Zajebiste zagranie mnie ominęło na kablu. Nie zauważyłem jakoś. Respekt małej ZL'ki na h1 + pin na h1 + idealnie po pinie powrót od ZL'ki na m15 tworzącej pina na h1 i lot do góry. Idealna sytuacja, a ja oczywiście ominąłem.
Właśnie takie setupy powinienem brać. Będę się starał złapać coś podobnego jutro lub w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam, Midas
Złoty graal
Witam,
Nie piszę, bo zrobiłem masę błędów i uznałem, że jednak nie nadaję się do takiej gry jaką próbowałem opanować.
Zszedłem na m1/m5, tam szukam wejść patrząc na S/r + zachowanie ceny na poziomach, ZL'ki jako dodatkowe info, ale na samo ZL nie gram. Tzn. na ZL na wyższym tf'ie tak o ile odpowiednia sytuacja na m1/m5 będzie. SL'e w granicach 2-6 pipsów, TP w granicach 5-xx pipsów
Praktycznie od razu przestawiam na BE, bo jeżeli wejście jest dobre to i tak już nie wraca do BE (po prostu jeżeli wejście jest dobre, to cena leci te 3-10 pipsów do góry i nie wraca już na moment mojego wejścia). Z trendem za 0.1 lota kontr trend za 0.05 lota. W trendzie lub jak się zrobi formacja odwrócenia w kontr trendzie to trzymam trochę dłużej do jakiegoś TP na wyższym Tf'ie, jeśli kontrtrend to zbieram 5-10 pipsów. Mam zamiar wprowadzić też coś takiego, że grając powiedzmy 0.1 lota, 0.05 lota zamykam na najbliższym extremum na m1 a drugie 0.05 lota puszczam wolno i daje be + odległy TP i w taki sposób dobrze wchodząc można mieć trochę zysku zabezpieczonego + część na 0 i dokładając pozycje się by zbierało co raz to większa pozycja np. z TP 100 czy coś koło tego. Jest to tak w miarę ogólnie opisane co i jak, nie będę wrzucał zbyt często pozycji od razu po wejściu, bo trochę byłoby to ciężkie, będę starał się robić posumowania itp bla bla.
Tutaj obecne wejście + widać parę wcześniejszych (ten szort najniższy to ja sam nie wiem czemu aj go kurwa otworzyłem, więc nie pytajcie w razie czeego
)
Nie piszę, bo zrobiłem masę błędów i uznałem, że jednak nie nadaję się do takiej gry jaką próbowałem opanować.
Zszedłem na m1/m5, tam szukam wejść patrząc na S/r + zachowanie ceny na poziomach, ZL'ki jako dodatkowe info, ale na samo ZL nie gram. Tzn. na ZL na wyższym tf'ie tak o ile odpowiednia sytuacja na m1/m5 będzie. SL'e w granicach 2-6 pipsów, TP w granicach 5-xx pipsów

Tutaj obecne wejście + widać parę wcześniejszych (ten szort najniższy to ja sam nie wiem czemu aj go kurwa otworzyłem, więc nie pytajcie w razie czeego

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jest setup, to czemu nie dołożyć
? (widać to dokładniej na m1)
Pozdrawiam, Midas
http://www.youtube.com/watch?v=2p4LoHVQ ... ture=share
A tu taki przyjemny kawałeczek wrzucę

Pozdrawiam, Midas
http://www.youtube.com/watch?v=2p4LoHVQ ... ture=share
A tu taki przyjemny kawałeczek wrzucę

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oba sl'e przestawione na 1.3108
TP wyznaczony na podstawie H1 (zl'ka) = 1.3127.
A tak swoją drogą, to przez Marcina cały czas stawiam SL i TP z końcówkami 3 i 7 (wiem, że dla longów to z końcówką 3 powinno być TP) ale ogólnie to fajnie to działa
Bardzo często cena nie dochodzi do tej 3 lub 7 (mówię o sl'ach) tylko zatrzumuje się np. 1.00067, a SL mam 77, albo 70.
Pozdrawiam, Midas
TP wyznaczony na podstawie H1 (zl'ka) = 1.3127.
A tak swoją drogą, to przez Marcina cały czas stawiam SL i TP z końcówkami 3 i 7 (wiem, że dla longów to z końcówką 3 powinno być TP) ale ogólnie to fajnie to działa

Pozdrawiam, Midas
-
- Gaduła
-
- Gaduła