BossaFX - III edycja konkursu
Re: BossaFX - III edycja konkursu
Jeśli strata wynosi 30 -35% i podejmuję decyzję o przetrzymuję to wyłączam komputer i idę na siłownię. Nie to, żeby chodził o siłownię - ale wiem jedno - ten Pan zbankrutuje. Pytanie czy stanie się to na tyle szybko żeby wrócić do realnego świata, czy zarobi na tyle dużo, że rozwiązanie będzie tylko jedno...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Pisaliśmy o tym na naszych stronach, jest też informacja w filmach o konkursowych Mistrzach Rynku na naszym kanale youtube: http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... Kh7s67GVhd
A pokrótce - Pan Filip jest jednym z najskuteczniejszych naszych klientów, który na standardowym rachunku real zarobił sporo więcej niż w konkursie. Dlatego zaproponowaliśmy mu udział w tegorocznej edycji konkursu w roli Mistrza Rynku a on się zgodził. Nie gra o nagrody, bo gdyby rywalizował z innymi uczestnikami w rankingu mógłby mieć oczywiste dylematy co do tego, czy dzielić się swoją wiedzą i sposobem patrzenia na rynek, tak jak to robi obecnie - codziennie wrzuca co najmniej kilka wpisów i komentarzy rynkowych na stronie http://forex.bossafx.pl/rankingi.html. Myślę że to dość oczywiste.
To samo dotyczy ubiegłorocznego zwycięzcy konkursu Pana Marka (MSZ) oraz zespołu Gazety Giełdy Parkiet.
Wszyscy Mistrzowie dostali w zarządzanie ufundowane przez BossaFX portfele konkursowe po 10,000 PLN i zatrzymują jako wynagrodzenie cały efekt swojej 5-tygodniowej pracy na rynku. Dzięki temu stanowią świetny benchmark dla innych uczestników konkursu a jednocześnie można bardzo dużo praktycznej wiedzy z tego konkursu wynieść - na czym nam zawsze bardzo zależało.
Jeśli Pan również chciałby zostać Mistrzem Rynku w ewentualnym następnym konkursie (lub w innej formie zostać docenionym przez BossaFX za skuteczność - nie wiemy jeszcze jakie w tym obszarze będziemy mieli pomysły, ale myślę że jakieś będą
), należy w pierwszej kolejności w jakiś sposób udokumentować swoje osiągnięcia. Konkurs jest dobrą okazją (jak MSZ), ale jeśli komuś nie odpowiada presja czasu i innych uczestników w rankingu, można równie dobrze wybrać drogę Filipa, czyli spokojny handel na własnym koncie. Sposobów pokazania tego jest wiele, byle by były wiarygodne. Najważniejsze i tak jest to aby ten rynkowy sukces był!
A pokrótce - Pan Filip jest jednym z najskuteczniejszych naszych klientów, który na standardowym rachunku real zarobił sporo więcej niż w konkursie. Dlatego zaproponowaliśmy mu udział w tegorocznej edycji konkursu w roli Mistrza Rynku a on się zgodził. Nie gra o nagrody, bo gdyby rywalizował z innymi uczestnikami w rankingu mógłby mieć oczywiste dylematy co do tego, czy dzielić się swoją wiedzą i sposobem patrzenia na rynek, tak jak to robi obecnie - codziennie wrzuca co najmniej kilka wpisów i komentarzy rynkowych na stronie http://forex.bossafx.pl/rankingi.html. Myślę że to dość oczywiste.
To samo dotyczy ubiegłorocznego zwycięzcy konkursu Pana Marka (MSZ) oraz zespołu Gazety Giełdy Parkiet.
Wszyscy Mistrzowie dostali w zarządzanie ufundowane przez BossaFX portfele konkursowe po 10,000 PLN i zatrzymują jako wynagrodzenie cały efekt swojej 5-tygodniowej pracy na rynku. Dzięki temu stanowią świetny benchmark dla innych uczestników konkursu a jednocześnie można bardzo dużo praktycznej wiedzy z tego konkursu wynieść - na czym nam zawsze bardzo zależało.
Jeśli Pan również chciałby zostać Mistrzem Rynku w ewentualnym następnym konkursie (lub w innej formie zostać docenionym przez BossaFX za skuteczność - nie wiemy jeszcze jakie w tym obszarze będziemy mieli pomysły, ale myślę że jakieś będą

Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
pograj na parze usd/pln troche czasu a zrozumiesz styl gry Pana Filipa ( ten styl jest stary jak swiat - pisalem o tym wczesniej ) na forexie liczy sie ile kto jest w stanie zarobic a nie finezja jak to ma zrobic... kazda para walutowa, surowiec , etc ma swoje zasady postepowania / gry - inaczej sie gra na eur/usd a inaczej na usd/pln....Akhh pisze:Jeśli strata wynosi 30 -35% i podejmuję decyzję o przetrzymuję to wyłączam komputer i idę na siłownię. Nie to, żeby chodził o siłownię - ale wiem jedno - ten Pan zbankrutuje. Pytanie czy stanie się to na tyle szybko żeby wrócić do realnego świata, czy zarobi na tyle dużo, że rozwiązanie będzie tylko jedno...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Wybiórczo potraktował Pan wywiad z Panem Filipem i stąd moim zdaniem błędne wnioski. Oczywiście "błędne" w zakresie tego, że "bankructwo Filipa jest pewne". Bo na pewno nie jest wykluczone - wykluczyć się tego nie da, nie ważne o jakiej strategii mówimy. Czy zwrócił Pan uwagę na model zarządzania kapitałem? - fakt, że specyficzny.Akhh pisze:Jeśli strata wynosi 30 -35% i podejmuję decyzję o przetrzymuję to wyłączam komputer i idę na siłownię. Nie to, żeby chodził o siłownię - ale wiem jedno - ten Pan zbankrutuje. Pytanie czy stanie się to na tyle szybko żeby wrócić do realnego świata, czy zarobi na tyle dużo, że rozwiązanie będzie tylko jedno...
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
ten Pan Filip na YT twierdzi, iż gra metodą piramidy a rynkiem z którego najwięcej wyciąga jest USDPLN, bardzo interesująca strategia, na rynku z dużymi wahaniami podwaja kapitał, ryzykant 

Calkiem sensowne wytlumaczenie, moje watpliwosci zostaly rozwiane.s_zadora pisze:Pisaliśmy o tym na naszych stronach, jest też informacja w filmach o konkursowych Mistrzach Rynku na naszym kanale youtube: http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... Kh7s67GVhd
Jeśli Pan również chciałby zostać Mistrzem Rynku w ewentualnym następnym konkursie (lub w innej formie zostać docenionym przez BossaFX za skuteczność - nie wiemy jeszcze jakie w tym obszarze będziemy mieli pomysły, ale myślę że jakieś będą), należy w pierwszej kolejności w jakiś sposób udokumentować swoje osiągnięcia. Konkurs jest dobrą okazją (jak MSZ), ale jeśli komuś nie odpowiada presja czasu i innych uczestników w rankingu, można równie dobrze wybrać drogę Filipa, czyli spokojny handel na własnym koncie. Sposobów pokazania tego jest wiele, byle by były wiarygodne. Najważniejsze i tak jest to aby ten rynkowy sukces był!
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Trafiłeś w sednona forexie liczy sie ile kto jest w stanie zarobic a nie finezja jak to ma zrobic...

Ludzie się rozpisują nad tym kiedy zbankrutuje taką grą o on na tą chwilę ma ponad 300k w kieszeni..... a oni nie

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
-
- Gaduła
No właśnie zakładając, że teraz wypłaca całą kasę i dalej gra 10000zł, może 30 razy wyzerować rachunek zanim wyjdzie na zero. Przy jego skuteczności jest to bardzo dobry model zarządzania ryzykiem.
s_zadora pisze:Wybiórczo potraktował Pan wywiad z Panem Filipem i stąd moim zdaniem błędne wnioski. Oczywiście "błędne" w zakresie tego, że "bankructwo Filipa jest pewne". Bo na pewno nie jest wykluczone - wykluczyć się tego nie da, nie ważne o jakiej strategii mówimy. Czy zwrócił Pan uwagę na model zarządzania kapitałem? - fakt, że specyficzny.Akhh pisze:Jeśli strata wynosi 30 -35% i podejmuję decyzję o przetrzymuję to wyłączam komputer i idę na siłownię. Nie to, żeby chodził o siłownię - ale wiem jedno - ten Pan zbankrutuje. Pytanie czy stanie się to na tyle szybko żeby wrócić do realnego świata, czy zarobi na tyle dużo, że rozwiązanie będzie tylko jedno...
Zwróciłem i jakoś bezpośrednio skojarzył mi się z książką "Wspomnienia gracza giełdowego"
Historie takich i większych stóp zwrotu widziałem nie raz - nie stosowanie SL oraz odchodzenie w przypadku dużej straty prędzej czy później doprowadzi do wyzerowania rachunku. To jest pewne - jeśli taktyka się nie zmieni.
To jak sobie dana osoba poradzi to już inna sprawa. Jeśli wypłaca regularnie to nie będzie takie dramatyczne - tylko ciężko pogodzić się z utratą dużych zysków i kolejne bankructwo - podkreślam w przypadku stosowania tej samej strategii - to kwestia czasu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
"Historie takich i większych stóp zwrotu widziałem nie raz "
Czy te przypadki są na realu i czy są osiągnięte z podobnego kapitału w zbliżonym czasie?
Czy są one do zweryfikowania?
Czy te przypadki są na realu i czy są osiągnięte z podobnego kapitału w zbliżonym czasie?
Czy są one do zweryfikowania?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ