Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Zuler pisze:Korzystacie z powiadomień przekroczenia poziomu na SMS? Chciałbym się dowiedzieć jak to w praktyce działa.
Ja korzystam z powiadomień o poziomach i załączeniu zleceń. Jeśli masz włączoną platformę, czyli jesteś online, to smsa nie dostaniesz. Dostaniesz go dopiero po przejściu w offline, czyli jeśli wyłączysz platformę. Dzieje się to w przypadku zaliczenia ważnego poziomu (liczby całkowite) lub załączenia jakiegokolwiek zlecenia. Do wykorzystania jest jakaś tam spora pula darmowych smsów, więc jeśli nie skalpujesz, to nie wykorzystasz limitu.
Zuler pisze:Czemu taka cisza w temacie? Dzisiaj były ładne sygnały na shorty :) .
No właśnie "cisza" to dobre określenie tego co doświadczyłem przez 2 dni, bo wyjechałem w poniedziałek o świcie na mazury w tak dzikie ostępy, że internetu tam nie stwierdzono :lol:
Dzięki temu miałem przymusowy odpoczynek nawet od fx i chyba wcale nie wyszło mi to na złe. :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Ja korzystam z powiadomień o poziomach i załączeniu zleceń. Jeśli masz włączoną platformę, czyli jesteś online, to smsa nie dostaniesz. Dostaniesz go dopiero po przejściu w offline, czyli jeśli wyłączysz platformę. Dzieje się to w przypadku zaliczenia ważnego poziomu (liczby całkowite) lub załączenia jakiegokolwiek zlecenia. Do wykorzystania jest jakaś tam spora pula darmowych smsów, więc jeśli nie skalpujesz, to nie wykorzystasz limitu.
Dzięki, zaraz sobie to przetestuje.

Systemy z wysokim RR i niską skutecznością mają jeden problem - przegapienie dobrego wejścia całkowicie zmienia wyniki (mówię ogólnie), trzeba cały czas kontrolować sytuację. Niby czasu nie dużo zajmuje jednak cały dzień trzeba mieć możliwość choćby zerknięcia. Sorry za OT, takie luźne przemyślenia odnośnie tego stylu gry (dotychczas grałem daytrading).

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

andymen pisze:bo wyjechałem w poniedziałek o świcie na mazury
A gdzie dokładnie? Mikołajki? Giżycko? Czy gdzieś bliżej Olsztyna czyli mnie?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze: A gdzie dokładnie? Mikołajki? Giżycko? Czy gdzieś bliżej Olsztyna czyli mnie?
Jezioro Dadaj niedaleko Biskupca pod Szczytnem. Nie pamiętam nazwy miejscowości w której byliśmy, ale samo jezioro rewelacja, w dodatku trafiliśmy fajną pogodę. Dopiero krótko przed wyjazdem zaczęło padać.

EDIT: Jak spojrzałem na mapę, to stamtąd bliżej do Olsztyna niż do Szczytna :lol: No i miejscowość nazywa się Rukławki :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 5

EURUSD
Long 1,2961
SL 1,2936
TP 1,3211

Zamknięcie ....

WRZESIEŃ:
Zysk 5,7%
DD -2,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 13,9%
DD -11,0%

Screen z wejściem z poślizgiem, ale nie miałem jak wrzucić, bo byłem w drodze do domu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WYJŚCIE NR 5

EURUSD
Long 1,2961
SL 1,2936
TP 1,3211

Zamknięcie 1,2984 (+1%)

WRZESIEŃ:
Zysk 6,7%
DD -2,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 14,9%
DD -11,0%

Zamknięcie przed weekendem. Szkoda szarpania z tym czymś... :D
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Re:

WEJŚCIE NR 6

EURUSD
Long 1,2972
SL 1,2947
TP 1,3222

Zamknięcie 1,2947 (-1%)

WRZESIEŃ:
Zysk 5,7%
DD -2,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 13,9%
DD -11,0%

W zasadzie ponowienie ostatniego longa.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Re: Re:

WEJŚCIE NR 7

EURUSD
Short 1,2939
SL 1,2964
TP 1,2689

Zamknięcie ...

WRZESIEŃ:
Zysk 5,7%
DD -2,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 13,9%
DD -11,0%

Otwarcie z poślizgiem 14 pipsów, które zawdzięczam tylko i wyłącznie sobie.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WYJŚCIE NR 7

EURUSD
Short 1,2939
SL 1,2964
TP 1,2689

Zamknięcie 1,2939 (0%)

WRZESIEŃ:
Zysk 5,7%
DD -2,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 13,9%
DD -11,0%
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 8

EURUSD
Short 1,2944
SL 1,2969
TP 1,2694

Zamknięcie ...

WRZESIEŃ:
Zysk 5,7%
DD -2,0%

BILANS od 05.07.2012:
Zysk całkowity 13,9%
DD -11,0%
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ