AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,
kewes pisze:Witam,

Wczoraj w nocy miałem dziwną sytuację na platformie real - zostawiłem na noc pozycję S na EUR/PLN z ustawionym SL 4,126000 i ku mojemu zdziwieniu owy SL wykonał się 23:01 - podczas gdy wg danych z platformy cena była w okolicach
4,11700. Sprawa budzi moje wątpliwości - myślicie że to wynika z błędu Aliora? Pytałem konsultanta i stwierdził że wynika to z kwotowań - ale jakim cudem, skoro w żadnym momencie cena nie była blisko? Składać reklamację? Czy może ja coś pomijam w swym myśleniu...?

Pozdrawiam.
Pozycja została zamknięta, gdyż cena na rynku przekroczyła poziom SL. Aby zobaczyć, że faktycznie taki poziom cenowy występował należy zmienić rysowanie wykresu z BID na ASK (prawy przycisk myszy w obszarze wykresu/Rysuj wykres/Po ofertach ASK). Zauważy Pan wtedy, że o godzinie 23.01 w dniu 06.11.2012 maksymalna cena wynosiła 4,1269.
Nie jest to więc sytuacja błędna, a normalna sytuacja rynkowa.

Dziękuję za zgłoszenie problemów z aplikacją DEMO. Przyjrzę się uważnie Państwa kontom i powiadomię dział techniczny o wszystkich nieprawidłowościach.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Hej,
chcialbym zglosic do Aliora, aby przy kolejnej aktualizacji programu byla mozliwosc odswieza wskaznik zalaczonych do wykresu podczas kolejnego wlaczania programu. Poniewaz za kazdym razem jest to denerwujace aby usuwac okno i jeszcze raz zalaczac od nowa. Chodzi o dodawanie wlasnego wskaznika :)
Dziekuje

Prosze powiadomię dział techniczny o nieprawidłowościach przy aktualizacjach wskaznikach dolaczonych do wykresu zmieniajac na przyklad czasowke.

Kiedy taka funkcjonalność będzie dostępna przy następnej akutalizacji platformy Alior Trader 2?
Bedzie to w tym miesiacu??

Pozdrawiam
Szymon

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

To mnie przeraza, skladam przed chwila zlecenie i pokazuje sie pasek "przetwarzam...", znika i nic sie nie otwiera. Jeszcze tak 2 razy, znowu przetwarza i nic, a cena juz 5 pipsow dalej.... Po chwili kwotowania przestaly chodzic i nie chce sie ponownie zalogowac.
Zalogowalem sie ponownie, zlecen nie ma otwartych ale sa widoczne na wykresie i w kolumnie "zlecenia biezace" jako zlecenia typu market.
Nie oczekuje odpowiedzi na forum bo juz dzwonilem na infolinię, poprostu informuję innych jakie problemy sa z platformą.
Kiedy w koncu bedzie w polsce stabilny ECN, w ktorym zlecenia ida na rynek a nie sa trzymane u brokera ? Bo wszystko inne to dla mnie semi-ECN...
Success lies on the far side of failure

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

W takiej sytuacji najlepiej na nic nie klikaj ponieważ możesz więcej zleceń złożyć nisz chcesz.
Najlepsze rozwiązanie,jeżeli już klepnął zlecenie i dzieją się cyrki,wyłącz i włącz platformę.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

yacoob
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: yacoob »

a ja mam taki problem że od paru dni codziennie czasami nawet kilka razy program traci połączenie na jakieś 30 minut.. później jak włączę program jeszcze raz to nie mam otwartych pozycji które były przed zawieszeniem.. Wczesniejsze zyski również się zerują i po takiej utracie połączenia zawsze zysk dzienny wynosi 0 !!
Sytuacja od paru dni się powtarza bardzo często..
O co chodzi ?
Nie wyobrażam sobie wrzucić prawdziwych pieniędzy w pełną wersję platformy i mają się pojawiać takie problemy ?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Pracujemy nad przywróceniem pełnej funkcjonalności platformy DEMO z uwzględnieniem wszystkich Państwa uwag.
Jednocześnie informujemy, że na Platformie rzeczywistej handel przebiega bez problemów.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jarpen pisze:To mnie przeraza, skladam przed chwila zlecenie i pokazuje sie pasek "przetwarzam...", znika i nic sie nie otwiera. Jeszcze tak 2 razy, znowu przetwarza i nic, a cena juz 5 pipsow dalej.... Po chwili kwotowania przestaly chodzic i nie chce sie ponownie zalogowac.
Zalogowalem sie ponownie, zlecen nie ma otwartych ale sa widoczne na wykresie i w kolumnie "zlecenia biezace" jako zlecenia typu market.
Nie oczekuje odpowiedzi na forum bo juz dzwonilem na infolinię, poprostu informuję innych jakie problemy sa z platformą.
Kiedy w koncu bedzie w polsce stabilny ECN, w ktorym zlecenia ida na rynek a nie sa trzymane u brokera ? Bo wszystko inne to dla mnie semi-ECN...
Jarpen,to było na REAL czy DEMO?,to jest zasadnicza różnica...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Hej, dwnl i tompil DEMO widzę od jakiegoś czasu nie aktualizuje "na stałe" salda... co widać po zrealizowaniu zleceń(zamknięciu pozycji) i ponownym uruchomieniu platformy... saldo zostaje stare... bez zysków/strat.
Wracam po latach przerwy....

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

zz REAL tylko i wylacznie
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

BM Alior Bank: mam pytanie, czy w jakiś sposób utrudniacie korzystanie z PT2 na kontach real ściągniętego ze strony producenta ?
Chodzi o fakt, że jakiś czas temu korzystałem z PT2 i być może z mej winy (złe hasło) zablokowałem konto, jednak wydawać mi się mogło, że hasło było poprawne, a serwer nie akceptował PT2 od producenta.
Czy to możliwe z waszej strony?

Czemu pytam? Alior Trader 2 jest rzadziej aktualizowany, jako, że to platforma z wieloma wadami... wolę aktualizacje mieć na bieżąco, a te czasami są nawet co tydzień...
Wracam po latach przerwy....

ODPOWIEDZ