DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

reptile pisze:A teraz sie cfaniaczki wyczuly jak zarabiac na aktywach klientow.. bo aktwa forexowe staja sie wieksze niz te lokatowe?.
Zgadza się. Trzeba na rachunek wpłacić więcej kasy aby nie narażać się na MC, co wcale nie jest mądre bo wystawia się na ryzyko większą kasę, która spokojnie mogłaby leżakować na lokacie.
Też uważam, że MC na poziomie 50% depozytu byłby akurat.

BTW. Czy rachunek jest oprocentowany ? Mam na myśli overnighty.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

adfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adfx »

czy będzie w ofercie para GBP/PLN? bo jest EUR, USD, CHF a nie ma GBP...

muad
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: muad »

MarioDM pisze:
reptile pisze:A teraz sie cfaniaczki wyczuly jak zarabiac na aktywach klientow.. bo aktwa forexowe staja sie wieksze niz te lokatowe?.
Zgadza się. Trzeba na rachunek wpłacić więcej kasy aby nie narażać się na MC, co wcale nie jest mądre bo wystawia się na ryzyko większą kasę, która spokojnie mogłaby leżakować na lokacie.
Też uważam, że MC na poziomie 50% depozytu byłby akurat.

Racja i nie, z punktu widzenia brokera im wyższe średni poziom gotówki tym więcej przytnie na overnightach, ale z punktu widzenia zwykłego inwestora to nie ma praktycznie żadnego znaczenia. Nie wiem jak inni ale ja na forexie mam ok. 5% moich środków inwestycyjnych (z tego inwestuje ok,1-2%), reszta na gpw, fundusze i lokaty. Pomyślcie ile bym (na całkowitym portfelu) zyskał gdybym z tych 5% dodatkowo tworzył lokaty (na 4-5% w skali roku). Gdyby nagle coś ciekawego się działo i chciałbym otworzyć większą pozycję to d...a. Przecież na forexie idzie tyle zarobić lub stracić w kilka minut, że te gorsze z lokat nie mają żadnego znaczenia. To tak jakby ktoś jeździł Bugatti Veyronem i chciał oszczędzić 0,01 l na 100 km, podczas gdy jedzie się na maxa to ponoć bak paliwa starcza na 12 minut.

A przy okazji dziś rano miałem dwa take profity i okazało, że mnie zamknęło kilka punktów lepiej niż dałem. To faktycznie działający ecn.

Uwaga, powyższy post został napisany przez pracownika BZ WBK

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

reptile pisze:
InvestoronlineFX pisze:gdyż nie jest to model MM.
a jaki?

Poprpsze o konkrety w tej sprawie! Jakie sa podstawy do ECN?
Model ECN nie wymyślił rynek Forex a jedynie użytkownicy i brokerzy zapożyczyli takie nazewnictwo. Na rynkach OTC nie ma jakichkolwiek instytucji ustalających definicje czy właściwości modeli. Powstało pare stron nieoficjalnych w necie i tyle. Tak na prawdę pierwsze ECN powstał za oceanem w wyniku połączenia się kiklu amerykańskich giełd Archipelago Stock Exchange, Pacyfic Stock Exchange, NYSE i paru pewnie innych. Ustalona iż wszystkie zlecenia zbiegną się w jednym miejscu i tam będą dokonywane transakcje. SEC utanowił ramy takiego tworu.

My dajemy Panstwu dostęp do strumieni cenowych z różnych źródeł, tj od różnych dostawców płynności w technologii Integral. Uznaliśmy, iż będzie to z korzyścią dla Państwa jeśli ceny będą pochodziły od tych, którzy mają największy wpływ na rynek. Nasi dostarczyciele płynności odpowiadają za ponad 85% obrotów na rynku walutowym.
Istnieje, jak najbardziej, rynek EBS czy Hotspot czy system Reuters, na których Banki te handlują między sobą ale to nie są rynki dla detalu, gdyż najmniejsze transakcje zaczynają się od kwoty 1mln USD (10lotów).
Wracając do detalicznych modeli ECN - Globalne banki nawet u największych brokerów, z którymi współpracują, nie zawierają transakcji między sobą w takich systemach. Niesie to ze sobą pewne korzyści, gdzyż na najbardziej płynnych walutach mogą wystąpić tzw ujemne spready - jeden bank kupuje znacznie lepiej niż inny sprzedaje. To jest pewna niedoskonałość rozproszonego rynku walutowego. Póki co rynek forex nie jest podobny do rynku giełdy papierów wartościowych - może kiedyś to się zmieni.

Naszym partnerem technologicznym jest Integral, będący jedną z bardziej zawansowanych firm tech. w świecie łączącym Banki i brokerów, czy domy maklerskie tworzące modele ECN. Potwierdziły nam to również banki, z którymi współpracujemy.

Z tego co wiem model MM nie wymaga takich przygotowań. Wymaga za to sporej reklamy, wielu konkursów i dealing desku, który bezpośrednio handluje ze swoimi klientami biorac ryzyko transakcj na siebie.

Możemy w tym puncie jasno stwierdzić jaki model wdrożyliśmy

Pozdrawiamy,

Dodano po 24 minutach:
skrzat pisze:Zauważyłem na demie, że mogę ustawić TP i SL min. 15 pkt (1,5 pipsa) na EURUSD od ceny rynkowej. Czy tak jest na real?
Tak na realu jest tak samo.

Dodano po 8 minutach:

Racja i nie, z punktu widzenia brokera im wyższe średni poziom gotówki tym więcej przytnie na overnightach, ale z punktu widzenia zwykłego inwestora to nie ma praktycznie żadnego znaczenia.
Rachunek Forex nie jest stworzony po to, by przynosić zyski jak na lokacie. Mam nadzieję, iż co do tego jesteśmy zgodni. Niezapomnijmy, iż rachunek ten działa 24h na dobę w związku z czym pieniądze te są ciągle w gotowosci.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

InvestoronlineFX pisze:
.
Rachunek Forex nie jest stworzony po to, by przynosić zyski jak na lokacie. Mam nadzieję, iż co do tego jesteśmy zgodni. Niezapomnijmy, iż rachunek ten działa 24h na dobę w związku z czym pieniądze te są ciągle w gotowosci.
,
Czyli jak rozumiem rachunek NIE JEST oprocentowany. To dziwne bo rachunek maklerski u Was jest oprocentowany. A przynajmniej kilka lat temu był gdy grałem jeszcze na GPW. Czyli z tego wniosek , że obniżacie własne standardy.
Dla przykładu NobleFX ma oprocentowany rachunek i też wdrażają model ECN na walutach na platformie Mt5 i dodają opcje o nazwie "głębokość rynku", która umożliwia podgląd do pięciu najlepszych ofert z obu stron rynku.
Lepiej to dobrze przemyślcie bo konkurencja wymusza postęp.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

mowa jest o rachunku "forex" a nie rachunku maklerskim...
z rachunku maklerskiego zasilasz rachunek "forex" i po tej operacji fizycznie kasy na rachunku maklerski nie ma, wiec z czego Ci % naliczą?

a po za tym to ze inny bank wdraza swoj "forex" oparty na ECN i dodaje bonusy tj. wglad w glebokosc rynku nie oznacza ze beda miec nizsza prowizje, mniejsze swapy i spredy tak?

pozdro

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

MarioDM pisze:
Dla przykładu NobleFX ma oprocentowany rachunek i też wdrażają model ECN na walutach na platformie Mt5 i dodają opcje o nazwie "głębokość rynku", która umożliwia podgląd do pięciu najlepszych ofert z obu stron rynku.
Lepiej to dobrze przemyślcie bo konkurencja wymusza postęp.
Dobrze przemyśleliśmy wybór platformy MT4, gdyż stawiamy na sprawdzone rozwiązania. Rozwiązanie MT5 jest na pewno godne uwagi ale póki co wiemy z wielu źródeł, iż wymaga one jeszcze dopracowania. Jak widzę również Pan je testował i cieszę się, iż podziela Pan moje zdanie ... w wątku z Noble (strona 12 i 14) nie jest Pan zadowolony ani z platformy ani z brokera.
MarioDM pisze:
Przetestowałem ten MT5 i mam mieszane uczucia.
MarioDM pisze: Inni pasjonaci na forum również mają złe wrażenie z MT5:
Nowość nie zawsze równa się jakość.

Pozdrawiamy,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

adfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adfx »

adfx pisze:czy będzie w ofercie para GBP/PLN? bo jest EUR, USD, CHF a nie ma GBP...
to pytanie było do Was- zespołu forex BZ WBK

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

InvestoronlineFX pisze:Model ECN nie wymyślił rynek Forex a jedynie użytkownicy i brokerzy zapożyczyli takie nazewnictwo.
A co to ma do rzeczy?
Wiec FIX i inne standardy po co sie pojawiaja ? Czyli jeszcze troche a ktos stworzy MT4 CME.. tak jak LMX Exchan.. nie broker tylko gileda jak donosi jeden z IB tegoz.. powalone lebki z gebelsowskiej krwi.. to chore..
InvestoronlineFX pisze:Na rynkach OTC nie ma jakichkolwiek instytucji ustalających definicje czy właściwości modeli.
Heh.. no tak trzeba dymac?To sie liczy? To dlaczego instytucje hegujace itp potrzebuja standardow? Dlaczego HedgeFund potrzebuje DMA.. dlaczego jak potrzebuje plyte BlueRay to nie CDR. To tak jak z XTBfix ..
Wszyscy pożądaja ECN to Alior to i BZ WBK daje ECN.. w koncu spora czesc nie wie nic o co to w ogole sie rozchodzi..
InvestoronlineFX pisze:Ustalona iż wszystkie zlecenia zbiegną się w jednym miejscu i tam będą dokonywane transakcje. SEC utanowił ramy takiego tworu.
Wiec po co kamuflowac szfindel OTC po plaszczykiem nazwy ECN ? :lol:
Unijny organ tez okreslił MTF o zgrozo ich edukacja jest tyle chyba o 95% za SEC patrzac na regulacje.
InvestoronlineFX pisze:My dajemy Panstwu dostęp do strumieni cenowych z różnych źródeł, tj od różnych dostawców płynności w technologii Integral.
Cena ciagle ta sama.. a to gdzie robice coverage nikogo nie obchodzi do poki nie ma requt itp..
InvestoronlineFX pisze:Uznaliśmy, iż będzie to z korzyścią dla Państwa jeśli ceny będą pochodziły od tych, którzy mają największy wpływ na rynek.
hy hy hy amen.. :mrgreen: wiecie juz czemu po otwarciu zlecen jestescie w d.? No temu :D
InvestoronlineFX pisze: Nasi dostarczyciele płynności odpowiadają za ponad 85% obrotów na rynku walutowym.
My detalisci odpowiadmay w 95% za ich zyski.To tez wazne :lol:
Wracając do detalicznych modeli ECN
Nie ma czegos takiego.. jak retail ECN.
InvestoronlineFX pisze: Globalne banki nawet u największych brokerów, z którymi współpracują, nie zawierają transakcji między sobą w takich systemach.
No to nie rozumiem.Najpierw pytanie: czemu?
InvestoronlineFX pisze:Potwierdziły nam to również banki, z którymi współpracujemy.
Co potwierdzily?Ze Integral to ECN?
Z tego co wiem model MM nie wymaga takich przygotowań. Wymaga za to sporej reklamy, wielu konkursów i dealing desku, który bezpośrednio handluje ze swoimi klientami biorac ryzyko transakcj na siebie.
tak bz wbk ecn tak alior ecn tak xtb stp tak tms stp robi coverage a tam znow go robia ja tu nic nie widze zadnej roznicy..
Co za wielkich krokow to dokonaliscie?
InvestoronlineFX pisze: Możemy w tym puncie jasno stwierdzić jaki model wdrożyliśmy
STP do Integrala ? :D
Wystarczy potwierdzic i nie bedizecie mieli ze man problemow.. ianczej specjalisci od rekalm zajrza i do was :D
InvestoronlineFX pisze: Nowość nie zawsze równa się jakość.
starosc od dawna byla kiepskiej jakosci ale takie to juz kitowe srodowisko :lol:

Wy tam tylko naszych pienidzy chcecie.. piklo gotujecie !

:mrgreen:

BZ WBK ochrzczone :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Reptile, czasami się zastanawiam czy specjalnie tak piszesz? Wiesz jak ciężko odpowiedzieć na tak napisany post jak Twój? Wątpię by komuś się chciało podjąć dyskusję w temacie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ