AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Kiedy bedzie kolejny kontrakt na różnice kursowe - Contract For Difference (CFD) na instrument MIEDZ??
Dziekuje

Ps. za zadko te aktualizacje, bardzo dlugo sie czeka!? :))

-- Dodano: czw 08-11-2012, 22:18 --

Masakra, wiedzieliscie, ze na instrumencie KGHM nie mozna grac na spadki?!
jestem w szoku! Po co w takim razie instrument z opcja sprzedazy jak nie mozna wykonac?
Bardzo dziwne! nie rozumiem!

w zalaczniku glupi komunikat! :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

devport pisze:Hej, dwnl i tompil DEMO widzę od jakiegoś czasu nie aktualizuje "na stałe" salda... co widać po zrealizowaniu zleceń(zamknięciu pozycji) i ponownym uruchomieniu platformy... saldo zostaje stare... bez zysków/strat.
To już zostało poprawione od czasu kiedy to zgłosiliśmy- a przynajmniej u mnie już się aktualizuje a nawet znalazły się zyski za poprzedni dzień (ale za wcześniejsze już nie).

Z tym, że logowanie do DEMA jest/bywa kłopotliwe- w momencie pisania tego postu wywala "połączenie z serwerem nie powidło się".
Zakładam, że to jest tylko problem serwera demo, co w sumie jest do zniesienia bo przynajmniej nikt nie traci ale jednak nie nastraja to potencjalnych klientów dobrze.

@BM Alior Bank

Brandowanie ProTradera nie było raczej dobrym pomysłem bo spowalnia częstotliwość aktualizacji ale pal sześć- natomiast platforma mobilna na Androida i iOSa to by się naprawdę przydała.
Jest mobilny ProTrader i mam nadzieję, że w przewidywalnej przyszłości się taki u Was pojawi.

Pozdrawiam

kolarz1258
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kolarz1258 »

Jestem użytkownikiem platformy Alior Trader2 Demo. Od kilku dni na te platformie dzieją się różne cuda. Wysłałem już w tej sprawie 3 e-maile, lecz nie dostałem żadnej odpowiedzi od Alior Banku. Jest to podejście naprawdę bardzo nieprofesjonalne. Alior Bank, po prostu "olewa" ewentualnych przyszłych klientów. Widząc takie ich podejście do sprawy, mam wrażenie ,że rośnie nam drugie Amber Gold.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Panowie z Aliora kiedy skończycie ze ZŁODZIEJSKIMI PUNKTAMI SWAP? Platforma jaka jest każdy widzi! ale punkty Swap to chyba jakieś nieporozumienie! Alior uważa chyba ludzi za debili mając takie stawki.Chociaż niechcem ale muszem pożegnać tego broka.Przeniosę się choćby na WBK.

-- Dodano: pt 09-11-2012, 4:19 --
Jestem użytkownikiem platformy Alior Trader2 Demo. Od kilku dni na te platformie dzieją się różne cuda. Wysłałem już w tej sprawie 3 e-maile, lecz nie dostałem żadnej odpowiedzi od Alior Banku. Jest to podejście naprawdę bardzo nieprofesjonalne. Alior Bank, po prostu "olewa" ewentualnych przyszłych klientów. Widząc takie ich podejście do sprawy, mam wrażenie ,że rośnie nam drugie Amber Gold
Amber Gold raczej nie rośnie ale to że ma w d..... wszystkich to prawda

-- Dodano: pt 09-11-2012, 4:26 --

Rozwijając pojęcie ZŁODZIEJSKIE PUNKTY SWAP to chciałbym zauważyć, że jest to jedyny chyba brok z takimi stawkami swap na rynku.Zupełnie nierozumiem tych betonów z aliora.Czy tego nie widzą czy mają gdzieś inwestorów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-- Dodano: pt 09-11-2012, 4:28 --

Panie Marchewka!Czy jesteś Pan wstanie wymusić jakieś zmiany w SWAP czy to już Pana przerasta!!

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

dwnl pisze:
devport pisze:Hej, dwnl i tompil

Brandowanie ProTradera nie było raczej dobrym pomysłem bo spowalnia częstotliwość aktualizacji ale pal sześć- natomiast platforma mobilna na Androida i iOSa to by się naprawdę przydała.
Jest mobilny ProTrader i mam nadzieję, że w przewidywalnej przyszłości się taki u Was pojawi.

Masz racje i jestem za! Mam nadzieje, ze nie dlugo nastapi nowa odslona, ktora kryja w tajemnicy. Prawda jest taka, ze oni maja opoznienie bo juz to mialo nastapic do konca tego pazdziernika, przy najmniej byly takie plany i pomysly ze strony aliora od ludzi na tym forum.
Wiec z niecierpliwoscia czekam na aktualizacje programu PROTrader oraz na mobilne platformy :)

Do konca tego roku ALIOR BANK S.A. - ma w planach wejsc na rynek gieldowy na GPW - ma byc duze IPO dla tak duzego prywatnego banku w Polsce, bedzie do duzy kasek, mam nadzieje, ze sciagniete pieniadze z rynku zostana madrze wydane i pojda na kolejne dobre inwestycje!

Ps. SWAPY sa naprawde na wysokim poziomie!? Dlaczego? Kazdy broker jest niezalezny i to on kontroluje jakie ma reguly. Ich zasada, ich reguly! :)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

kuchara23 pisze:
dwnl pisze:
devport pisze:Hej, dwnl i tompil

Ps. SWAPY sa naprawde na wysokim poziomie!? Dlaczego? Kazdy broker jest niezalezny i to on kontroluje jakie ma reguly. Ich zasada, ich reguly! :)
Dlatego aby tego typu sytuacji uniknąć należy inwestować w wystandaryzowane kontrakty,wtedy sytuacja jest jasna,wiarygodna i transparentna dla każdej ze stron,nie ma dowolności jak się komu ,, uwidzi...,,, :p
Pozdrawiam.

PS. Problem jest inny,to że brokerzy mają różne swapy to jedno,najgorsze jest to że były przypadki u innych brokerów że zmieniali swap np. miesiąc wstecz lub zmieniali swapy na niekorzyść nie informując o tym....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
1. Platforma DEMO - w związku ze zgłoszonymi przez Państwa uwagami prowadzimy prace, aby poprawić funkcjonalność platformy i stąd w ostatnich dniach czasowe niedostępności. Prosimy o jeszcze trochę cierpliwości w tym względzie. Jednocześnie przepraszamy za wszystkie niedogodności.
2. Aktualizacje Platformy - nie polecamy, aby wykorzystywali Państwo platformę Pro Trader bez brandingu Aliora do handlu na rachunku rzeczywistym. Nie wprowadzamy aktualizacji tak szybko, jak PfSoft "wypuszcza" nową wersję, gdyż każda z tych aktualizacji musi być dogłębnie przetestowana pod kątem bezpieczeństwa m.in. Państwa środków. Wszystkie aktualizacje odbywają się w możliwie najkrótszym czasie, przy uwzględnieniu wszystkich procedur bankowych i nadzorczych.
3. Gra na spadki - dokładne warunki handlu dla każdego z instrumentów znajdują się w specyfikacji finansowej. Jest tam również informacja o tym, na których instrumentach niemożliwa jest gra na spadki.
4. Punkty SWAP - proszę sprawdzić wielkość punktów SWAP w następnym tygodniu. Sądzę, że będą Państwo mile zaskoczeni. Na razie nie mogę zdradzić nic więcej w tym temacie.
5. Platforma mobilna - jeżeli dostawca oprogramowania udostępni taką platformę, na pewno będzie ona dostępna również u nas.
6. Kontrakt na miedź znajduje się na naszej platformie pod symbolem: COM.HG.XX (aktualnie COM.HG.Z2).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

kolarz1258
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kolarz1258 »

To co się dzieje na platformie Alior Trader2 Demo, to jest jakaś paranoja. Alior Bank stracił już zaufanie co najmniej na jakiś rok.

air_break
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: air_break »

Panie Karolu, nie wiem co mają w planach programiści PFSoft, ale może pokuszą się i rozbudują to co już jest...(Untitled.png)

Druga sprawa, zawsze przy starcie program przywraca domyślne ustawienia na tym pasku (Untitled1.png), a ja nie chcę :-)
Zacząłem przeglądać AlrioTrader2.wrk ale po chwili zrezygnowałem z uwagi na palące obowiązki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

@air_break

Po dostosowaniu paska należy zapisać pulpit domyślny klikając na ikonkę Aliora i ZAPISZ.

@DM Alior Bank

Skoro domenę rejestrowaliście za pomocą home.pl to czy serwer dedykowany również u nich macie?
Czemu pytam? problem z połączeniem wynika jedynie z waszej strony (nawet zwykły ping nie działa)
Wracam po latach przerwy....

ODPOWIEDZ