FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Jeśli taka transakcja jest MOTOEC to Alior Sync powinien zwrócić 5%, co pokryje prowizję i jeszcze da zarobić, chyba, że MCC jest 8999 to wtedy nie :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pytałem o kod MCC FxPro to nawet nie wiedzieli co to ;). Wątpię by tego typu transakcje podlegały pod cashback. To bardziej dotyczy zakupu jakichś dóbr...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

skrzat
Gaduła
Gaduła

Lekki OT.
W Polsce cashback Sync'a działa np. dla płatności przez payu i dotpaya. W GO4X można zasilić konto przez Dotpaya, więc zwrot powinien zadziałać :) Nie mam tam konta, więc nie sprawdzałem.
Niedawno zastanawiałem się czy zadzała takie coś - wpłacasz 25k PLN przez dotpaya do GO4X, otrzymujesz cashback 1250 PLN (max miesięczny w Syncu), robisz 1 transakcję całym depo (6 lotów) i zaraz ją zamykasz (tracisz spread -niecałe 200 zł, dla spreadu 1,8 ), wypłacasz kasę z GO4X na konto i masz 1k minus podatek zysku. Tak robisz co miesiąc :)
W regulaminie cashbacku jest zastrzeżenie, że w przypadku zwrotu transakacji lub zwrotu towaru cashback jest cofany, dlatego zastanawiałem się czy obrót całym depo wystarczy, aby ten to zastrzeżenie nie miało zastosowania :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

skrzat pisze:Niedawno zastanawiałem się czy zadzała takie coś - wpłacasz 25k PLN przez dotpaya do GO4X, otrzymujesz cashback 1250 PLN (max miesięczny w Syncu), robisz 1 transakcję całym depo (6 lotów) i zaraz ją zamykasz (tracisz spread -niecałe 200 zł, dla spreadu 1,8 ), wypłacasz kasę z GO4X na konto i masz 1k minus podatek zysku. Tak robisz co miesiąc
Właśnie dlatego wątpię by to tak działało. Ale oczywiście jeśli sprawdzisz to daj znać ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

raposo pisze: Dopiszę do sugestii i zgłoszę przy okazji.
Super, jeszcze jedno. Separatory okresow sa gdzies w cTrader? Jakos do tych dwoch funkcji przywyklem z MT4 :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

raposo pisze:Pytałem o kod MCC FxPro to nawet nie wiedzieli co to ;). Wątpię by tego typu transakcje podlegały pod cashback. To bardziej dotyczy zakupu jakichś dóbr...
Cashback dotyczy tylko i wyłącznie zakupów on-line.
raposo pisze:
ForexTig3r pisze:W jaki sposób to się odbywa, jak jest z opłatami, jaki jest czas realizacji, bo jak pytałem w banku to mówią iż kartą debetową nie da rady.
Da radę, o ile karta umożliwia płatności internetowe (np. mBankowa debetówka z delfinem umożliwia). Jak to się odbywa? Tak jak każda inna płatność bezgotówkowa. Prowizja wynosi 1,6% przelewanej kwoty i jest pobierana przez CC Processing Company (pośrednik transakcji). Czas realizacji niemalże natychmiastowy (parę minut). Więcej szczegółów u nas na stronie w dziale z brokerem.
Dzięki za ważną informację.
Przy przelewie PayPal na kwotę 1500zł pobrało mi aż 80zł, więc użycie karty debetowej zdecydowanie lepiej wychodzi.

Czy ktoś się orientuje, czy kartą debetową AliorSync można dokonywać przelewów? A może Kredytową się opłaci?
Z obsługi banku wnioskuję, że nie.

Coś tańszego od mBanku? (to mój pierwszy bank i mam do niego sentyment po dziś dzień, jednak oferta prawie się nie zmieniła od momentu jego powstania).

Myślę iż warto dać wpis na pierwszą stronę odnośnie przelewów i gdzie najtaniej wychodzi.

Więc tak:
1. Na terenie Unii Europejskiej (do Państw, które są w obszarze EOG - Europejski obszar Gospodarczy) - Przelew zagraniczny SEPA: czas realizacji 1 dzień, bezpłatny (dotyczy tylko waluty €)
2. Mniejsze kwoty, waluta inna niż €, cały świat: przelew za pomocą karty debetowej (prowizja 1,6%), realizacja natychmiastowa
3. Przy większej kwocie i walucie innej niż €: Przelew zagraniczny SWIFT w AliorSync, w trybie normalnym oraz opcji przyjęcia całkowitych kosztów przelewu na nadawcę przelewu (OUR) - 30zł za przelew + 40zł za poniesienie kosztów przelewu )tzw. ryczałt, tzn. niezależnie ile banków będzie pośredniczyło w wymianie gotówki opłata się nie zmieni).

Numeracja głównie według kosztów. Zapraszam do wprowadzania poprawek i rozbudowy listy.

Jeśli chodzi o czas to chyba:
1. Płatność/przelew kartą Debetową(posiadającą opcje przelewów)/Kredytową
2. Natychmiastowy przelew z AliorSync do PayPal i z PayPal dalej (b. drogo).
3. Przelewy SEPA i SWIFT z opcją EXPRESS?

Dodano po 30 minutach:
skrzat pisze:Lekki OT.
W Polsce cashback Sync'a działa np. dla płatności przez payu i dotpaya. W GO4X można zasilić konto przez Dotpaya, więc zwrot powinien zadziałać :) Nie mam tam konta, więc nie sprawdzałem.
Niedawno zastanawiałem się czy zadzała takie coś - wpłacasz 25k PLN przez dotpaya do GO4X, otrzymujesz cashback 1250 PLN (max miesięczny w Syncu), robisz 1 transakcję całym depo (6 lotów) i zaraz ją zamykasz (tracisz spread -niecałe 200 zł, dla spreadu 1,8 ), wypłacasz kasę z GO4X na konto i masz 1k minus podatek zysku. Tak robisz co miesiąc :)
W regulaminie cashbacku jest zastrzeżenie, że w przypadku zwrotu transakacji lub zwrotu towaru cashback jest cofany, dlatego zastanawiałem się czy obrót całym depo wystarczy, aby ten to zastrzeżenie nie miało zastosowania :)
Bardzo fajnie gdyby ktoś to sprawdził :wink:
Można też coś zarobić pewnym sposobem: zakładając w wielu bankach konta z limitem kredytowym (który jak wiadomo jest nieoprocentowany na jakiś okres), kartami kredytowymi z limitami nieoprocentowanymi na jakiś czas.
No i wrzucać tą kaskę na oprocentowane konta ze zleceniem stałym zwrotnym (wiem, że w Aliorze zwykłe konto -nie oszczędnościowe- ma 4% dziennej kapitalizacji /jest jakieś lepsze?/ ) Można tutaj trochę pokombinować :D
Teraz wysyp tych kont i kart z limitami jest, można uzbierać naprawdę pokaźną sumkę pieniędzy, gdyby jeszcze tak trafić potem na jakieś sprawdzone info na rynku (tj. było ze stopami procentowymi na edku) i wrzucić całość na max. lewarze to normalnie z nędzy do pieniędzy :D
Jak się rozwinie w PL jeszcze ten ELIXIR EXPRESS to będzie wtedy dopiero komfort :D
Ostatnio zmieniony 31 sie 2012, 21:06 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ForexTig3r pisze:Czy ktoś się orientuje, czy kartą debetową AliorSync można dokonywać przelewów? A może Kredytową się opłaci?
Jeśli można nią płacić w internecie to tak. Opłaty będą takie same, czyli 1,6%.
2. Natychmiastowy przelew z AliorSync do PayPal i z PayPal dalej (b. drogo).
MoneyBookers jest tańsze (cennik na stronie). I zasilanie konta najpierw z banku, a potem przez pośrednika płatności do brokera zawsze będzie mniej opłacalne niż np. kartą, bo dwa razy płacisz prowizję od kwoty...

Wszystkimi kanałami internetowymi płatności księgowane są niemalże natychmiast.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

raposo pisze:MoneyBookers jest tańsze (cennik na stronie). I zasilanie konta najpierw z banku, a potem przez pośrednika płatności do brokera zawsze będzie mniej opłacalne niż np. kartą, bo dwa razy płacisz prowizję od kwoty...
Wszystkimi kanałami internetowymi płatności księgowane są niemalże natychmiast.
Z banku do PayPal jest za free. PayPal tylko trzepie kasę niesamowicie.

https://www.moneybookers.com/app/help.p ... rrency=PLN
1% Kwoty za wysłanie PLN-ów, ale tylko do kwoty 2,08 PLN-ów, potem FREE??
I za wypłatę tylko 7,50?? Dobrze odczytuję??
Nie widzę Anglii/Wlk. Brytanii, jest niedostępna??

Ale to i tak nie jest przecież dostępne w FxPro.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

A to w Millenium banku, zwrot 3% za zakupy na stacjach benzynowych i innych sklepach przy płatności kartą to jest też cashback, czy coś innego??

W webowej wersji programu cTrader zauważyłem niekiedy pojawiający się błąd dotyczący wykresów. Niekiedy jest luka przy zmianach interwałów, czy wznowieniu połączenia i dopiero po jakimś czasie się naprawia.
subsilver2 趋势线

skrzat
Gaduła
Gaduła

ForexTig3r pisze:A to w Millenium banku, zwrot 3% za zakupy na stacjach benzynowych i innych sklepach przy płatności kartą to jest też cashback, czy coś innego??.
Tak, to jest cashback. Mam kartę Millennium i korzystam. Działa dla wybranych kodów MCC:
Supermarkety, sklepy spożywcze - 5411, 5441, 5451, 5462, 5499, 5331
Stacje paliw - 5541, 5542, 5983

ODPOWIEDZ