Strategia oparta tylko na średnich.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

Wirus pisze:Nie wiem czy mi nie wychodzi, bo tego nie robię. Mógłbyś wrzucić jakiś swój ekran z S/R lub ZL na M5?
sa tu gdzieś na forum w szkole scalpingu jak i na drugim forum, ZL nie gram. Czysty wykres, slupki, nic więcej nie mam , obserwuje M5/M1 .

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Wirus »

Microbi pisze:Czysty wykres, slupki, nic więcej nie mam , obserwuje M5/M1 .
No to chyba nie zrozumiałeś o czym mówię ;) Pytałem o kreślenie na M5, napisałeś, że robisz to od półtora roku, a teraz piszesz, że czysty wykres :->
Hm, a może te półtora roku odniosłeś do deski klozetowej...? :think:
Microbi pisze:
Wirus pisze:Microbi, a jak sobie wyobrażasz kreślenie S/R, LT czy ZL na M5?
I od razu riposta, bo wiem co napiszesz: syfa można złapać także od deski klozetowej, ale znam przyjemniejsze sposoby
hm robie tak od ponad 1,5 roku , nie widzę przeszkód, więc nie wiem ja czemu coś negujesz, to że Tobie coś nie wychodzi nie znaczy ze innym nie wyjdzie, pisałem nie raz, trzeba podpasować pod siebie, co do LT bardzo je lubie na m1 i wyobraź sobie nawet działają.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: mah1y »

Wirus zbastuj troche, zadaj sobie troche trudu i poszukaj na tym forum albo w necie screeny microbiego i zobaczysz jak wyglada jego pulpit.
wez popcorn, piwo i popatrz sobie jak wirtuoz microbi trzaska pipsiory na M1.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: brother »

Wirus pisze:No to chyba nie zrozumiałeś o czym mówię Pytałem o kreślenie na M5, napisałeś, że robisz to od półtora roku, a teraz piszesz, że czysty wykres
Pewnie bez wskaźników w tym sensie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

Wirus pisze:Hm, a może te półtora roku odniosłeś do deski klozetowej...?
Wirus nie róbmy tu OT, czytaj ze zrozumieniem czysty wykres, na którym kresle kreski , bez wskazników i innych wynalazków, to miałem na myśli, ech ja rozumiem że pora późna, ale trochę wysiłku.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Microbi pisze:Wirus nie róbmy tu OT
OK.
Pytam nie po to, żeby się czepiać, ale zastanawiam się ile tych poziomów wyznaczasz, jak długo są ważne itp. Bo przeciwko M5 mam trzy uwagi:
- wykres jest zbyt nerwowy, a wyznaczone na nim poziomy mało ważne, formacje rzadko się realizują;
- trzeba cały czas obserwować wykres i nanosić coraz to nowsze linie;
- a jak już się ich naniesie dużo, to zamażą cały wykres.
Dlatego chciałem zobaczyć, jak to u Ciebie wygląda.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Wirus: Chyba trochę przesadzasz z tym M5.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Stforex pisze:Wirus: Chyba trochę przesadzasz z tym M5.
Może mam za słaby refleks ;)
Wchodziłeś w coś na podstawie tego wykresu?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Wchodziłeś w coś na podstawie tego wykresu?
Nie. Na co dzień nie korzystam z M5. Chodziło o to, że ani nie ma zbyt wielu poziomów, ani nie trzeba ich jakoś bardzo często aktualizować. Ja np. siadam rano, wyznaczam poziomy i się gapię na nie cały dzień. Czasem jakąś kreskę przestawię. Pewnie niektórzy wolą grę bardziej dynamiczną ;). Ja lubię pozycyjnie.

PS. dzisiaj w Londynie mam takie granie jak dziadek sranie ;)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Stforex pisze:Chodziło o to, że ani nie ma zbyt wielu poziomów, ani nie trzeba ich jakoś bardzo często aktualizować. Ja np. siadam rano, wyznaczam poziomy i się gapię na nie cały dzień. Czasem jakąś kreskę przestawię.
Ale pamiętaj, że mamy konsolę. W przypadku trendu nowa kreska może pojawiać się nawet co 5 minut ;)

ODPOWIEDZ