Zajebiste zagranie mnie ominęło na kablu. Nie zauważyłem jakoś. Respekt małej ZL'ki na h1 + pin na h1 + idealnie po pinie powrót od ZL'ki na m15 tworzącej pina na h1 i lot do góry. Idealna sytuacja, a ja oczywiście ominąłem.
Właśnie takie setupy powinienem brać. Będę się starał złapać coś podobnego jutro lub w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam, Midas

Złoty graal
Witam,
Nie piszę, bo zrobiłem masę błędów i uznałem, że jednak nie nadaję się do takiej gry jaką próbowałem opanować.
Zszedłem na m1/m5, tam szukam wejść patrząc na S/r + zachowanie ceny na poziomach, ZL'ki jako dodatkowe info, ale na samo ZL nie gram. Tzn. na ZL na wyższym tf'ie tak o ile odpowiednia sytuacja na m1/m5 będzie. SL'e w granicach 2-6 pipsów, TP w granicach 5-xx pipsów Praktycznie od razu przestawiam na BE, bo jeżeli wejście jest dobre to i tak już nie wraca do BE (po prostu jeżeli wejście jest dobre, to cena leci te 3-10 pipsów do góry i nie wraca już na moment mojego wejścia). Z trendem za 0.1 lota kontr trend za 0.05 lota. W trendzie lub jak się zrobi formacja odwrócenia w kontr trendzie to trzymam trochę dłużej do jakiegoś TP na wyższym Tf'ie, jeśli kontrtrend to zbieram 5-10 pipsów. Mam zamiar wprowadzić też coś takiego, że grając powiedzmy 0.1 lota, 0.05 lota zamykam na najbliższym extremum na m1 a drugie 0.05 lota puszczam wolno i daje be + odległy TP i w taki sposób dobrze wchodząc można mieć trochę zysku zabezpieczonego + część na 0 i dokładając pozycje się by zbierało co raz to większa pozycja np. z TP 100 czy coś koło tego. Jest to tak w miarę ogólnie opisane co i jak, nie będę wrzucał zbyt często pozycji od razu po wejściu, bo trochę byłoby to ciężkie, będę starał się robić posumowania itp bla bla.
 Praktycznie od razu przestawiam na BE, bo jeżeli wejście jest dobre to i tak już nie wraca do BE (po prostu jeżeli wejście jest dobre, to cena leci te 3-10 pipsów do góry i nie wraca już na moment mojego wejścia). Z trendem za 0.1 lota kontr trend za 0.05 lota. W trendzie lub jak się zrobi formacja odwrócenia w kontr trendzie to trzymam trochę dłużej do jakiegoś TP na wyższym Tf'ie, jeśli kontrtrend to zbieram 5-10 pipsów. Mam zamiar wprowadzić też coś takiego, że grając powiedzmy 0.1 lota, 0.05 lota zamykam na najbliższym extremum na m1 a drugie 0.05 lota puszczam wolno i daje be + odległy TP i w taki sposób dobrze wchodząc można mieć trochę zysku zabezpieczonego + część na 0 i dokładając pozycje się by zbierało co raz to większa pozycja np. z TP 100 czy coś koło tego. Jest to tak w miarę ogólnie opisane co i jak, nie będę wrzucał zbyt często pozycji od razu po wejściu, bo trochę byłoby to ciężkie, będę starał się robić posumowania itp bla bla.
Tutaj obecne wejście + widać parę wcześniejszych (ten szort najniższy to ja sam nie wiem czemu aj go kurwa otworzyłem, więc nie pytajcie w razie czeego )
 )

Nie piszę, bo zrobiłem masę błędów i uznałem, że jednak nie nadaję się do takiej gry jaką próbowałem opanować.
Zszedłem na m1/m5, tam szukam wejść patrząc na S/r + zachowanie ceny na poziomach, ZL'ki jako dodatkowe info, ale na samo ZL nie gram. Tzn. na ZL na wyższym tf'ie tak o ile odpowiednia sytuacja na m1/m5 będzie. SL'e w granicach 2-6 pipsów, TP w granicach 5-xx pipsów
 Praktycznie od razu przestawiam na BE, bo jeżeli wejście jest dobre to i tak już nie wraca do BE (po prostu jeżeli wejście jest dobre, to cena leci te 3-10 pipsów do góry i nie wraca już na moment mojego wejścia). Z trendem za 0.1 lota kontr trend za 0.05 lota. W trendzie lub jak się zrobi formacja odwrócenia w kontr trendzie to trzymam trochę dłużej do jakiegoś TP na wyższym Tf'ie, jeśli kontrtrend to zbieram 5-10 pipsów. Mam zamiar wprowadzić też coś takiego, że grając powiedzmy 0.1 lota, 0.05 lota zamykam na najbliższym extremum na m1 a drugie 0.05 lota puszczam wolno i daje be + odległy TP i w taki sposób dobrze wchodząc można mieć trochę zysku zabezpieczonego + część na 0 i dokładając pozycje się by zbierało co raz to większa pozycja np. z TP 100 czy coś koło tego. Jest to tak w miarę ogólnie opisane co i jak, nie będę wrzucał zbyt często pozycji od razu po wejściu, bo trochę byłoby to ciężkie, będę starał się robić posumowania itp bla bla.
 Praktycznie od razu przestawiam na BE, bo jeżeli wejście jest dobre to i tak już nie wraca do BE (po prostu jeżeli wejście jest dobre, to cena leci te 3-10 pipsów do góry i nie wraca już na moment mojego wejścia). Z trendem za 0.1 lota kontr trend za 0.05 lota. W trendzie lub jak się zrobi formacja odwrócenia w kontr trendzie to trzymam trochę dłużej do jakiegoś TP na wyższym Tf'ie, jeśli kontrtrend to zbieram 5-10 pipsów. Mam zamiar wprowadzić też coś takiego, że grając powiedzmy 0.1 lota, 0.05 lota zamykam na najbliższym extremum na m1 a drugie 0.05 lota puszczam wolno i daje be + odległy TP i w taki sposób dobrze wchodząc można mieć trochę zysku zabezpieczonego + część na 0 i dokładając pozycje się by zbierało co raz to większa pozycja np. z TP 100 czy coś koło tego. Jest to tak w miarę ogólnie opisane co i jak, nie będę wrzucał zbyt często pozycji od razu po wejściu, bo trochę byłoby to ciężkie, będę starał się robić posumowania itp bla bla.Tutaj obecne wejście + widać parę wcześniejszych (ten szort najniższy to ja sam nie wiem czemu aj go kurwa otworzyłem, więc nie pytajcie w razie czeego
 )
 )Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jest setup, to czemu nie dołożyć  ? (widać to dokładniej na m1)
? (widać to dokładniej na m1)
Pozdrawiam, Midas
http://www.youtube.com/watch?v=2p4LoHVQ ... ture=share
A tu taki przyjemny kawałeczek wrzucę

? (widać to dokładniej na m1)
? (widać to dokładniej na m1)Pozdrawiam, Midas
http://www.youtube.com/watch?v=2p4LoHVQ ... ture=share
A tu taki przyjemny kawałeczek wrzucę

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Oba sl'e przestawione na 1.3108
TP wyznaczony na podstawie H1 (zl'ka) = 1.3127.
A tak swoją drogą, to przez Marcina cały czas stawiam SL i TP z końcówkami 3 i 7 (wiem, że dla longów to z końcówką 3 powinno być TP) ale ogólnie to fajnie to działa Bardzo często cena nie dochodzi do tej 3 lub 7 (mówię o sl'ach) tylko zatrzumuje się np. 1.00067, a SL mam 77, albo 70.
 Bardzo często cena nie dochodzi do tej 3 lub 7 (mówię o sl'ach) tylko zatrzumuje się np. 1.00067, a SL mam 77, albo 70.
Pozdrawiam, Midas

TP wyznaczony na podstawie H1 (zl'ka) = 1.3127.
A tak swoją drogą, to przez Marcina cały czas stawiam SL i TP z końcówkami 3 i 7 (wiem, że dla longów to z końcówką 3 powinno być TP) ale ogólnie to fajnie to działa
 Bardzo często cena nie dochodzi do tej 3 lub 7 (mówię o sl'ach) tylko zatrzumuje się np. 1.00067, a SL mam 77, albo 70.
 Bardzo często cena nie dochodzi do tej 3 lub 7 (mówię o sl'ach) tylko zatrzumuje się np. 1.00067, a SL mam 77, albo 70.Pozdrawiam, Midas
- 

radoslav47
- Gaduła 
- 

radoslav47
- Gaduła