Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Zajebiste zagranie mnie ominęło na kablu. Nie zauważyłem jakoś. Respekt małej ZL'ki na h1 + pin na h1 + idealnie po pinie powrót od ZL'ki na m15 tworzącej pina na h1 i lot do góry. Idealna sytuacja, a ja oczywiście ominąłem.

Właśnie takie setupy powinienem brać. Będę się starał złapać coś podobnego jutro lub w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Nie piszę, bo zrobiłem masę błędów i uznałem, że jednak nie nadaję się do takiej gry jaką próbowałem opanować.

Zszedłem na m1/m5, tam szukam wejść patrząc na S/r + zachowanie ceny na poziomach, ZL'ki jako dodatkowe info, ale na samo ZL nie gram. Tzn. na ZL na wyższym tf'ie tak o ile odpowiednia sytuacja na m1/m5 będzie. SL'e w granicach 2-6 pipsów, TP w granicach 5-xx pipsów :P Praktycznie od razu przestawiam na BE, bo jeżeli wejście jest dobre to i tak już nie wraca do BE (po prostu jeżeli wejście jest dobre, to cena leci te 3-10 pipsów do góry i nie wraca już na moment mojego wejścia). Z trendem za 0.1 lota kontr trend za 0.05 lota. W trendzie lub jak się zrobi formacja odwrócenia w kontr trendzie to trzymam trochę dłużej do jakiegoś TP na wyższym Tf'ie, jeśli kontrtrend to zbieram 5-10 pipsów. Mam zamiar wprowadzić też coś takiego, że grając powiedzmy 0.1 lota, 0.05 lota zamykam na najbliższym extremum na m1 a drugie 0.05 lota puszczam wolno i daje be + odległy TP i w taki sposób dobrze wchodząc można mieć trochę zysku zabezpieczonego + część na 0 i dokładając pozycje się by zbierało co raz to większa pozycja np. z TP 100 czy coś koło tego. Jest to tak w miarę ogólnie opisane co i jak, nie będę wrzucał zbyt często pozycji od razu po wejściu, bo trochę byłoby to ciężkie, będę starał się robić posumowania itp bla bla.

Tutaj obecne wejście + widać parę wcześniejszych (ten szort najniższy to ja sam nie wiem czemu aj go kurwa otworzyłem, więc nie pytajcie w razie czeego :D )

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jest setup, to czemu nie dołożyć :P? (widać to dokładniej na m1)

Pozdrawiam, Midas

http://www.youtube.com/watch?v=2p4LoHVQ ... ture=share

A tu taki przyjemny kawałeczek wrzucę :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Oba sl'e przestawione na 1.3108

TP wyznaczony na podstawie H1 (zl'ka) = 1.3127.

A tak swoją drogą, to przez Marcina cały czas stawiam SL i TP z końcówkami 3 i 7 (wiem, że dla longów to z końcówką 3 powinno być TP) ale ogólnie to fajnie to działa :) Bardzo często cena nie dochodzi do tej 3 lub 7 (mówię o sl'ach) tylko zatrzumuje się np. 1.00067, a SL mam 77, albo 70.

Pozdrawiam, Midas

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Witaj Midas - wrzucam moje wejście, bardzo podobne, też się zastanawiałem czy dołożyć ale zwątpiłem.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ehh, ja niestety nie zamknąłem w odpowiednim momencie tak jak Ty. Kurwa w dodatku zamknęło mnie i poleciało do góry...

Mogłem SL postawić 3 pipsy niżej i nie byłoby Sl'a

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Ja zamknąłem bo mimo, że powstało momo to nie przebiło wyraźnie poprzedniego ekstremum, dodatkowo ten górny cień na nast. świecy.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ja byłem pewny tego sl'a, bo żeby zaliczyć go musieli odwrócić h1. No i niestety odwrócili ale na 2 minuty i potem ogień do góry. zaliczyło mi sl'a o 0.7 pipsa.. W między czasie zaliczony sl na kablu -2.5 pipsa. Idę się przewietrzyć, bo się zestresowałem :P

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Swoją drogą to na aud/usd się zbiera na longa. Jeśli by zamknęli w miare wzrostową tą h1, to potem mogę zrobić cień h1 do S/r'a lokalnego na m5 i do góry. Cena pokaże co się stanie :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Aud/usd nie grałem, bo mi się sytuacja nie podobała. Zagrałem na gbp/usd longa ale nie odbili od zl h1 i przebili poziom, na eur/usd głupie zagranie zrobiłem i udupiłem. Przerwa na trochę czasu, czas psa wybiegać :P

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ