No ładne kolorykrystian74 pisze:Naprawdę jesteś tego pewien albo piszesz aby pisaćMicrobi pisze:zanim wskaznik da Ci sygnał, to często jeż po zawodach.krystian74 pisze:od tego są pozostałe wskaźniki
Dodano po 10 godzinach 57 minutach:
przykład wykorzystania trochę innych średnich konfiguracja dowolna
Strategia oparta tylko na średnich.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
-
krystian74
- Pasjonat

A teraz zastanów się co się będzie działo z nimi w konsoli - przez jakieś 80% czasu rynek konsoliduje.
Mustafa !!
Jakoś nie widzę konsoli 80% na M1 wytłumacz mi czym się sugerujesz pisząc takie bzdury. Jeżeli wytłumaczysz to sensownie może przyznam rację. A moja rycina którą zapodałem tyczy się tego TF-a
Dodano po 1 godzinach 17 minutach:
taka moja koncepcja oparta na średnich które stosuję od paru miesięcy
Mustafa !!
Jakoś nie widzę konsoli 80% na M1 wytłumacz mi czym się sugerujesz pisząc takie bzdury. Jeżeli wytłumaczysz to sensownie może przyznam rację. A moja rycina którą zapodałem tyczy się tego TF-a
Dodano po 1 godzinach 17 minutach:
taka moja koncepcja oparta na średnich które stosuję od paru miesięcy
-
Cadermo
krystian74
Oj Krystek miotasz się jak ryba bez wody
Co chwila zmieniasz założenia swojego systemu i wciskasz nam znó kit ,że grasz tym od kilku miesięcy. Wcześniej były śmieszne i dziwne teorie na temat gry przez dywergencję,teraz dodałeś inne wskaźniczki i trochę kolorków i zamiast przejrzystego wykresu masz kolorowankę
krystian74 Nie wiem czy wiesz ,ale średnie ,które posiadasz na 90% repaintują ,więc za nim zagrasz na podstawie tego chłamu dobrze się zastanów. Były nawet takie średnie na kolorki
Robiły co chciały 
Oj Krystek miotasz się jak ryba bez wody
Ile czasu będziesz jeszcze w ten sposób myślał ?krystian74 pisze:Każdy sygnał należy przefiltrować od tego są pozostałe wskaźniki które dają nam 80%-90% wiarygodności danego ruchu
Dokładnie.Microbi pisze:zanim wskaznik da Ci sygnał, to często jeż po zawodach.
krystian74 Nie wiem czy wiesz ,ale średnie ,które posiadasz na 90% repaintują ,więc za nim zagrasz na podstawie tego chłamu dobrze się zastanów. Były nawet takie średnie na kolorki
No już bez przesady, każdy może tworzyć swój system i w końcu zarabiać, nie ma co tu krytykować, zwłaszcza, że najbardziej krytyczne są wypowiedzi speców od PA. Da się zarabiać nawet kijem od miotły, ale to już inna sprawa. Wskaźniki są dobre i też tak się da fajnie zarabiać, a magiczną konsolidację która jest zmorą dla każdego można łatwo odfiltrować rozgrupowaniem średnich, wyższymi TF'ami albo i odpowiednim money management'em, choćby grą bez SL.
Profanacja co?
Jednakże jeśli umiejętnie wykorzysta się lewar to sytuacje typu: "czemu nie idą w moją stronę, znów SL" zamieniają się w "o proszę, lepsza cena do wejścia to dorzucę". No i fakt że 82% na fx traci to najwidoczniej wina lewara, a konkretniej braku umiejętności jego wykorzystania. Na GPW statystyki są już bardziej "ludzkie" bo gdzieś w okolicach pół na pół.
Wracając do meritum, nie ma co za bardzo skupiać się na super dopracowanych wejściach, a na ogólnym określeniu kierunku.
Profanacja co?
Wracając do meritum, nie ma co za bardzo skupiać się na super dopracowanych wejściach, a na ogólnym określeniu kierunku.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Cadermo, jak ktoś nie ma pojęcia o prawdziwym inwestowaniu na giełdzie to nie mamy o czym mówić 
xpep, miałem na myśli wyeliminowanie ryzyka i jednocześnie bardziej pewne zarobki które nie wymagają takich hermetycznych warunków do tradingu jakie lansuje się na tym forum, i w sumie każdym innym. Tak jak mówię, nieco inne podejście do fx może wydawać się abstrakcyjne, wręcz szaleńcze, ale w innym otoczeniu będzie po prostu oczywiste.
Trzeba po prostu grać z trendem. Ktoś zapyta, a co jak się obróci? Odpowiadam, że jeszcze będzie szereg korekt przed nowym trendem i zazwyczaj ładna konsolidacja która pomoże wyjść z pozycji. Dlatego można śmiało korzystać z tego co zamieścił krystian74, byle tylko na kilku TF w tym D1, a i warto rzucić okiem na W1 lub monthly. No i operowanie kapitałem, mądrze i ostrożnie, ale trzeba wiedzieć gdzie dołożyć więcej.
Jak najbardziej da się zarabiać metodą SL albo zysk albo BE, co wielu skutecznie tu udowadnia, ale nie tak to robią w instytucjach. Walą po kilkaset tysięcy pod prąd, potem dokładają. I tak zarabiają.
xpep, miałem na myśli wyeliminowanie ryzyka i jednocześnie bardziej pewne zarobki które nie wymagają takich hermetycznych warunków do tradingu jakie lansuje się na tym forum, i w sumie każdym innym. Tak jak mówię, nieco inne podejście do fx może wydawać się abstrakcyjne, wręcz szaleńcze, ale w innym otoczeniu będzie po prostu oczywiste.
Trzeba po prostu grać z trendem. Ktoś zapyta, a co jak się obróci? Odpowiadam, że jeszcze będzie szereg korekt przed nowym trendem i zazwyczaj ładna konsolidacja która pomoże wyjść z pozycji. Dlatego można śmiało korzystać z tego co zamieścił krystian74, byle tylko na kilku TF w tym D1, a i warto rzucić okiem na W1 lub monthly. No i operowanie kapitałem, mądrze i ostrożnie, ale trzeba wiedzieć gdzie dołożyć więcej.
Jak najbardziej da się zarabiać metodą SL albo zysk albo BE, co wielu skutecznie tu udowadnia, ale nie tak to robią w instytucjach. Walą po kilkaset tysięcy pod prąd, potem dokładają. I tak zarabiają.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2012, 20:50 przez VinciPro, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest obszerny wątek na forex factory na temat filtrów różnej maści. Mają tam nawet takie wskaźniki co przewidują szeregi czasoweCadermo pisze:Były nawet takie średnie na kolorki
Co do systemów na średnie to klasykiem jest GMMA z której to koncepcji kiedyś korzystałem... wtedy jednak nie umiałem tradować i odrzuciłem strategię bo myślałem że to od niej zależy sukces
Co do pytania z pierwszego postu to są strategie na zwykłe średnie kroczące. Trzeba tylko dodać warunki które uniemożliwią ciągłą grę bo nie zawsze rynek daje zarabiać.
Pozdrawiam.
Dodano po 27 minutach:
To że tak robią duzi gracze nie oznacza, że są oni cudotwórcami i tak wszyscy powinni robić. Oczywiście mając 100k na koncie i grając bez lewara to sobie mogę uśredniać, ale pytanie po jakim czasie zobaczę sensowny profitWalą po kilkaset tysięcy pod prąd, potem dokładają. I tak zarabiają.
BTW... czytałem i słyszałem wiele historii o takich co to wiedzieli lepiej od rynku i nie godzili się ze stratą (czyt. brak sl , czy to w głowie czy na platformie). Oczywiście taki sposób działa czasami lata i jest dość prosty i daje poczucie opanowania rynku. Znam to, ale wg. mnie nie tędy droga... chociaż też do niczego nie namawiam. To są jedynie moje osobiste poglądy na tą kwestię i jeśli ktoś będzie się zastanawiał czytając ten wątek to ma ZA i PRZECIW. Każdy ma głowę na karku więc sobie zdecyduje. Mnie nie interesuje jak inni inwestują.
I skoro zarabiasz to jest to najlepsze rozwiązanierayzeel pisze:Mnie nie interesuje jak inni inwestują.
Duzi gracze może i nie są cudotwórcami, ale to oni robią prawdziwą kasę, nawet z lewarem. Gra bez SL jest metoda jak kazda inna. Jak ma być MC to będzie. Pytanie czy pojawi się po kilku wyplatach po grze bez SL czy tez kilkuset stopach. Wszystkim można tracić i zarabiać
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
-
Cadermo
a Ty wiesz jak to robią w instytucjach?VinciPro pisze:ale nie tak to robią w instytucjach
ok ,nie mam pytańVinciPro pisze:. Walą po kilkaset tysięcy pod prąd, potem dokładają. I tak zarabiają.
VInci ale powiedz nam coś o twoim systemie z bloga ,na którym oferujesz szkolonka
Podsumowując twoje teorie ,muszę stwierdzić ,że jesteś specyficznym przypadkiem. Graj dalej bez SL ,zmieniaj systemiki co tydzień i mów ,że price action to bujda na resorach i ,że można zarabiać tylko na wskaźnikiach ,a najlepiej Twoim system ze szkolenia ,który jest tak prosty ,że głowa mała. Ja się dziwię ,że nie dali Ci jeszcze bana ,za to wciskanie ludziom kitu...Nie lubię takich ludzi jak ty, fałszywych po same uszy