FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ja przelewałem z PayPal w PLN bez problemu, ale PayPal kosztuje.
Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync. Natomiast w innych walutach jest opłata 30PLN.

Można by próbować przewalutować np. na cinkciarzu na EUR i później rachunek walutowy w banku założyć konto w EUR i na FxPro i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexTig3r pisze:Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync.
Piszesz o tzw. przelewach europejskich SEPA. Dodam tylko, że wypłata z FxPro poprzez SEPA również jest w pełni darmowa. Dotyczy to tylko waluty EUR.
ForexTig3r pisze:i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
Można zlecić przelew wewnętrzny między swoimi kontami. Przewalutowanie nastąpi po kursie Hellenic Banku (aktualne kursy dostępne na stronie tegoż banku).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

raposo pisze:
ForexTig3r pisze:Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync.
Piszesz o tzw. przelewach europejskich SEPA. Dodam tylko, że wypłata z FxPro poprzez SEPA również jest w pełni darmowa. Dotyczy to tylko waluty EUR.
ForexTig3r pisze:i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
Można zlecić przelew wewnętrzny między swoimi kontami. Przewalutowanie nastąpi po kursie Hellenic Banku (aktualne kursy dostępne na stronie tegoż banku).
Z tego co ja się dowiedziałem to moje konto jest w banku Barclays w UK.
I Pan Zbyszek powiedział, iż nie idzie się dowiedzieć bezpośrednio z ich strony jaka opłata jest pobierana.

Przelew SEPA w walucie EUR byłby najtańszy, ale zachodzi konieczność posiadania rachunku FOREX w EURO, bo przewalutowanie przez bank na PLN-y było by bolesne.
Natomiast przelew PLN-ów na konto PLN nie będzie już w SEPA tylko chyba SWIFT i jest droższe, ale czy droższe niż PayPal??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ForexTig3r pisze:Z tego co ja się dowiedziałem to moje konto jest w banku Barclays w UK.
I Pan Zbyszek powiedział, iż nie idzie się dowiedzieć bezpośrednio z ich strony jaka opłata jest pobierana.
Podany przeze mnie wcześniej koszt bazuje na doświadczeniach naszych/osób z którymi rozmawiałem. Prawdopodobnie jest to jeszcze uzależnione od kwoty ale przedziałów nie jestem w stanie podać.
ForexTig3r pisze:bo przewalutowanie przez bank na PLN-y było by bolesne.
Tak samo jak przewalutowanie w polskim banku.
ForexTig3r pisze:atomiast przelew PLN-ów na konto PLN nie będzie już w SEPA tylko chyba SWIFT i jest droższe
Tak, będzie to SWIFT i teraz w zależności od przelewanej kwoty oraz cennika polskiego banku trzeba samemu przekalkulować czy jest to rozwiązanie opłacalne.
ForexTig3r pisze:ale czy droższe niż PayPal??
https://www.paypal-marketing.pl/klienci ... platy.html
Jest to też uzależnione od kwoty.
Jak widać, nie da się jednoznacznie stwierdzić która opcja jest najkorzystniejsza ponieważ jest to uzależnione od wielu czynników.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Czy jest możliwość definiowania skrótów klawiszowych w cTraderze? Np. gdybym chciał wyrysować linię, muszę szukać belki ale jeśli odseparowałem wykres z programu to rodzi problemy. To samo dotyczy ustawiania np. TF z klawiatury itd.

Czy jest możliwość ustalania położenia wykresów, wpiętych w aplikację, operuję na dwóch parach, chciałbym je mieć jedna nad drugą bez żadnych dodatkowych belek po bokach i na dole ale program notorycznie ustawia je obok siebie.

Czemu tak drogo, 65$ za milion i to nie obrotu :wink: ale wartości transakcji ( bo w drugą stronę płacę to samo ) to kupa kasy. Czy FxPro planuje jakieś rabaty, promocje, obniżki.
.
.
.

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RoLudlum pisze:Czy jest możliwość definiowania skrótów klawiszowych w cTraderze?
Na tę chwilę skróty klawiszowe można zdefiniować tylko do niektórych akcji. Prawy górny róg platformy -> ikonka klawiatury.
RoLudlum pisze:Czy jest możliwość ustalania położenia wykresów, wpiętych w aplikację, operuję na dwóch parach, chciałbym je mieć jedna nad drugą bez żadnych dodatkowych belek po bokach i na dole ale program notorycznie ustawia je obok siebie.
Możesz 'oddokować' sobie dwa wykresy i ustawić pod sobą. Nie powinno ich przestawiać. Opcja dostępna pod małą ikonką kwadratu i strzałki skierowanej w prawy górny róg tuż przy nagłówku danego wykresu.
RoLudlum pisze:Czy FxPro planuje jakieś rabaty, promocje, obniżki.
Nie jest to wykluczone. Jak tylko czegoś się dowiemy to damy znać. Natomiast trzeba przyznać, że spready są super - najczęściej widuję 0.1-0.3 na EUR/USD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Witam,

czy w cTrader mozna w jakis sposob wrzucic historie pojedynczych transakcji (miejsca otwarcia/zamkniecia) na wykres tak jak w MT4?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

czy w cTrader mozna w jakis sposob wrzucic historie pojedynczych transakcji (miejsca otwarcia/zamkniecia) na wykres tak jak w MT4?
Nie ale dobry pomysł. Dopiszę do sugestii i zgłoszę przy okazji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

PipsKong pisze:Cześć
założyłem sobie konto oczywiście w PLN i teraz dostałem taką instrukcję do przelewu ( czy są jakieś opłaty później przy wypłatach itd? , czy po tym przelewie robią przewalutowanie na USD ? i później przy wypłacie z powrotem znowu jest jakieś przewalutowanie? )
2. Czy jakbym założył konto w innej walucie to będę mógł korzystać z opcji moneybookers? Bo dla PLN ( lub polaków ) jest niedostępne ;[;[ - szkoda
O opłaty pytaj w sowim banku, najtaniej chyba jest w AliorSync.
Jeśli przelejesz w innej walucie niż rachunek docelowy to nastąpi przewalutowanie, po kursach banku, czyli duży niekorzystny odchył. i przy większej kwocie mocno zaboli.
Dlatego też należy robić przelewy w takiej samej walucie.
W Polsce możesz sobie założyć konta walutowe EUR,USD, CHF...., przewalutować PLN-y na daną walutę możesz po najlepszych kursach w kantorach internetowych tj. cinkciarz.pl, potem wymienioną walutę na rachunek walutowy i dalej przelew zagraniczny do banku brokera.

Najlepiej wyjdzie założyć rachunek w EUR i wykonać przelew zagraniczny SEPA. W innych walutach jest to już przelew SWIFT, droższy i idzie 4 dni i dłużej.

-----------------------------
Zauważyłem opcję zasilenie konta poprzez kartę debetową/kredytową.
W jaki sposób to się odbywa, jak jest z opłatami, jaki jest czas realizacji, bo jak pytałem w banku to mówią iż kartą debetową nie da rady.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ForexTig3r pisze:W jaki sposób to się odbywa, jak jest z opłatami, jaki jest czas realizacji, bo jak pytałem w banku to mówią iż kartą debetową nie da rady.
Da radę, o ile karta umożliwia płatności internetowe (np. mBankowa debetówka z delfinem umożliwia). Jak to się odbywa? Tak jak każda inna płatność bezgotówkowa. Prowizja wynosi 1,6% przelewanej kwoty i jest pobierana przez CC Processing Company (pośrednik transakcji). Czas realizacji niemalże natychmiastowy (parę minut). Więcej szczegółów u nas na stronie w dziale z brokerem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ