rzodkiewka jest super

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Re: rzodkiewka jest super

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Obecna sytuacja na FDE30 M15 podwójna dywerygencja

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

venom inside you pisze: właśnie skończyłem rozmowe z Wirusem i jestem zadowolony, ma on swoje podejscie co akurat jest dobre miło się gawędziło i ciesze się z tej znajomośći.
mnie też się Wirusa dobrze czyta, właśnie ze względu na oryginalne podejście...użytkownicy, którzy mają do niego zastrzeżenia, pewnie mają swoje powody...dla mnie fajnym jest kiedy na forum są różne pkt widzenia...no i jego awatar ruleees
venom inside you pisze:wywalam wszelakie wskaźniki

wg mnie dobra zmiana....
venom inside you pisze: nowy szablon który ponoć minimalizuje cały niepotrzebny szum wizualny,

napisz coś więcej jeśli to nie wiedza tajemna...

rozumiem, że moneta wylosowała ci DAXa...ale nie myślisz nad zmianą na edka...moim zdaniem łatwiej Ci będzie na początek walczyć z rynkiem, który ciągle jest na tapecie forum(nie chodzi o sugerowanie się) i ogólnie, o fundamentach dla edka słychać w wielu mediach i na około. Plus jest to para z dobrą zmiennością, no i możesz pewnie zająć pozycje już od 0,01L. Pisałeś gdzieś o zaczynaniu tradingu ok 9 rano...pewnie zauważyłeś już jak się zachowuje edek o tej porze...może warto to wykorzystać...

kupy pip życzę

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

ku8ek pisze:mnie też się Wirusa dobrze czyta
A dziękuję ;)
użytkownicy, którzy mają do niego zastrzeżenia, pewnie mają swoje powody...
Być może zupa była za słona ;)
no i jego awatar ruleees
Aaaa... o to postarał się señor Salvador ;)
rozumiem, że moneta wylosowała ci DAXa...ale nie myślisz nad zmianą na edka...
Sądzę, że DAX jest obecnie jednym z najlepszych instrumentów do gry. Edek to masakra.
Plus jest to para z dobrą zmiennością
Była. Obecnie, jak ruszy w ciągu dnia kilkadziesiąt pipsów, to już się zbiera konsylium analityków i debautuje co się stało :>
no i możesz pewnie zająć pozycje już od 0,01L.
Wartość kontraktu na indeksach czy metalach ustala każdy broker jak chce. Dlatego też np. 1 lot na indeksie może być mniej wart niż 0,01 lota na EUR/USD ;)

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

szczerze to nie spoglądałem na DAXa już kupę czasu... :silenced:

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

@krystian74
dziekuje za podzielenie się wiedza. Sprawdziłem co to za wsiaźnik ten CCI i jego wymowa troche różni się od Twojej, bo to co dla ciebie jest silnym trendem spadkowym czy rosnącym to jest poziomem wykupienia bądz wyprzedania rynku
( chyba że to to samo ).
Co do sprawdzania tylu TF na raz, to dla mnie byłby to problem, za dużo informacji, za dużo sprzecznych.
Co do Twoich screnów to bardzo ładnie opisujesz historie wiesz o co mi chodzi ? : ), nie zabardzo wiem też gdzie w tym Twoim systemie nastepuje moment wejścia i wyjścia (SL), takich pieknych opisów na necie jest wiele, jednak tak naprawde nic one nie mówia.
Krystanie, pokazałes też jakieś dywegencje że na S, nie było S jest cały czas L, więc widzisz : )
@ku8ek
tapeta forum mnie nieinteresuje, bo z tego co się dowiedziałem i sam też widze, wiekszosc oósb gra na demo i zaklina wykres( tak jak to pokazał Stforex tym screnem ze schematem ), a nie o to mi chodzi. Wiekszość forum traci też tak jak ja, nie chce się sugerować tym co mają do powiedzenia " przegrani". Dowiedziałem się tez że eur/usd to najbardziej spekulacyjna para walutowa, więc jest też najbardziej niepewna. Zmienność na DAX wieksza jak na eur/usd, więc narazie zostane przy DAX.
DJ30 jeszcze fajnie wygląda, ale dopiero na sesji USA.

Forum byłoby nudne gdyby wszystki myśleli i pisali to samo, grali tak samo.

Chciałbym jeszcze przeprosić za zamieszanie z Uniwerystetem Forex - inwestuj z najlepszymi. Troche mnie poniosło i nigdy już nie będe tu nikogo sprawdzał, bo to w sumie nie moja sprawa kto kogo szkoli. Zostałem sprowokowany i zmanipulowany, działalem chwilą. Inwigilacja jest zła, jednak niech każdy sobie zdaje sprawe z tego że internet nie jest anonimowy, i zweryfikowanie tożsamości nie jest jakimś wielkim problemem.
To co mnie martwi, to jednak stanowisko Moderatora w tej sprawie, ja za swoje działanie dostałem pochwałe zamiast ostrzeżenia. pan vinci powiedział ostatnie słowo dalej nic nie udowadniając i nie tłumaczac z poprzednich zadanych mu pytan a sam moderator musiał jeszcze dopiec użytkownikowi starszemu starzem który faktycznie po moim sprawdzeniu miał racje ( przepraszam Moderatorze ale patrzac historie Twoich wpisów wychodze z założenia że wiekszośc to spam), to wszystko jest dla mnie abstrakcyjne i troche śmiesznie. Dało mi to wiele do myslenia nad poziomem poważności tego forum, z większym dsytansem zaczynam traktować to miejsce.

Prosił bym także, zakamuflowanych szkoleniowców o zaprzestanie proponowania mi szkolen prywatnie, po całym tym zajsciu nie ufam tu nikomu : ).

dzisiaj nic nie grałem, jutro postaram sie cos ugrać : )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

venom inside you pisze:dzisiaj nic nie grałem, jutro postaram sie cos ugrać : )
No właśnie, tak się zastanawiałem, co zrobisz, bo sygnał chyba był; co prawda jeden, ale niezły? ;)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

venom inside you pisze: Prosił bym także, zakamuflowanych szkoleniowców o zaprzestanie proponowania mi szkolen prywatnie, po całym tym zajsciu nie ufam tu nikomu : ).
Bardzo dobry pomysł najlepsze wnioski to te do których dojdziesz samodzielnie. Przeglądaj sobie fora (nawi/ff) znajdziesz coś dla siebie,
ja bym tworzenie systemu nazwał budowaniem czegoś z klocków :D wybierz z tego co zobaczysz to co tobie odpowiada, jeśli masz czas
to go sobie daj, wyznacz cel i go osiągnij. Nawet możesz grać na demo żeby kasy nie tracić, bo głupotą jest tracenie pieniędzy
(sam tak robiłem to wiem :) Stforex jak by co nie zaliczyłem MC w realu(mój pierwszy cel) :P i już nie zaliczę czyli się myliłeś :) wyjątkiem też nie jestem).
Gwarantuje Ci że jeśli zbudujesz własny system z wszystkimi jego aspektami będziesz zarabiał tak samo na demo jak i w realu.

Co do systemu zaglądnij tutaj http://fx-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=84

Wzoruj się na najlepszych i staraj się być najlepszy takim co z niczego zbuduje spore depo, jak byś chciał tester do pracy na historii to ten jest bardzo fajny wszystko
sobie możesz puścić w weekend 30x szybciej od dowolnego momentu w przeszłości (minus że jeden TF) http://fx-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t ... tegii#p106
zawierać transakcje też można i cały raport pokazuje :)

Ja się z fx męczyłem 10 miesięcy ale się udało :) Milowy krok nastąpił niedawno jak mi kolega uświadomił że systemu nie mam, no i do tego olśnieniu
żeby połączyć ze sobą dwie rzeczy :) Do tego opaczenie :) ostatnie 3 miechy siedziałem przy monitorze na okrągło 14h dziennie to chyba minimum leciało
(monitorek nowy musiałem kupić bo na laptoku to męka była a tak 25" i wszystkie tfy widać na raz :) ).
I tak 3 miesiące harówki dało swoje efekty (kolega mówił 3 miechy ciężkiej pracy więcej warte niż rok opier....ania się.)

Mówisz że edek parą spekulacyjną ale to o to chodzi w tej profesji cena się porusza góra, dół i tak w kółko im większa zmienność tym więcej pips do złapania.
Ja np. postawiłem tylko i wyłącznie na fx edek i 2-3 zagrania dziennie to wszystko czego potrzeba do szczęścia, czasem wszystko się kończy przed 12
jak już człowiek swoje pipsy skosił to ma wolne :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Nie jest moim zamiarem chwaleniem się czy udowadnianie że tą metodę którą stosuję jest najlepsza, po prostu dobrze ją rozumiem. Strony też nie podaję gdzie owa technika jest dokładnie opisana ponieważ każdy musi sobie opracować własny system. Kto szuka ten znajdzie własnego Grala. A narzucanie komuś czegoś z góry źle się kończy.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

I tak 3 miesiące harówki dało swoje efekty (kolega mówił 3 miechy ciężkiej pracy więcej warte niż rok opier....ania się.)
Święta prawda !

Ja opier***łem się 3 lata na fx od końca 2008 do końca 2011, dopiero w tym roku wziąłem się na poważnie (chociaż i tak w porównaniu do niektórych to można mi zarzucić, że się opier****) i widzę efekty. 3 tydzień z rzędu idzie dobrze. Mam nadzieję, że to ostatnia prosta, i że już większych problemów nie będzie, ale to czas pokaże. Tak czy inaczej ja musiałem zaliczyć gre lewarem 1;500, stopout, 30 sl'i z rzędu, wchodzenie co do pipsa w rynek ale w nie tą stronę co trzeba itp itd. Niektórzy mają łatwo bo potrafią wyciągnąć wnioski z błędów innych, ja niestety już taki jestem, że sam musiałem to przejść i poczuć na własnej skórze.
Prosił bym także, zakamuflowanych szkoleniowców o zaprzestanie proponowania mi szkolen prywatnie, po całym tym zajsciu nie ufam tu nikomu : ).
A mi nikt nigdy nie proponował szkoleń prywatnych :((((

Pozdrawiam, Midas

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

1SL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ