krystian74 pisze:Mam takiego fajnego nauczyciela od ponad roku daje wskazówki za darmo. Oto jedna z nich porównywać wszystkie TF z sobą i zawsze będziesz wiedział w jakim kierunku składać zlecenie.
Od pewnego czasu na forum pewne osoby szkolą za pieniądze ( taki trend, taka moda ) to trudno nie będę wyprzedzał szkolących darmowymi wskazówkami.
venom inside you pisze:
@Stforex jak by bylo po 4 a mialo by predyspozycje leciec do 4.5 to kupil bym.
Predyspozycje? Czyli na zasadzie "Myślę, że będzie tak, jak myślę, że będzie"???
Zamykanie się w pewnych prostych schematach i ciasnych granicach skazuje nas na zgubę, a naszych brokerów na zarobek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@Stforex
ale pokazany przez ciebie schemat jest nierealny do zrealizowania przezemnie bo:
używam SL
nie dokładam do strat
nie czytasz i chyba nie śledizsz tego co tu pisze, skoro takie przykłady daleko odbiegłe od tego jak staram sie grać pokazujesz : )... ale liczą się chęci więc dzieki, wiem o co chodzi.
dziś kolejan dawka SL ale to przez tą konsole, SL dobre bo brak wyczucia rynku kompletnie dzisiaj.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
venom inside you nie myślałeś nad zmniejszeniem lota? Najlepiej na maksymalnie niski, w tej fazie nie chodzi o zarabianie prawdziwej kasy, a skoro o to nie chodzi to po co ją tracić? Twoim celem jest budowa systemu, sprawdzenie skuteczności i wyciągnięcie jak największego rr, czy jak tam sobie wolisz. Sypać jednym lotem w realu to trochę hardcore jak na początek
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
venom inside you czy wiesz dokładnie jaki panuje trend w chwili składania zlecenia? Jeżeli wiesz to OK jeżeli masz z tym problem to wyjaśnię gdzie popełniasz błędy " ZUPEŁNIE ZA DARMO"
@Darkey
Myślałem ale się nie da, jak dam wartośc mniejszą niż 1 to zlecenia są szare. Czyli chyba minimalna wartośc to 1.
@trader
No to tez widze, jednak od min do max bylo 27 pkt, to jest konsola - rynek niezdatny do gry jak dla mnie
@krystian74
Wydaje mi się że wiem ale pisz bo moze jednak nie wiem : ), chętnie przeczytam gdzie robie błedy i o ile możesz to publicznie tutaj i prosił bym tym razem o odpowiedz, z porównywaniem interwałow wszystkich do siebie dalej nie uzyskałem...
Witam.
Wczorajsze otwarcie na FDE30 z perspektywy wskaźnika CCI14 niewiele nam mówi, ogólnie patrząc możliwy trend spadkowy ale nie zostało jeszcze przebite "0" Obszar w którym się poruszamy swobodnie to kolor Niebieski, Kolor Zielony bardzo silny trend wzrostowy, natomiast kolor czerwony silny trend spadkowy. Swoje zagrania opieram tylko na dywerygencji , przebiciu wskaźnika -100, 0, +100 przez CCI trochę inna konfiguracja posiłkuję się również Ichimoku.
Dalej FDE30 H1
Niestety ten TF nam nic nie wyjaśnia co do zajmowanej pozycji.
FDE30 M30
Na tym TF widzimy że kurs ma jakieś prawdopodobieństwo zmiany kierunku ale czy mamy potwierdzenie?
Szukamy dalej
FDE M15
Na pierwszych TF H4, H1,M30 nie mamy sprecyzowanego kierunku natomiast na M15 pojawia się dywerygencja, ale musimy być bardzo ostrożni bo poprzednie strefy ni sprecyzowały jeszcze kierunku.
Możemy czekać lub zaryzykować zainwestować z szybką możliwością wyjścia.