s_zadora pisze:
Proszę się nie rozpędzać, bo zabraknie paliwa do dalszego snucia Panów ulubionych tez, takich jak ta:
andy11 pisze:aczkolwiek ten brok bardzo czesto wycina S/L
Pan zawsze na czarne bedzie mowic biale...
-- Dodano: pt 26-10-2012, 11:28 --
Ink. pisze:A ja tam uważnie przesłuchałem wywiad z Filipem i nie widzialem tam nic dziwnego w jego sposobie gry, jest po prostu inny niz ogolne zasady przyjete na tym forum
a dlatego ma aż taką stope zwrotu? ponieważ nie gra swoimi pieniążkami, ot cała filozofia

Pan Filip gra na usd/pln a tam jest bardzo duza zmiennosc , jest to bardzo dobra para do zarabiania $$$ ale tez bardzo niebiezpeczna ( wielu tam poleglo) , para skorelowana z eur/usd , jesli ktos umie grac na eur/usd i rozumie ta pare oraz potrafi polaczyc AF z AT to nie powinien miec problemow na usd/pln i moze sie na tej parze wyrwac z biedy...
co do S/L na usd/pln to ciezko :
jaka wielkosc ustawic 100-200-300 czy wiecej czy mniej...? jest b duza zmiennosc czesto widac te szpile w dol czy w gore i gracz ustawiajacy S//L zlego moze wyleciec a cena pojdzie w odwrotna strone i wystarczy ze tak pare nie trafi i ma dosc... dlatego wielu gra bez S/L tak jak Pan Filip oraz wielu graczy gra bez S/L poaby brok nie mogl ich wyciac ( wie ze gracz ma zlecenie LL badz SS i nic wiecej nie moze zrobic - a gdy gracz ma S/L to brok widzi jego zlecenie i jego S/L )
Pan Filip ma okreslona kwote na depo , zalozmy ze 10tys , gra za 30% czyli 1 lotem zalozmy ze trafil na ruch 4 grosze i zamknal pozycje to juz ma 14tys (10+zysk) i teraz zalozmy ze zagral tak samo i ma 18tys zl i teraz zalozmy ze widzi ruch mocny na eur/usd i zajmuje pozycje za 6tys zl a pozostale 12 tys piramiduje odpowiednio co daje potezna dawke zyskow na zamknieciu pozycji...
taktyka ktora stosuje Pan Filip jest stara jak swiat a zarazem prosta ale to ale bardzo skuteczna i przynosaca Panu Filipowi godziwe zyski a przeciez chodzi o zarabianie kasiorki a nie pisanie doktoratow na temat mechanizmow rynku FOREX...
ja osobiscie gram na usd/pln i powiem szczerze ze parka daje duzo radosci...