AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
i o co chodzi z tymi swapami ? Ile to wynosi ? procent od transakcji czy co ?
Mogę zapewnić, że na real nie ma dziś żadnego problemu... siedzę w rynku od 7:00 z pozycjami i jest bardzo dobrze...
Na demie, panowie z baku za dużo się bawią i de facto się sami uczą jak konfigurować tę platformę, więc co jak co dema nie biorę pod uwagę przy decydowaniu, czy inwestować, czy też nie.
Na demie, panowie z baku za dużo się bawią i de facto się sami uczą jak konfigurować tę platformę, więc co jak co dema nie biorę pod uwagę przy decydowaniu, czy inwestować, czy też nie.
Wracam po latach przerwy....
devport - a czy nie miałeś nigdy takich problemów w realu ? Nigdy Cie nie wywalilo ? Nie zamyka Ci samo pozycji ? I co z tymi swapami ?
Witam.
Przy następnej aktualizacji powinno być ok.
Możesz sprawdzić wersję demo Protrader 2 (w ten piątek jak wyjdzie aktualizacja). Jeżeli zauważysz jeszcze jakieś problemy to pisz tutaj lub bezpośrednio do mnie na karol.marchewka@pfsoft.com
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: wt 13-11-2012, 10:14 --
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Problem został zgłoszony i jest już naprawiony.devport pisze:Mało tego, MaRCHeW dziś na realu... miałem dziwną sytuację:
Uruchomiłem platformę, wykres ruszył, ale!
Dzisiejszy dzień na skali zaczął się od 7:00 a nie od 00:00... dopiero usunięcie z historii wykresu dało rezultat.
Wypadałoby się temu bardziej przyjrzeć... Niestety zapomniałem zrobić screen'a.
Przy następnej aktualizacji powinno być ok.
Możesz sprawdzić wersję demo Protrader 2 (w ten piątek jak wyjdzie aktualizacja). Jeżeli zauważysz jeszcze jakieś problemy to pisz tutaj lub bezpośrednio do mnie na karol.marchewka@pfsoft.com
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: wt 13-11-2012, 10:14 --
Witam.
Też mogę potwierdzić, że nie było dzisiaj na realu rozłączeń. W ogóle rozłączenia od wersji Alior Tradera 2 są stosunkową rzadkością u mnie (na Alior Trader 1 miałem ich więcej). Siedzę od 6'tej i wszystko jest ok.devport pisze:Mogę zapewnić, że na real nie ma dziś żadnego problemu... siedzę w rynku od 7:00 z pozycjami i jest bardzo dobrze...
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ogromna prośba do pracowników BM Alior Banku o traktowanie z szacunkiem swoich klientów, bo wasze stanowisko w sprawie niekonkurencyjnych punktów swapowych jest przynajmniej mało poważne, żeby nie nazwać tego dosadniej.BM Alior Bank pisze:Witamy,
Absolutnie nie zgadzamy się co do zarzutów jakiegokolwiek oszustwa. My również ponosimy koszty punktów swapowych dla wszystkich pozycji i gdy tylko udało nam się te koszty odpowiednio zmniejszyć, zmiana ta została natychmiastowo zastosowana dla wszystkich naszych Klientów. Konkurencja w tym wypadku ma się nijak do nowej specyfikacji instrumentów finansowych. Jesteśmy przekonani, że nowe, korzystniejsze warunki handlu i utrzymywania pozycji pozwolą naszym Klientom na osiągnięcie realnie lepszych wyników.andrzej-sk pisze: szaleństw niet ale coć przynajmniej drgnęło.Dlaczego przed tyle czasu oszukiwaliście inwestorów?dopiero konkurencja wymusza zmiany!!! nieładnie tak robić!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiamy
BM Alior Banku
Jak możecie twierdzić, że gdy tylko udało wam się zmniejszyć te koszty, to dokonaliście ich zmiany?? Przykładowo do piątku 9 listopada br. punkty swapowe dla pozycji krótkich wynosiły dla par USD/PLN, EUR/PLN, GBP/PLN TYLKO 4,25 pln dla 1 lota...Dla wszystkich tych par mieliście ten sam koszt finansowania? To są bzdury, proszę nie wprowadzać klientów w błąd, to była świadoma polityka Alior Banku...
Pytałem pracowników BM Alior Banku ostatnio 26 czerwca na tym forum kiedy zmienią punkty na bardziej konkurencyjne, ale nie doczekałem się odpowiedzi, bo taka była polityka waszej firmy, ale raczej krótkowzroczna...
Kosztów nie zmniejszyliście tylko zawężył się spread pomiędzy punktami dla pozycji krótkiej i długiej, np. dla pozycji długiej dla pary GBP/PLN nawet zwiększyliście koszt, który i tak był wyższy niż u konkurencji, a teraz jest chyba najwyższy na rynku.
Z punktami dla pary EUR/USD również odstajecie od konkurencji, więc czekamy na dalsze zmiany

Na realu działa platforma poprawnie.yacoob pisze:devport - a czy nie miałeś nigdy takich problemów w realu ? Nigdy Cie nie wywalilo ? Nie zamyka Ci samo pozycji ? I co z tymi swapami ?
@MaRCHeW
Czekam z niecierpliwością na nową aktualizację.
Wracam po latach przerwy....
-
- Uczestnik
Po co te zapewnienia, że na realu działa poprawnie, skoro Demo, to Wasza totalna porażka. Już od 10 dni nie działa jak powinno. Dla mnie, jako potencjalnego Waszego, klienta zapewnianianie, że wrealu wszystko działa poporawnie, nic nie znaczy. Wersja demonstracyjna powinna działać jak realna, a nawet lepiej, z tym, że oczywiście, ma mniej funkcji. Natomiast to co robi AB, to jest antyreklama, zniechęcająca przyszłych Waszych klientów.
jak często wam pada ta platforma?
Witam.
Pytasz o demo czy o real?
Napisz coś więcej.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Czy mógłbyś wyrazić się precyzyjnie. Co znaczy "pada platforma"? Masz jakieś problem? Rozłączenia czy może platforma przestaje działać i się sama wyłącza?Srednik pisze:jak często wam pada ta platforma?
Napisz coś więcej.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
chodzi o rozłączenie. niestety dzieje się to często po pare razy podczas jednej sesji..MaRCHeW pisze:Witam.
Czy mógłbyś wyrazić się precyzyjnie. Co znaczy "pada platforma"? Masz jakieś problem? Rozłączenia czy może platforma przestaje działać i się sama wyłącza?Srednik pisze:jak często wam pada ta platforma?
Napisz coś więcej.
Pozdrawiam
Karol Marchewka