FxPro (ECN) - wątek II
- ForexTig3r
- Maniak
Ja przelewałem z PayPal w PLN bez problemu, ale PayPal kosztuje.
Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync. Natomiast w innych walutach jest opłata 30PLN.
Można by próbować przewalutować np. na cinkciarzu na EUR i później rachunek walutowy w banku założyć konto w EUR i na FxPro i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync. Natomiast w innych walutach jest opłata 30PLN.
Można by próbować przewalutować np. na cinkciarzu na EUR i później rachunek walutowy w banku założyć konto w EUR i na FxPro i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Piszesz o tzw. przelewach europejskich SEPA. Dodam tylko, że wypłata z FxPro poprzez SEPA również jest w pełni darmowa. Dotyczy to tylko waluty EUR.ForexTig3r pisze:Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync.
Można zlecić przelew wewnętrzny między swoimi kontami. Przewalutowanie nastąpi po kursie Hellenic Banku (aktualne kursy dostępne na stronie tegoż banku).ForexTig3r pisze:i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- ForexTig3r
- Maniak
Z tego co ja się dowiedziałem to moje konto jest w banku Barclays w UK.raposo pisze:Piszesz o tzw. przelewach europejskich SEPA. Dodam tylko, że wypłata z FxPro poprzez SEPA również jest w pełni darmowa. Dotyczy to tylko waluty EUR.ForexTig3r pisze:Z kolei z banku teraz będę przelewał, przelewy EU w walucie EUR są za free w AliroSync.
Można zlecić przelew wewnętrzny między swoimi kontami. Przewalutowanie nastąpi po kursie Hellenic Banku (aktualne kursy dostępne na stronie tegoż banku).ForexTig3r pisze:i teraz pytanie czy można zrobić transfer z konta w EUR na PLN, po jakiej cenie będzie takie przewalutowanie, czy jest taka możliwość?
I Pan Zbyszek powiedział, iż nie idzie się dowiedzieć bezpośrednio z ich strony jaka opłata jest pobierana.
Przelew SEPA w walucie EUR byłby najtańszy, ale zachodzi konieczność posiadania rachunku FOREX w EURO, bo przewalutowanie przez bank na PLN-y było by bolesne.
Natomiast przelew PLN-ów na konto PLN nie będzie już w SEPA tylko chyba SWIFT i jest droższe, ale czy droższe niż PayPal??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Podany przeze mnie wcześniej koszt bazuje na doświadczeniach naszych/osób z którymi rozmawiałem. Prawdopodobnie jest to jeszcze uzależnione od kwoty ale przedziałów nie jestem w stanie podać.ForexTig3r pisze:Z tego co ja się dowiedziałem to moje konto jest w banku Barclays w UK.
I Pan Zbyszek powiedział, iż nie idzie się dowiedzieć bezpośrednio z ich strony jaka opłata jest pobierana.
Tak samo jak przewalutowanie w polskim banku.ForexTig3r pisze:bo przewalutowanie przez bank na PLN-y było by bolesne.
Tak, będzie to SWIFT i teraz w zależności od przelewanej kwoty oraz cennika polskiego banku trzeba samemu przekalkulować czy jest to rozwiązanie opłacalne.ForexTig3r pisze:atomiast przelew PLN-ów na konto PLN nie będzie już w SEPA tylko chyba SWIFT i jest droższe
https://www.paypal-marketing.pl/klienci ... platy.htmlForexTig3r pisze:ale czy droższe niż PayPal??
Jest to też uzależnione od kwoty.
Jak widać, nie da się jednoznacznie stwierdzić która opcja jest najkorzystniejsza ponieważ jest to uzależnione od wielu czynników.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czy jest możliwość definiowania skrótów klawiszowych w cTraderze? Np. gdybym chciał wyrysować linię, muszę szukać belki ale jeśli odseparowałem wykres z programu to rodzi problemy. To samo dotyczy ustawiania np. TF z klawiatury itd.
Czy jest możliwość ustalania położenia wykresów, wpiętych w aplikację, operuję na dwóch parach, chciałbym je mieć jedna nad drugą bez żadnych dodatkowych belek po bokach i na dole ale program notorycznie ustawia je obok siebie.
Czemu tak drogo, 65$ za milion i to nie obrotu
ale wartości transakcji ( bo w drugą stronę płacę to samo ) to kupa kasy. Czy FxPro planuje jakieś rabaty, promocje, obniżki.
.
.
.
Pozdrawiam
Czy jest możliwość ustalania położenia wykresów, wpiętych w aplikację, operuję na dwóch parach, chciałbym je mieć jedna nad drugą bez żadnych dodatkowych belek po bokach i na dole ale program notorycznie ustawia je obok siebie.
Czemu tak drogo, 65$ za milion i to nie obrotu

.
.
.
Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Na tę chwilę skróty klawiszowe można zdefiniować tylko do niektórych akcji. Prawy górny róg platformyRoLudlum pisze:Czy jest możliwość definiowania skrótów klawiszowych w cTraderze?

Możesz 'oddokować' sobie dwa wykresy i ustawić pod sobą. Nie powinno ich przestawiać. Opcja dostępna pod małą ikonką kwadratu i strzałki skierowanej w prawy górny róg tuż przy nagłówku danego wykresu.RoLudlum pisze:Czy jest możliwość ustalania położenia wykresów, wpiętych w aplikację, operuję na dwóch parach, chciałbym je mieć jedna nad drugą bez żadnych dodatkowych belek po bokach i na dole ale program notorycznie ustawia je obok siebie.
Nie jest to wykluczone. Jak tylko czegoś się dowiemy to damy znać. Natomiast trzeba przyznać, że spready są super - najczęściej widuję 0.1-0.3 na EUR/USD.RoLudlum pisze:Czy FxPro planuje jakieś rabaty, promocje, obniżki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- bartek1916
- Pasjonat
Nie ale dobry pomysł. Dopiszę do sugestii i zgłoszę przy okazji.czy w cTrader mozna w jakis sposob wrzucic historie pojedynczych transakcji (miejsca otwarcia/zamkniecia) na wykres tak jak w MT4?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- ForexTig3r
- Maniak
O opłaty pytaj w sowim banku, najtaniej chyba jest w AliorSync.PipsKong pisze:Cześć
założyłem sobie konto oczywiście w PLN i teraz dostałem taką instrukcję do przelewu ( czy są jakieś opłaty później przy wypłatach itd? , czy po tym przelewie robią przewalutowanie na USD ? i później przy wypłacie z powrotem znowu jest jakieś przewalutowanie? )
2. Czy jakbym założył konto w innej walucie to będę mógł korzystać z opcji moneybookers? Bo dla PLN ( lub polaków ) jest niedostępne ;[;[ - szkoda
Jeśli przelejesz w innej walucie niż rachunek docelowy to nastąpi przewalutowanie, po kursach banku, czyli duży niekorzystny odchył. i przy większej kwocie mocno zaboli.
Dlatego też należy robić przelewy w takiej samej walucie.
W Polsce możesz sobie założyć konta walutowe EUR,USD, CHF...., przewalutować PLN-y na daną walutę możesz po najlepszych kursach w kantorach internetowych tj. cinkciarz.pl, potem wymienioną walutę na rachunek walutowy i dalej przelew zagraniczny do banku brokera.
Najlepiej wyjdzie założyć rachunek w EUR i wykonać przelew zagraniczny SEPA. W innych walutach jest to już przelew SWIFT, droższy i idzie 4 dni i dłużej.
-----------------------------
Zauważyłem opcję zasilenie konta poprzez kartę debetową/kredytową.
W jaki sposób to się odbywa, jak jest z opłatami, jaki jest czas realizacji, bo jak pytałem w banku to mówią iż kartą debetową nie da rady.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Da radę, o ile karta umożliwia płatności internetowe (np. mBankowa debetówka z delfinem umożliwia). Jak to się odbywa? Tak jak każda inna płatność bezgotówkowa. Prowizja wynosi 1,6% przelewanej kwoty i jest pobierana przez CC Processing Company (pośrednik transakcji). Czas realizacji niemalże natychmiastowy (parę minut). Więcej szczegółów u nas na stronie w dziale z brokerem.ForexTig3r pisze:W jaki sposób to się odbywa, jak jest z opłatami, jaki jest czas realizacji, bo jak pytałem w banku to mówią iż kartą debetową nie da rady.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu