rzodkiewka jest super

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Re: rzodkiewka jest super

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Kurczę, wiesz co? Tak się zastanawiam, co Cię skłoniło do otwarcia dziennika? Tak czytam po kolei, cytuję:
venom inside you pisze:Sam giełdą interesuje się od niedawna kiedy to zaciekawił mnie tym jeden zupełnie przypadkowo poznany człowiek.
venom inside you pisze:Fundamentalnymi zasadami jakie przyjmuje na początku to:
-stoploss
-częstotliwośc wejśc na maximum 4 dziennie, brak minimów
-jeden instrument
-dostosowanie ryzyka na mało hazardowe
venom inside you pisze:po rzucie monetą wypadł orzeł więc DAX
venom inside you pisze:czym gra na indeksach różni się od gry na walutach ?
i nie mogę dojść, o co pytasz i co chcesz osiągnąć (bo, że górę pieniędzy za rok to oczywiste).

Nie chcę podcinać Ci skrzydeł, ale gdy pytasz czym różni się sprzedawanie jabłek od handlu węglem i po rzucie kostką wyszło Ci, że będziesz opychał węgiel to niechybny znak, że musisz jeszcze poświęcić nieco czasu na doczytanie paru wątków zanim będziesz umiał sformułować precyzyjne pytanie. Niemal każdy broker daje początkującym dość obszerne tutoriale w tematach, które być może Cię interesują. Świetnie nadają się na początek bez robienia wody z mózgu.

Gwarantuję Ci, że jak wrócisz z konkretami to chętni do pomocy sami się znajdą.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

@tyler_durden dzięki wielkie, ja nie chciał bym wnikać w sfery ekonomiczne/fundamentalne więc chyba wszystko jedno.
@Sildra już mi pomagacie a co do gór pieniedzy to nic ma na ich temat nie wiadomo. A co do pytań to chyba są precyzyjne, w sumie to dopiero jedno zadałem i uzyskałem odpowiedz więc nie zabardzo rozumiem po co mam czytać tutoriale od brokerów.

Pierwszy dzień dobry choć stratny, fundamentalne zasady zachowane, jutro postaram się o jakieś wejscie zakonczone na +.
Oczywiście chcę by wszystko było widoczne, straty, zyski ( o ile bedą :) ) i ogólna forma konta.
1.gif
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Jak dla mnie zastosowany SL może być za wąski na DAXa - na walutach może i byłby dobry ale na tym indeksie raczej będzie ciężko coś ugrać. To tak z doświadczenia to mówię :)
Just do it !

venom inside you

@trader dzięki za podzielenie się doświadczeniem

dziś nie odpaliłem żadnej pozycji z powodu braku możliwośći jednak jutro też jest dzień. To co napawa mnie optymizmem to zwiększony zakres ruchu w porównaniu do wczoraj, może jutro będzię pod tym względem jeszcze lepiej.
2.gif

btw. dodaje kolejną zasade:
gre zaczynam po 9:00 czasu Polskiego

venom inside you

Witam.

zapewne już dzisiaj nie będe miał okazji do gry, więc odrazu dam screena.
Dziś 3 pozycje i mozną powiedzieć że 3xSL z tym że jeden jest profitowy a więc i się udało, pierwsze lody przełamane.

Wiem że jutro rano mnie nie będzie, do której nie wiem, więc niestety jest szansa że obędzie się bez gry a szkoda bo to wciąga : )

btw. coś psychicznie bardziej na sprzedawanie jak kupowanie jestem nastawiony, też tak macie ?;)

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Jak jest bessa, to najbardziej racjonalnym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest postawienie S-ki. :D
ciągle głupi ...

venom inside you

dziś bez gry

venom inside you

Witam.
Dzisiejsze wejścia, BE i profitowy SL.

Minął pierwszy tydzień i o dziwo zamykam go na leciutkim plusie.
Ogólnie 5x strata, 2x BE, 2xprofit.

Jestem zadowolony ponieważ nie złamałem żadnej fundamentalnej zasady : )
Nie jestem zadowolony bo nie mogłem się w pełni poświecić i opuściłem 2 dni a i dzisiaj tak nie zabardzo.

Nastepny tydzień pod względem czasu zapowiada się lepiej, no ale nigdy nic nie wiadomo.
W tym zamknąłem pewną ważną sprawe osobistą co odciązy mnie psychicznie, czuje wielką ulge i brak zmartwienia, ponoć czysty umysł przekłada się na lepsza gre... zobaczymy : )

Teraz łikend, czas na relaks, może na jakie grzyby się wybiore, znam fajny respawn łysiczki lancetowatej choć ostatnio w radiu słyszałem że są listem gończym poszukiwane : ), co się z tą Poslską dzieje...

zastanawiam się nad prowadzeniem statystyk pod względem skuteczności do RR w celu ustalenia progresu,tylko nie zabardzo wiem jak się za to zabrać.
czy w takich obliczeniach BE=0 pomijam, czy zaliczam do strat ?
ogólnie nie zabardzo wiem jak to się liczy,kiepsko u mnie z rozumowaniem matematyki ale widze to tak.
strata wychodzi 81.48 pln w 5 pozycjach, więc srednia to ~16,30
profit wychodzi 145,82 w 2 pozycjach, więc średnia to ~72,95
72,95/16,30=~4,4. Więc moje RR wynosi 4,4 ? pomijając BE oczywiście

natomiast skuteczność wynosi
na 7, 5 strat 2 profity
7=100%
1=~14.30%
więc 2 to będzie ~28,5 %
pomijając BE

czyli moja skuteczność wynosi 28,5% przy RR 4,4 ? dobrze to wykombinowałem ? może ktoś mnie poprawić ?

kiedyś jeszcze trzeba będzie się zając kwestią ryzyka oraz częstotliwości, ale to może jak się uda wytrwać dłużej jak pare miesięcy...oby.

dziękuje za zainteresowanie oraz miłego łikendu hehe choć zawsze po łikendzie człowiek bardziej wymęczony jak przed ;)
cześć!

venom inside you

nikt mnie nie poprawił więc zakładam że obliczenia są poprawne :P i na ich zasadzie bede zamykał tydzień

dzis ameryki nie ma, a europa ma strasznie małą zmienność, dlatego najprawdopodobniej kończe.
dziś 3xSL

venom inside you

dziś 1 SL.
miałem swoją szanse lecz zawcześnie wszedłem bądz jak kto woli za mały SL, ale ja wole się trzymać swego.
strasznie małą zmienność, no nie da się praktycznie grać, mam nadzieje że to minie a w tym tyg będzie jakaś ładna, równa fala.

ODPOWIEDZ