DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

A moze niech sobie kazdy ustali jak chce SO?Coz za prosta sprawa.. zero myslenia :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

A są już dostępne kontrakty na indeksy ?

Mam jeszcze pytanie a mianowicie kiedy będzie dostępny system transakcyjny na androida ?

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

reptile pisze:A moze niech sobie kazdy ustali jak chce SO?Coz za prosta sprawa.. zero myslenia
Im niżej działający Stop Out, tym większe ryzyko że przy silniejszym ruchu, rachunek wskoczy na minus. Kolejnym ryzykiem jest to, że możesz nie być w stanie uzupełnienić swoich strat (konto przeciągnięte na minus) i broker będzie musiał wziąć je na siebie. Ryzyko minusa jest tym większe, im bardziej mamy do czynienia z modelem STP albo ECN. Jeśli broker daje bardzo niski Stop Out, można podejrzewać, że Twoje transakcje w ogóle nie wędrują na jakikolwiek rynek.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nie widzę korelacji SO z kwestią ujemnych profitów ani modelem stp ecn czy realnym rynkiem. Brania ryzyko brokera na siebie w przypadku SO przy 30% to jego sprawa bo realnie MC jest 50% i tam broekr może wyciąć ekspozycje.
Przesunięcie MC na 100% co czeste a SO na 80% to parcie na większe depa i chyba polowanie na przyzwyczajenai i praktyki wśród tych którz się "Zapomną" albo w ogole nie zarządzają ryzykiem.. do Mlevel 50% czy 30% daleko wieć risk on 50% ML pod lot.Czyli po co mam wplacac do brokera który globalna ekspozycje tak samo charakteryzyuje..bo SO moze zejsc ponizej 80% bo czemu nie.. jak ten z 30% a by ryzykowac na levarze wplacac wieksza sume z ktorej nic nie mam?A oni tak?A teraz sie cfaniaczki wyczuly jak zarabiac na aktywach klientow.. bo aktwa forexowe staja sie wieksze niz te lokatowe? A daniwej cfaniaki przerabialy ubezpiecznia na inwestycyjne produkty tylko wlasnie po to by miec obce aktywa..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

muad
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: muad »

Najlepiej oczywiście, aby każdy mógł sobie sam ustawić poziom stop out. Moim zdaniem ta kwestia nie jest aż tak istotna dla osoby krtóra inwestuje odpowiednio. Czy ktoś idzie na maxa i za wszystkie środki otwiera pozycje? Przy dźwigni 100 krotnej to kolosalne ryzyko, a nawet jeśli to lepiej mieć 80 niż 30%. A nawet jeśli ktoś nie idzie na maxa to kto pozwala na obsuwę kapitału aż do automatycznego s/l. W sumie gdy jest ecn to brokerowi zależy aby klient się nie wykrwawił, w końcu jak klient traci to i w pewnym sensie on także (niższe obroty, mniejsza prowizja), w MM straty klienta mogą być zyskami brokera.

Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Jak już pisałem wcześniej, nie ma idealnych rozwiązań. Proponowałbym zakończyć ten temat Stop Outów, gdyż postawiliśmy na ochronę kapitału klientów na poziomie 80%. Nie przejmujemy (i nie chcemy) ryzyka na siebie, gdyż nie jest to model MM.

Jeśli ktoś będzie miał indywidualne preferencję na innym poziomie to proszę złożyć taką propozycję na dm.forex@bzwbk.pl i na pewno do tego się ustosunkujemy.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Mam dwa pytania:
1. Czy kwotowania (co za tym idzie spready), które są na demo są tożsame z real?
2. Czy swapy, które widzę na demo są takie same w real?

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

skrzat pisze:Mam dwa pytania:
1. Czy kwotowania (co za tym idzie spready), które są na demo są tożsame z real?
2. Czy swapy, które widzę na demo są takie same w real?
Ad.1 Tak, chcieliśmy oddać jak najbardziej realia rynku.
Ad.2 Musiałbym sprawdzić ale Swapy w realu są dość niskie.

Pozdrawiam
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Zauważyłem na demie, że mogę ustawić TP i SL min. 15 pkt (1,5 pipsa) na EURUSD od ceny rynkowej. Czy tak jest na real?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

InvestoronlineFX pisze:gdyż nie jest to model MM.
a jaki?

Poprpsze o konkrety w tej sprawie! Jakie sa podstawy do ECN?

ODPOWIEDZ