rzodkiewka jest super

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: rzodkiewka jest super

Nieprzeczytany post autor: brother »

venom inside you może najpierw zorientuj się w tym co Wirus wypisuje na forum, tak będzie bezpieczniej :D

ps. kolega Wirus prowadzi swoją radosną twórczość na forum, a nie zna PODSTAW i taka jest prawda, mało tego nie chce się sam uczyć i wykłóca ze wszystkimi tworząc własne wizje na temat fx.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Duży SL jest usprawiedliwieniem lenistwa.
Mały SL jest pożywką chciwości.

Moim zdaniem SL należy dopasować do swojej gry i rynku. Jeśli zajmujesz pozycję Sell, to zlecenie stop jest zwyczajnie kupnem. Zastanów się, czy naprawdę chcesz w tym miejscu kupić? Jeśli tak, to dlaczego poniżej sprzedajesz? Jest tu jakaś nieścisłość...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

brother pisze:ps. kolega Wirus prowadzi swoją radosną twórczość na forum, a nie zna PODSTAW i taka jest prawda, mało tego nie chce się sam uczyć i wykłóca ze wszystkimi tworząc własne wizje na temat fx.
Zapomniałeś dodać, że gwałcę babcie i zjadam Czerwone Kapturki. Czy jakoś tak... :>

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Stforex pisze: Moim zdaniem SL należy dopasować do swojej gry i rynku. ...
:clap:

do tego momentu się zgadzam

Co do reszty, to że sprzedaje i mam SL gdzieś tam nie oznacza że tam będę kupował :-) Mogę dostać SL i dalej szukać okazji do sprzedania :mrgreen: Np. teoretycznie widzę Longi 40 pips wyżej nie oznacza że dam takiego SL.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Likwidacja ekspozycji jest zleceniem przeciwnym. SL sell to buy, SL buy to sell.
Szukasz sell poniżej buy lub buy poniżej sell. Widzisz longi 40 pips wyżej. Wiem o co chodzi, na małym TF to się zmienia wraz z nastrojem rynku. Raz wycena sięga w dół, a za chwilę rynek próbuje dyskontować w górę. Patrząc z dalsza - zwykła zmienność, dzień jak co dzień. Dlatego sprzedając po cenie X nie można wykluczyć kupna po wyższej cenie Y. Dochodzimy wtedy do wniosku, że "na dole" może być drogo, a "na górze" tanio. :) Nie jest łatwo się w tym odnaleźć, bo jest dużo więcej względności, punkty odniesienia są bardziej dynamiczne.

Pozdrawiam
:564:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Wirus pisze:
brother pisze: Zapomniałeś dodać, że gwałcę babcie i zjadam Czerwone Kapturki. Czy jakoś tak... :>
Odniosłem się tylko do twojego BRAKU wiedzy na temat fx, powtórzę zamiast się uczyć próbujesz nauczać. W taki sposób nigdy niczego sam się nie nauczysz, a innym zwyczajnie zaszkodzisz.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

@Stforex
kompletnie nie mam pojęcia o czym piszesz : ).
moze technicznie SL jest odwróceniem pozycji, dla mnie jest to po prostu wyjscie : )

@brother
właśnie skończyłem rozmowe z Wirusem i jestem zadowolony, ma on swoje podejscie co akurat jest dobre miło się gawędziło i ciesze się z tej znajomośći.

od poniedziałku zajdą małe zmiany co do mojej gry ze strony technicznej spadam z m5 na m1 oraz wywalam wszelakie wskaźniki, otrzymałem dużą dawke wiedzy odnośnie ceny i czasu dostałem tak że nowy szablon który ponoć minimalizuje cały niepotrzebny szum wizualny, sl nie zmienie, dowiedziałem się dziś że brakuje mi cierpliwości

i tu pojawia sie pierwsza cecha, potrzebna do zarabiania
CIERPLIWOŚĆ

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Mam takiego fajnego nauczyciela od ponad roku daje wskazówki za darmo. Oto jedna z nich porównywać wszystkie TF z sobą i zawsze będziesz wiedział w jakim kierunku składać zlecenie.

Od pewnego czasu na forum pewne osoby szkolą za pieniądze ( taki trend, taka moda ) to trudno nie będę wyprzedzał szkolących darmowymi wskazówkami.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

moze technicznie SL jest odwróceniem pozycji, dla mnie jest to po prostu wyjscie : )
Naturalnie. Wtedy przestaje się zmieniać stan konta.
kompletnie nie mam pojęcia o czym piszesz : ).
Nie przejmuj się :). Może to i lepiej :).
A czy gdyby USD PLN było po 4 zł kupiłbyś? :) a 3.3242? Czym się różni buy od sell na tych dwóch poziomach? Jeśli znajdziesz odpowiedź, to myślę, że zrozumiesz co mam na myśli. :)
Z drugiej strony nie jest to nic wielce natchnionego ;)

Idę, bo mnie Microbi zaraz zje :mrgreen:

Papa

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

@krystian74
w jakims sensie porównywać wszystkie TF do siebie ?
@Stforex jak by bylo po 4 a mialo by predyspozycje leciec do 4.5 to kupil bym.
dalej zabardzo nie rozumiem o co Ci chodzi : ). Jeśli o kupuj tanio sprzedawaj drogo to wymijam, nigdy nie jest tak tanio by nie moglo byc taniej i tak drogo by nie mogło być drożej.

i prosił bym o zaprzestanie rozmowy o szkoleniach, nie takiego dziennika chce.

2 dzień likendu poświecam na douedukowanie teorią, to trudna wiedza, choć tak teraz myśle że gra techniczna opiera się o bystre oko. Czy mężczyźni mają łatwiej z gra techniczną od kobiet, wkońcu mężczyzna jest wzrokowcem.

ODPOWIEDZ