rzodkiewka jest super

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
venom inside you

Re: rzodkiewka jest super

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

dziś znowu SL, w takim tempie 2 tyg i MC : ). Czegoś brakuje w tej skutecznośći, może faktycznie większego SL a może czegoś innego :pomysl: czegoś jak szczęście .

@Wirus, skoro piszesz o trendzie to przedewszystkim trzeba sie zastanowic czym on faktycznie jest by wiedziec czego sie szuka.
Ja widze trend w kategori czasu, i szukam takich parogodzinnych bo wystepuja one codziennie, dlatego gram tez na jednym interwale by dolaczyc a nie szukac potwierdzenia w zmiane z wiekszego, nie wiem czy to sluszna metoda bo wyniki narazie tego nie pokazuja ale taka zostala mi przedstawiona i logicznie takie myslenie mi sie spodobalo.

wiem też że te m1 m5 m30 h4 d1 to nic innego jak horyzont przedstawienia ceny i do każdego trzeba się dostosować z horyzontem trendu i SL w sensie ze na h4 nie bede lapal 20pkt z 5pkt SL tylko proporcjonalnie trzeab dac wieksze.
świeczki wszedzie wyglądają tak samo, co zostało mi łatwo pokazane na obrazkach z samymi swieczkami, bez czasu na dole i ceny z prawej nie bylem w stanie powiedziec jaki to czas m5 czy m30 czy d1 wiec co za roznica na jakim gram tzn o ktory opieram swoje wejscia i wyjscia.

tak że gram na jednym interwale dopasownym do trendu ktorego szukam w ramie czasowej.

ale się wylewny zrobiłem, jednak to chyba cześć uporządkowania myśli : )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Dla mnie to pierwsze poniżej, to nie trend; znaczy może i trend, ale chrzanię go ;) To drugie, owszem, warte zainteresowania. Problem w tym, że nigdy nie wiesz co nastąpi za chwilę - czy będzie trend czy konsola.

Obrazek

Obrazek

venom inside you

@Wirus no ja tu i tu widze trend, powracając do tego co mówiłem, zwróć uwage na godziny występowania ruchu który w skali dnia można uznać jako fale trndu, na obydwu obrazkach godziny się pokrywają, dlatego wydaje mi się że ważnym jest dobór czasu w znalezieniu trendu.

Dziś kolejny SL. skuteczność w tym tygodniu wynosi 0 %, w takim wypadku chyba nalezy obliczyć obsuniecie kapitału co do poprzedniego tygodnia.
730.54 - 599.01 = 131.53
730.54 - 100 %
131.53 - x
x ~ 18%

przez tydzień czasu obsunołem kapitał o 18 % w 8 pozycjach co daje średnie obsuniecie w wartości 2.25 % na pozycje.

Nie martwie się stratami, ryzyko podejmowane jak na taki rodzaj gry moim zdaniem jest OK, gdybym dopłacił do konta 700 zł spadło by ono do 1% jednak nie zależy mi by trzymać się małego ryzyka a żeby trzymać się stałego ryzyka : ).

Tym razem łikend poświece na nauke, jutro mam spotkanie z innym graczem i mam nadzieje że podpowie mi co robie nie tak, ide z czystym sumieniem i z miłą chećia pokaże mu wszystkie wejścia bo nic do ukrycia nie mam i szczerze powiedziawszy nie mam pomysłu jak bym mógł się przypucować. Mam nadzieje że nie powie mi tego co Wy na temat SL : ). Zastanawiam się tak że nad zainwestowaniem w szkolenie, jednak po tym co widze na tym forum to trudno o jakieś konkretne, lepsiejsze od darmowego które odbyłem.

Miłego wypocznku !

btw. to już 2 tyg a ja dalej utrzymuje się na rynku, dla mnie to już jest sukces : )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

venom inside you pisze:Zastanawiam się tak że nad zainwestowaniem w szkolenie, jednak po tym co widze na tym forum to trudno o jakieś konkretne, lepsiejsze od darmowego które odbyłem.
A powiedz mi, proszę, czego właściwie oczekujesz od takiego szkolenia? Czego się spodziewasz?

venom inside you

@Wirus
oczekiwał bym by szkolący umiał brać pełną odpowiedzialność za to czego mnie uczy a odpowiedzialność taka miała by sie przejawiać w tym jak odpowiedzialnie podchodzi do swoich pieniedzy na rachunku.
Nie interesują mnie pojedyncze strzały a ciąg złych i dobrych dni, nie interesuje mnie gotowy system dopasowany wedle szkolącego pod to czy jestem laikiem czy zaawansowanym graczem, interesują mnie raczej pytania którymi szkolący umiał by zmusić kursanta do myślenia a zarazem kursant z dalszą odpowiedzią był bliżej stworzenia własnego systemu. Mentoring opierajacy się na obiektywnym spojrzeniu.

Na pewno nie chciał bym nauk o wskaźnikach o świeczkach czy o poziomach fibonaciego. Wolał bym raczej popatrzeć na sprawdzone metody ochrony kapitału, zabawy z procentem składanym, umiejetne dopasowanie ryzyka pod zachowanie rynku, wiele psychologi jak nauka przyjmowania strat, wyzwolenie przed strachem czy chciwością, nauka czekania na właściwy moment by być w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Właśnie o czasie bym też sie pouczył ale nie w kategorii 9:00 otwarcie londyn a 14:30 US coś więcej.

a czego się spodziwam po szkoleniach
no własnie ze ktos pokaze mi fibonaciego na histori i ze tu i tam odbija i ze trzeba wchodzi i masz pan system dawaj 2 tys zlotych : ) na ten moment tylko tyle moge sie spodziewac z tego co widze : )

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Hm, no to jeśli Cię dobrze zrozumiałem, to spróbuj korepetycji u mnnie ;) Wstępna lekcja bezpłatnie, jak się nie spodoba, to nic nie tracisz; no, może trochę czasu, ale zawsze możesz mnie obsmarować na forum :>

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

venom inside you według mnie trzeba samemu rozgryźć rynek :) Tak jak patrzę to większość szkoleń to totalna szmira. Uczestniczą ludzie w czymś takim a później hehe, tak później nie ma się co dziwić że 60-80% przegrywa.
Rozwalanie rynku w pojedynkę czasem jest frustrujące, ale jak już wygrasz to :D masz tą satysfakcję :) że jesteś tu gdzie jesteś bo sobie zasłużyłeś.
Głównym budowniczym i tak prawdopodobnie pozostaniesz sam. Większość ludzi łudzi się że za jakieś drobne dostaną system dzięki któremu będą kosić spory hajs, wówczas gdy przeważnie nie ma nic za darmo, na fx jak się wytrwa to prędzej czy później wszystkie te miesiące spędzone przed wykresami się zwrócą i to nieporównywalnie szybko, czas w tym wszystkim jest najcenniejszy, może i sporo go trzeba na początku poświęcić ale się opłaca :)

Co do czasu :) walnij sobie na wykres jakiegoś indyka z sesjami :) i popatrz na m15 zaznacz miejsca w których najlepiej by było wejść, tylko nie skalpy nawet po 5-10 pips że każdego byś z rynku zdjął tylko takie fajniejsze 30-60-90-120 pips jak już sobie zaznaczysz to zejdź na m1 ciekawe czy mają coś te miejsca ze sobą wspólnego, w sumie to i na tej m15 powinieneś zauważyć już coś ciekawego.

Ja akurat preferuje skalp i wchodzę zawsze z m1 z ciasnym stopem, na wszelki wypadek 10 pip SL ale przeważnie się nie przydaje :D później sobie narzuć na taką m1 custom żeby Ci pokazywał h1 / h4 luknij po historii które świeczki h4 są największe przeważnie :) i tak dalej i tak dalej.

Powodzenia.

Pzdr. Darkey

p.s. Wirus a co uczysz? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 02 lis 2012, 18:55 przez Darkey, łącznie zmieniany 2 razy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Darkey pisze:Wirus a co uczysz? :mrgreen:
Zrozumieć rynek. Rozbudzam myślenie ;)
A głównym budowniczym i tak pozostaniesz sam. :>

venom inside you

@Darkey
dzieki za te słowa, to jest właśnie podbudowanie psychiki i też myśle że " Ci co droge przeszli w dupie będą mieli koszta ". Możliwości są ogromne i kto wie czy za pare lat moje ciasne SL nie będa liczone po tyle ile w tym momencie wynosi moje całe konto : )

@Wirus
dzieki chetnie bym posłuchał kogoś kto ma coś do powiedzenia. Smarować nnikogo nie mam zamiaru : ). Jednak nie rozumiem Twojej dobroci, nie chciał bym brac udziału w kryptoreklamie czy czyms co działało by na niekorzyśc innych.
Jeśli Twoje intencje są szczere i prawdziwe to czemu nie :)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

venom inside you pisze:@Wirus
dzieki chetnie bym posłuchał kogoś kto ma coś do powiedzenia. Smarować nnikogo nie mam zamiaru : ). Jednak nie rozumiem Twojej dobroci, nie chciał bym brac udziału w kryptoreklamie czy czyms co działało by na niekorzyśc innych.
Jeśli Twoje intencje są szczere i prawdziwe to czemu nie :)
No i to jest właśnie problem wielu osób w dzisiejszych czasach... Nie wiem czy wiesz, ale kilkanaście lat temu nie było for czy innych pejszbuków, a życie społeczne toczyło się na grupach niusowych. Ludzie dzielili się tam za darmo całą swoją wiedzą, jaką posiadali, zupełnie bezinteresownie. Archiwa jeszcze istnieją, możesz znaleźć w czeluściach Internetu.

Tak, jak napisałem: próbkę swojej wiedzy w zakresie foreksu daję bezpłatnie, niczego w zamian nie żądając. Dla mnie to też korzyść, ponieważ dowiaduję się, czego ludzie oczekują i jak reagują na podaną wiedzę.

Jak będziesz miał ochotę, daj znać na PW, włączę Skype'a ;)

ODPOWIEDZ