DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

A ile ja czasu musialem spedzic by sie dowiedziec ze wszedzie jest dymanie? :lol:
Oczywiscie ze specjalnie.. czemu maja miec latwo.. mozna mnie ignorowac.. to nie pomoze bo wtedy ja po czasie zaczne dokladniej wyjasniać,obalac mity.Bo ilez mozna stawaic wszystko do gory nogami.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

muad
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: muad »

reptile pisze:A ile ja czasu musialem spedzic by sie dowiedziec ze wszedzie jest dymanie? :lol:
Oczywiscie ze specjalnie.. czemu maja miec latwo.. mozna mnie ignorowac.. to nie pomoze bo wtedy ja po czasie zaczne dokladniej wyjasniać,obalac mity.Bo ilez mozna stawaic wszystko do gory nogami.
Ja mam kolegę, który "odkrył" że kontrakty na GPW to wielkie oszutwo, ponieważ jak on otwiera pozycję to oni specjalnie idą w drugą stronę, a jak już zamknię to zawracają.

A tak poważnie, to kolega reptile po części ma racje, kto pyta nie błądzi. Choć z twierdzeniem, że specjalnie otworzyli forex, aby dymać się nie zgadzam. Pamiętam jak wysyłałem meile do xtb, zazwyczaj zasłaniali się tajemnicą biznesu itp. W bezecie są przyzwoite swapy ale nie takie jakie powinny być z parytetu stóp procentowych. Czyli jest tu ukryta prowizja, powinno się to jawnie ogłosić i podać wzór, na podstawie któego liczą. Ale z drugiej stony wolę już takie niż wyższe.

A przy okazji czy znacie jakąś firmę dającą swapy bezpośrednio wynikające ze stóp.

Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

InvestoronlineFX pisze:[quote="MarioDM")
InvestoronlineFX pisze:
MarioDM pisze: Dla przykładu NobleFX ma oprocentowany rachunek i też wdrażają model ECN na walutach na platformie Mt5 i dodają opcje o nazwie "głębokość rynku", która umożliwia podgląd do pięciu najlepszych ofert z obu stron rynku.
Lepiej to dobrze przemyślcie bo konkurencja wymusza postęp.
Dobrze przemyśleliśmy wybór platformy MT4, gdyż stawiamy na sprawdzone rozwiązania. Rozwiązanie MT5 jest na pewno godne uwagi ale póki co wiemy z wielu źródeł, iż wymaga one jeszcze dopracowania. Jak widzę również Pan je testował i cieszę się, iż podziela Pan moje zdanie ... w wątku z Noble (strona 12 i 14) nie jest Pan zadowolony ani z platformy ani z brokera.
MarioDM pisze: Przetestowałem ten MT5 i mam mieszane uczucia.
MarioDM pisze: Testuję platformę w dalszym ciągu i ... Z DUŻĄ PRZYKROŚCIĄ stwierdziłem, że depozyty są dużo większe niż w przypadku MT4 . Jak 1:50 lub w 1:25 . To jakaś masakra !!! Zamierzacie to zmienić na korzyść klienta czyli na 1:100 ? Przy tak dużych depozytach to jakoś nie mam chęci na granie u Was w realu.

Inni pasjonaci na forum również mają złe wrażenie z MT5:
W MT5 głównie nie podoba mi się to, iż nie mogę dołożyć własnych wskaźników z MT4 oraz brak możliwości przełączania interwałów czasowych z górnej listwy.
Za to dodanie głębokości rynku jest dużym plusem. Warto dodać, że w Noble jest możliwość korzystania równolegle z MT4 więc niedogodności MT5 dadzą się pominąć.
A co do wysokich depozytów na pewną część walut to myślę, że zostaną one zmniejszone bo rynek i klienci po prostu to wymuszą.
Wskazywanie błędów u konkurencji NIE JEST dobrym sposobem na tuszowanie własnych niedociągnięć. Powinniście zastanowić się nad kwestią :
"Co zrobić aby nasza oferta przebiła ofertę konkurentów?". Tylko prawidłowa odpowiedź na to pytanie pozwoli Wam się rozwinąć na rynku i zyskać klientów bo oferta walut z ECN nagle zrobiła się spora na polskim rynku i trzeba się postarać aby zyskać klientów.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 12:24 przez MarioDM, łącznie zmieniany 2 razy.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Aorta
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Aorta »

Moderatorzy,

Wydaje mi się iz nie powinniśmy prowadzić tu pyskówki jak to robi zdesperowany Reptile. Sam dlugie lata poświęciłem tradingowi i ostatnią rzeczą w tym biznesie są ludzie tacy jak reptile czy MarioDM, którzy narzekają na wszystko dookoła i nic im nie pasuje. widziałem takich wielu i ich kariery trwały krótko w firmie gdyż nie potrafili się skoncentrować na rynku i traidach myśląc, że cały Świat do okoła chce ich oszukać...
Rynek Forex, jak każdy inny, pozwala zrobić traderowi transakcję i zamknąć ją z zyskiem... Kto tu kogo oszukuje? Rozumiem model ECN .... nie ma tu rekwot i nie widzę problemów, Jaką różnice dla transakcji ma to czy model nazywa sie stp czy ecn... Whatever! W modelu MM dealer może przetrzymać cie trochę i tu jest sedno...gdyż logiczne jest że nie mogę walczyć z rynkiem i jeszcze jakimś dealerem. Na prawdę Reptile mimo że masz tyle postów siejesz zamieszanie... i jak Ci taka dyscyplina sprawia przyjemność to kup sobie worek, a tu nie czepiaj sie szczegółów, bo BZ zrobił dobry krok na przód....

Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

W MT5 głównie nie podoba mi się to, iż nie mogę dołożyć własnych wskaźników z MT4 oraz brak możliwości przełączania interwałów czasowych z górnej listwy.
Ze wskaźnikami to masz rację, niejednego to przysporzy o ból głowy :)
Wygląd jednak można dostosować niemal do takiego samego jak ma MT4,
wystarczy później plik terminal.ini z folderu config sobie zachować i do każdej świeżej instalacji wrzucać i z głowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

kris007

Jak wstawiłeś interwały czasowe na górną listwę ?

Dodano po 1 minutach:
Aorta pisze:ostatnią rzeczą w tym biznesie są ludzie tacy jak reptile czy MarioDM, którzy narzekają na wszystko dookoła i nic im nie pasuje. widziałem takich wielu i ich kariery trwały krótko w firmie gdyż nie potrafili się skoncentrować na rynku i traidach myśląc, że cały Świat do okoła chce ich oszukać...
Pozostawię to bez komentarza. Nie pisz więcej i nie kompromituj się.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Witam,

Przychlę się do postulatu Aorta, chciałbym prowadzić tu dyskusję merytoryczną popartą choćby najmniejszymi argumentami, a nie własną opinią czy domniemaniem. Również nie mam zamiaru wdawać się w większą polemikę ale traktuję to jako hobby, bo wiele ciekawych rzeczy mogę Państwu przekazać.

Nazewnictwo jest dla Forexu mało istotne - sposób świadczenia usługi jak najabrdziej!
Mamy model, w którym tworzymy zbiór ofert na pary walutowe od różnych dostawców płynności tj. globalnych banków - najlepsza z nich prezentowana jest w aplikacji klienckiej. O kwesti głębokośći rynku już wspominałem wcześniej. Dla nas jest to model ECN, który już opisywałem.

W woli wyjaśnienia Straight Through Processing (STP) to nazwa, która figuruje od dawna na rynku walutowym i oznacza proces potransakcyjny polegający na przekazaniu i uzgodnieniu między systemami informacji o transakcji. Mając tą wiedzę zatem będzie ciężko mi się z Reptile zgodzić, iż ta nazwa pasuje do naszego modelu.

Rynek Forex, jeśli by się odwołać do historii, w wersji komputerowej zaistniał w latach 80tych, głównie w świecie międzybankowym, na którym handlowały banki centralne, banki globalne, lokalne, fundusze headgingowe, jak i międzynarodowe korporacje rozliczające się w wielu walutach... i taki stan rzeczy ma miejsce do dziś. Jest to, to, o czym pisałem EBS, Reuters, Bloomberg ze wzgędu na minimalne wielkości transakcji, jak i formalności są dla detalu póki co niedostępne. W tamtym świecie fundusze headgingowe i inne podmioty mają dostęp DMA ale dodatkowo spełniają inne formalne kryteria, które sobie ustaliły.

Raptem od kilku lat pojawiła się potrzeba, by rynek detaliczny mógł również zawierać transakcjie walutowe po cenach "źródłowych" i stąd parę firmy technologicznych takich jak Integral czy Currenex wzbogaciło swe systemy o nowe możliwości. Wydaje się, iż ta gałąź będzie wciąż się udoskonalać także jeszcze wiele przed nami. Nie widzę w tym nic dziwnego, a na stwierdzenie, iż rynek detaliczny jest ich głównym źródłem dochodu na FXie, mogę się tylko uśmiechnąć.
Użytkownika Reptile odsyłam zatem do opracowań szwajcarskiego banku BIS, który prowadzi statystki odnośnie obrotów i udziału procentowego poszczególnych rynków mając nadzieję iż wzbogaci to jego posty a może i spojrzy na sytuację pod innym kątem

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

BTW, dziś na eurchf spread przez sporą część dnia wynosi 0,1-0,5 pipsa :) Z prowizją poniżej 1,5 pipsa :)

A teraz (22:30) jest 0-0,1
Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 22:26 przez skrzat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

MarioDM pisze:kris007

Jak wstawiłeś interwały czasowe na górną listwę ?
MarioDM zakładka: Widok/Pasek Wykresów plus ewentualnie prawy przycisk myszy na pasku i dostosuj.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

InvestoronlineFX pisze:Witam,

Przychlę się do postulatu Aorta, chciałbym prowadzić tu dyskusję merytoryczną popartą choćby najmniejszymi argumentami, a nie własną opinią czy domniemaniem. Również nie mam zamiaru wdawać się w większą polemikę ale traktuję to jako hobby, bo wiele ciekawych rzeczy mogę Państwu przekazać.
wybacz ale te multikonta dyskwalifikują Ciebie jako powaznego,rzeczowego i co ważne wiarygodnego partnera do dyskusji na temat WBK....
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ