rzodkiewka jest super
Re: rzodkiewka jest super
@sp2ews
w sumie to moze i masz racje, dla mnie to i tak kwestia szczescia bo to co dla Ciebie jest impulsem dla mnie moze byc koncem korekty i na odwrót, staram sie patrzec na górki i dólki gdzie to cena idzie i tyle. Nie chce grac na demo bo wtedy nie sprawiało by mi to jakiejkolwiek przyjemności, przeciez to i tak smiech ze mozna przy tylu byc uczestnikiem rynku, zawsze wydawało mi się że z giełda to od 10 000 mozna zacząc sie bawić tak że luz, ta kasa może zostać stracona, licze się z tym.
@Koyaanisqatsi
wszystko jest zgodnie z systemem uznania
dzisiaj nic nie grałem i robie na szybko podsumowanie miesiąca, choć lepiej chyba podsumowywac tygodnie przy takiej grze, miesiąc to troche za długo.
po miesiącu straciłem 164 zł co daje prawie 25% początkowego depo.
w ciagu miesiąca odpaliłem 26 pozycji z czego
19 stratnych
5 BE
2 zyskowne
Skuteczność
9.5 % - MASAKRA
Liczby pokazują wszystko i ta skutecznośc mnie dobija, niby góra dół 50/50 a skuteczność to nawet nie ćwiara, nawet nie 1/10.
Jednak widze w tych liczbach, jedna pozytywna sprawe, 164 zł to jakies 40 pkt, to tak naprawde dużo nie jest w ciagu dnia robi sporo więcej więc może się wkońcu trafi ślepej kurze ziarno.
w sumie to moze i masz racje, dla mnie to i tak kwestia szczescia bo to co dla Ciebie jest impulsem dla mnie moze byc koncem korekty i na odwrót, staram sie patrzec na górki i dólki gdzie to cena idzie i tyle. Nie chce grac na demo bo wtedy nie sprawiało by mi to jakiejkolwiek przyjemności, przeciez to i tak smiech ze mozna przy tylu byc uczestnikiem rynku, zawsze wydawało mi się że z giełda to od 10 000 mozna zacząc sie bawić tak że luz, ta kasa może zostać stracona, licze się z tym.
@Koyaanisqatsi
wszystko jest zgodnie z systemem uznania
dzisiaj nic nie grałem i robie na szybko podsumowanie miesiąca, choć lepiej chyba podsumowywac tygodnie przy takiej grze, miesiąc to troche za długo.
po miesiącu straciłem 164 zł co daje prawie 25% początkowego depo.
w ciagu miesiąca odpaliłem 26 pozycji z czego
19 stratnych
5 BE
2 zyskowne
Skuteczność
9.5 % - MASAKRA
Liczby pokazują wszystko i ta skutecznośc mnie dobija, niby góra dół 50/50 a skuteczność to nawet nie ćwiara, nawet nie 1/10.
Jednak widze w tych liczbach, jedna pozytywna sprawe, 164 zł to jakies 40 pkt, to tak naprawde dużo nie jest w ciagu dnia robi sporo więcej więc może się wkońcu trafi ślepej kurze ziarno.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dziś 1 profit
i niestety obowiązki wzywają, nie samymi wykresami człowiek żyje
to co ma zostać poprawione to skuteczność, w związku z tym udałem się do mistrza mijagiego po rade która wprowadza małe zmiany.
SL z 3 pkt zwiększa się do 4 pkt + prowizja czyli razem będzie to 5 pkt.
Ustawiać buy/sell stopy za ostatnimi swingami czegoś co wydaje mi się korektą ponieważ impuls czekać na mnie nie będzie
Częsciej uczestniczyć w rynku ale nie tak że jestem to gram a uczestniczyć poprzez obserwacje.
odrobiłem lekcje : ) wiem więcej pojęc i widze je na wykresie ! : )
Pozytywna cecha któa nabyłem to Cierpliwość, nie gram dużo, gram stabilne i w wytyczonych godzinach, umiem to robić systematycznie, przez miesiąc nie złamałem żadnej fundamentalnej zasady tak że ponoć jestem na dobrej drodze.
Trening czyni mistrza !
: )
i niestety obowiązki wzywają, nie samymi wykresami człowiek żyje
to co ma zostać poprawione to skuteczność, w związku z tym udałem się do mistrza mijagiego po rade która wprowadza małe zmiany.
SL z 3 pkt zwiększa się do 4 pkt + prowizja czyli razem będzie to 5 pkt.
Ustawiać buy/sell stopy za ostatnimi swingami czegoś co wydaje mi się korektą ponieważ impuls czekać na mnie nie będzie
Częsciej uczestniczyć w rynku ale nie tak że jestem to gram a uczestniczyć poprzez obserwacje.
odrobiłem lekcje : ) wiem więcej pojęc i widze je na wykresie ! : )
Pozytywna cecha któa nabyłem to Cierpliwość, nie gram dużo, gram stabilne i w wytyczonych godzinach, umiem to robić systematycznie, przez miesiąc nie złamałem żadnej fundamentalnej zasady tak że ponoć jestem na dobrej drodze.
Trening czyni mistrza !
: )
1 SL i 1 BE
SL był 5 ale zredukowałem wraz z czasem i dlatego taka wartość, jak bym nie zredukował to by mnie nie wyjadło aczkolwiek i tak zrobiła się konsolidacja.
szkoda że się dorwałem dopiero po 10 bo rano były ładne impulsy UP
SL był 5 ale zredukowałem wraz z czasem i dlatego taka wartość, jak bym nie zredukował to by mnie nie wyjadło aczkolwiek i tak zrobiła się konsolidacja.
szkoda że się dorwałem dopiero po 10 bo rano były ładne impulsy UP
Witam
Wczoraj nie grałem
Dzis
1SL 1BE 1profit
wartość SL zostałą zredukowana wraz z upływem czasu.
nauki z poprzedniego łikendu się przydały.
zmiana gry z palca na oczekujące daje lepsze efekty bo
jest komfort ustawionego SL przed odpaleniem pozycji
wejscie staram sie ustawiac w momencie wybicia, a jest on potwierdzeniem w zajeciu pozycji co powinno stopniowo zwiekszac moja skuteczność, wchodzac z palca cena jest atrakcyjniejsza, jednak moze nie nastapic moment wybicia co odrazu daje SL, wybicie może oczywiście być fałszywe no ale taką mi sie giełda poznac dała : )
no i podsumowanie tygodnia.
6 pozycji
2x SL
2x BE
2x profit
504.13 - 100 %
130.88 - x
x~26% depo z początku tyg
skuteczność 50% !!!! : ))))))))
rr to
(150.65/2)/(19.77/2)=~7.6 tez ładnie, to chyba przez redukcje SL.
to chyba wszystko
dzięki za uwage
pozdro
Wczoraj nie grałem
Dzis
1SL 1BE 1profit
wartość SL zostałą zredukowana wraz z upływem czasu.
nauki z poprzedniego łikendu się przydały.
zmiana gry z palca na oczekujące daje lepsze efekty bo
jest komfort ustawionego SL przed odpaleniem pozycji
wejscie staram sie ustawiac w momencie wybicia, a jest on potwierdzeniem w zajeciu pozycji co powinno stopniowo zwiekszac moja skuteczność, wchodzac z palca cena jest atrakcyjniejsza, jednak moze nie nastapic moment wybicia co odrazu daje SL, wybicie może oczywiście być fałszywe no ale taką mi sie giełda poznac dała : )
no i podsumowanie tygodnia.
6 pozycji
2x SL
2x BE
2x profit
504.13 - 100 %
130.88 - x
x~26% depo z początku tyg
skuteczność 50% !!!! : ))))))))
rr to
(150.65/2)/(19.77/2)=~7.6 tez ładnie, to chyba przez redukcje SL.
to chyba wszystko
dzięki za uwage
pozdro
cytowałem się zamiast edytować, stad ten post
a doedytować chciałem częstotliwość która wynosi 1.2 na dzień, słabo, docelowo chcę średnio 2 dziennie, 12 na tydzień
48 na miesiąc : )
a doedytować chciałem częstotliwość która wynosi 1.2 na dzień, słabo, docelowo chcę średnio 2 dziennie, 12 na tydzień
48 na miesiąc : )
3xsl
1xSL
dziś były 2 ustawienia jednak nic nie weszło i dalej nie grałem.
1xSL
ogólnie ten tydzień masakra z tym indeksem, coś słabo się rusza, jak tak patrze po hisotrii to inaczej to kiedyś wszystko wyglądało, wychodze z założenia że skoro dali dostęp masom do giełdy tak jak mi to już nigdy to tak wyglądać nie będzie.
ogólnie ten tydzień masakra z tym indeksem, coś słabo się rusza, jak tak patrze po hisotrii to inaczej to kiedyś wszystko wyglądało, wychodze z założenia że skoro dali dostęp masom do giełdy tak jak mi to już nigdy to tak wyglądać nie będzie.
Wszystko zależy od tego jak na pewne rzeczy patrzysz
Dzisiejszy przykład - wchodząc w L w tym miejscu, w którym wszedłeś (mając większego stopa o czym wcześniej wspominałem
) to jedynie 2 razy w ciągu całej sesji kurs był poniżej poziomu wejścia: zaraz po i ok. 16, czytaj: przez cały dzień pozycja była mniej lub bardziej zarobiona.

Just do it !