DM BZWBK - model ECN
Im niżej działający Stop Out, tym większe ryzyko że przy silniejszym ruchu, rachunek wskoczy na minus. Kolejnym ryzykiem jest to, że możesz nie być w stanie uzupełnienić swoich strat (konto przeciągnięte na minus) i broker będzie musiał wziąć je na siebie. Ryzyko minusa jest tym większe, im bardziej mamy do czynienia z modelem STP albo ECN. Jeśli broker daje bardzo niski Stop Out, można podejrzewać, że Twoje transakcje w ogóle nie wędrują na jakikolwiek rynek.reptile pisze:A moze niech sobie kazdy ustali jak chce SO?Coz za prosta sprawa.. zero myslenia
Nie widzę korelacji SO z kwestią ujemnych profitów ani modelem stp ecn czy realnym rynkiem. Brania ryzyko brokera na siebie w przypadku SO przy 30% to jego sprawa bo realnie MC jest 50% i tam broekr może wyciąć ekspozycje.
Przesunięcie MC na 100% co czeste a SO na 80% to parcie na większe depa i chyba polowanie na przyzwyczajenai i praktyki wśród tych którz się "Zapomną" albo w ogole nie zarządzają ryzykiem.. do Mlevel 50% czy 30% daleko wieć risk on 50% ML pod lot.Czyli po co mam wplacac do brokera który globalna ekspozycje tak samo charakteryzyuje..bo SO moze zejsc ponizej 80% bo czemu nie.. jak ten z 30% a by ryzykowac na levarze wplacac wieksza sume z ktorej nic nie mam?A oni tak?A teraz sie cfaniaczki wyczuly jak zarabiac na aktywach klientow.. bo aktwa forexowe staja sie wieksze niz te lokatowe? A daniwej cfaniaki przerabialy ubezpiecznia na inwestycyjne produkty tylko wlasnie po to by miec obce aktywa..
Przesunięcie MC na 100% co czeste a SO na 80% to parcie na większe depa i chyba polowanie na przyzwyczajenai i praktyki wśród tych którz się "Zapomną" albo w ogole nie zarządzają ryzykiem.. do Mlevel 50% czy 30% daleko wieć risk on 50% ML pod lot.Czyli po co mam wplacac do brokera który globalna ekspozycje tak samo charakteryzyuje..bo SO moze zejsc ponizej 80% bo czemu nie.. jak ten z 30% a by ryzykowac na levarze wplacac wieksza sume z ktorej nic nie mam?A oni tak?A teraz sie cfaniaczki wyczuly jak zarabiac na aktywach klientow.. bo aktwa forexowe staja sie wieksze niz te lokatowe? A daniwej cfaniaki przerabialy ubezpiecznia na inwestycyjne produkty tylko wlasnie po to by miec obce aktywa..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Najlepiej oczywiście, aby każdy mógł sobie sam ustawić poziom stop out. Moim zdaniem ta kwestia nie jest aż tak istotna dla osoby krtóra inwestuje odpowiednio. Czy ktoś idzie na maxa i za wszystkie środki otwiera pozycje? Przy dźwigni 100 krotnej to kolosalne ryzyko, a nawet jeśli to lepiej mieć 80 niż 30%. A nawet jeśli ktoś nie idzie na maxa to kto pozwala na obsuwę kapitału aż do automatycznego s/l. W sumie gdy jest ecn to brokerowi zależy aby klient się nie wykrwawił, w końcu jak klient traci to i w pewnym sensie on także (niższe obroty, mniejsza prowizja), w MM straty klienta mogą być zyskami brokera.
Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK
Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Jak już pisałem wcześniej, nie ma idealnych rozwiązań. Proponowałbym zakończyć ten temat Stop Outów, gdyż postawiliśmy na ochronę kapitału klientów na poziomie 80%. Nie przejmujemy (i nie chcemy) ryzyka na siebie, gdyż nie jest to model MM.
Jeśli ktoś będzie miał indywidualne preferencję na innym poziomie to proszę złożyć taką propozycję na dm.forex@bzwbk.pl i na pewno do tego się ustosunkujemy.
Pozdrawiamy,
Jeśli ktoś będzie miał indywidualne preferencję na innym poziomie to proszę złożyć taką propozycję na dm.forex@bzwbk.pl i na pewno do tego się ustosunkujemy.
Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Ad.1 Tak, chcieliśmy oddać jak najbardziej realia rynku.skrzat pisze:Mam dwa pytania:
1. Czy kwotowania (co za tym idzie spready), które są na demo są tożsame z real?
2. Czy swapy, które widzę na demo są takie same w real?
Ad.2 Musiałbym sprawdzić ale Swapy w realu są dość niskie.
Pozdrawiam
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK