Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Licząc ostatnie 3 miesiące gry live to jakieś 60 procent. Nie licząc BE w ogóle to jakieś 35 procent. Przy DD max na razie 3 i średnim rr 7:1. Podaje resztę, jakby pojawiły się kolejne pytania Smile

edit: zapomniałem o średniej ilości wejść miesięcznie, która wynosi 8.
Piękne statystyki :D . Cały czas do takich dążę, jak na razie z różnymi efektami.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

No z czysto matematycznego punktu widzenia wygląda dobrze, chociaż w praktyce gorzej, ale to może początek tylko.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Dlaczego w praktyce gorzej?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

W tym dzienniku na razie chyba statystyki są gorsze?

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Te są statystyki o których napisałeś są Andrzeja. Te co podałem są moje. Różnią się, ponieważ są z mojej gry. Ja jak robię błędy to jakieś minimalne nie mające w zasadzie wpływu na statystyki. Andrzej błędów robi jeszcze bardzo dużo. Może źle zrozumiałem Twoje pytanie. Myślałem że chodzi o statystyki systemu a nie o statystyki gry Andrzeja tym systemem. Jak o nie chodzi to już Andrzej musi je podliczyć.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

jasonbourne pisze:W tym dzienniku na razie chyba statystyki są gorsze?
Z racji tego, że robię podsumowanie po każdym miesiącu nie zabierałem głosu. Tam są zawarte wszystkie dane, poza tym niestety między pozycjami można doczytać o moich błędach, których mam nadzieję już nie popełniać. Wciąż walczę :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WYJŚCIE NR 1

EURUSD
Long 1,2523
SL 1,2493
TP 1,2763

Zamknięcie 1,2753 (7,7%)

WRZESIEŃ:
Zysk 7,7%
DD -0,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 15,9%
DD -11,0%

To się nazywa ładny początek miesiąca :D
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Ładny, bo wreszcie ostatni tydzień bez błędów. :)

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Kiedy dla Was zaznaczony poziom traci ważność? Po zamknięciu świecy po drugiej stronie zakresu?

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Zuler pisze:Kiedy dla Was zaznaczony poziom traci ważność? Po zamknięciu świecy po drugiej stronie zakresu?
Po zamknięciu świecy ponad cieniem najwyższej świecy z układu w przypadku linii do shorta, albo zamknięcia pod cieniem najniższej świecy z układu w przypadku longa. O szczegóły trzeba pytać Piotra, bo ja tu tylko wpisuję wejścia :D
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ