a nie w wirtuolandii zwanej CFD. A jesli chcesz grac na mniejszej liczbie akcji niz 100 to jest to troche bez sensu ze wgledu na minimalna prowizje 25zl w AliorTraderze
Szybko sprawdzilem to przeciez nawet Alior ma w swoim biurze maklerskim prowizje 3zl za kontrakty akcyjne :|
Success lies on the far side of failure

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

Z ciekawosci odpalilem dzis platforme na rachunku rzeczywistym (posiadam, ale jeszcze nie gram na powaznie :)). Niestety musze stwierdzic, ze wskazniki sypia sie strasznie. Mam ustawionych kilka wykresow i kiedy ustawie na jednym wszystko tak jak trzeba i zaczynam to robic na nastepnym wykresie, to na tym poprzednim wszystko sie rozjezdza. Wtedy musze wylaczyc wskazniki i wlaczyc je od nowa. Ale z kolei na tym nastepnym wykresie, na ktorym juz zdazylem ustawic wskazniki, wszystko sie miesza...

Wskazniki typu EMA dzialaja ok, ale juz wlasne wskazniki kiepsko funkcjonuja.

aha, na wersji demo (bez ostatniej aktualizacji, ktora te wskazniki psuje) wskazniki smigaja elegancko.

Balagan niesamowity

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy
tompil pisze:Z ciekawosci odpalilem dzis platforme na rachunku rzeczywistym (posiadam, ale jeszcze nie gram na powaznie :)). Niestety musze stwierdzic, ze wskazniki sypia sie strasznie. Mam ustawionych kilka wykresow i kiedy ustawie na jednym wszystko tak jak trzeba i zaczynam to robic na nastepnym wykresie, to na tym poprzednim wszystko sie rozjezdza. Wtedy musze wylaczyc wskazniki i wlaczyc je od nowa. Ale z kolei na tym nastepnym wykresie, na ktorym juz zdazylem ustawic wskazniki, wszystko sie miesza...

Wskazniki typu EMA dzialaja ok, ale juz wlasne wskazniki kiepsko funkcjonuja.

aha, na wersji demo (bez ostatniej aktualizacji, ktora te wskazniki psuje) wskazniki smigaja elegancko.

Balagan niesamowity
Czy wskaźniki o których Pan pisze to wskaźniki dostępne na platformie, czy wskaźniki, które sam Pan importował?

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

Wskazniki dostepne w platformie dzialaja poprawnie. Mi chodzi o wskazniki, ktore mozna zaimportowac. Jednak chcialbym jeszcze raz zaznaczyc, ze wskazniki te dzialaja bardzo dobrze od dluzszego czasu na platformie DEMO. Tzn. dzialaly do ostatniej aktualizacji.

Po aktualizacji wersji DEMO, musialem przeinstalowac platforme i nie aktualizowac jej. W ten sposob wskazniki dalej chodza bardzo dobrze. Jednak podejrzewam ze, ze w platformie na rachunku rzeczywistym ta aktualizacja jest juz w pliku instalacyjnym i dlatego wskazniki sie sypia.

O tym, ze wskazniki w Demie po aktualizacji sie psuja bylo juz kilka postow wczesniej.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
tompil pisze:O tym, ze wskazniki w Demie po aktualizacji sie psuja bylo juz kilka postow wczesniej.
Problem został zgłoszony i jest już naprawiony. Przy kolejnej aktualizacji platformy własne wskaźniki będą działać poprawnie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ