DM BZWBK - model ECN
traktowanie forumowiczow jak frajerow przeciez to odrazu widac ze dyskusja klienci kontra broker, a nagle sie pojawiaja forumowicze ktorzy maja po 3 posty i obrona brokera 

Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 17:59 przez xpep, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic z tego. Widok/Pasek wykresów to steruje pojawianiem się zakładek z wykresem na dole wykresu. PPM nie dał żadnego wyniku.kris007 pisze:MarioDM zakładka: Widok/Pasek Wykresów plus ewentualnie prawy przycisk myszy na pasku i dostosuj.MarioDM pisze:kris007
Jak wstawiłeś interwały czasowe na górną listwę ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
przepraszam może coś pokręciłem ale da się na bank,MarioDM pisze:Nic z tego. Widok/Pasek wykresów to steruje pojawianiem się zakładek z wykresem na dole wykresu. PPM nie dał żadnego wyniku.kris007 pisze:MarioDM zakładka: Widok/Pasek Wykresów plus ewentualnie prawy przycisk myszy na pasku i dostosuj.MarioDM pisze:kris007
Jak wstawiłeś interwały czasowe na górną listwę ?
sprawdź: Widok /paski narzędzi/okresowość
PPM to ewentualnie później jak już pasek będzie, można wybrać okresy.
Testuje wlasnie konto demo.
Dużym plusem są gwarantowane SL. Przy realizacji stop lossa zawsze realizuje się po podanej wczesniej cenie. Uważam to za duzy plus w porównaniu do konkurencji - XTB STP, TMS MT4 (STP), BOSSAFX (MM), tam stopy realizowane są przeważnie z poslizgiem na niekorzysc klientów.
Czy na koncie real także są "gwarantowane" stop-lossy?
Dużym plusem są gwarantowane SL. Przy realizacji stop lossa zawsze realizuje się po podanej wczesniej cenie. Uważam to za duzy plus w porównaniu do konkurencji - XTB STP, TMS MT4 (STP), BOSSAFX (MM), tam stopy realizowane są przeważnie z poslizgiem na niekorzysc klientów.
Czy na koncie real także są "gwarantowane" stop-lossy?
sgorn pisze:wybacz ale te multikonta dyskwalifikują Ciebie jako powaznego,rzeczowego i co ważne wiarygodnego partnera do dyskusji na temat WBK....InvestoronlineFX pisze:Witam,
Przychlę się do postulatu Aorta, chciałbym prowadzić tu dyskusję merytoryczną popartą choćby najmniejszymi argumentami, a nie własną opinią czy domniemaniem. Również nie mam zamiaru wdawać się w większą polemikę ale traktuję to jako hobby, bo wiele ciekawych rzeczy mogę Państwu przekazać.
xpep pisze:traktowanie forumowiczow jak frajerow przeciez to odrazu widac ze dyskusja klienci kontra broker, a nagle sie pojawiaja forumowicze ktorzy maja po 3 posty i obrona brokera
Hehe. Rzeczywiście wyszło zabawnie. Nietrudno było się zresztą domyślić , że to multikonta. Każdy kto jest dłużej na forum zna takie zagrywki.Cyb pisze:I takim to sposobem ( multikonta ) BZ WBK strzelił sobie sam w kolano...
Trochę jak widać BZWBK źle zaczął, ale nie należy go od razu dyskwalifikować. Niech każdy ma szanse. Przedstawiciel brokera na forum nie ma łatwo bo sam musi się bronić przed licznymi atakami, więc nie dziwota, że szuka na siłę sprzymierzeńców w postaci multikont

Ale puśćmy to w niepamięć i zacznijmy od nowa.
InvestoronlineFX
Po kolei :
1 Nie znalazłem na Waszej stronie kalkulatora depozytów, pipsów i swapów.
Czy możesz podać linka do niego ?
2 O ile dobrze zrozumiałem (bo nie mogę tego teraz znaleźć w postach) wypłata z rachunku jest płatna ? Jeśli tak to niezachęcająco. Sugeruje zmianę na bezpłatną wypłatę (może być powyżej pewnej kwoty jak np. 200 PLN w GO4X lub 500 PLN w Noble).
3 Zmniejszenie MC do poziomu 50% depozytu. Przy obecnym niewiele osób zaryzykuje otwieranie rachunku.
4 Czy planujecie, a jeśli tak to kiedy rozszerzenie oferty na towary, surowce i indeksy ?
5 Pomyślcie nad opcją "głębokość rynku", ale taką realną ze zleceniami klientów, a nie tylko od dostawców płynności.
Na razie tyle bo nic więcej mi się nie kojarzy. Nie testowałem jeszcze demo.
Dodano po 3 minutach:
forestooo
amoc
Nikt nie zagwarantuje SL. Ani broker MM, ani ECN. Na ECN pod pewnymi względami może być nawet gorzej bo na mniej płynnych walutach w godzinach mniejszej aktywności może w ogóle nie być zleceń przeciwstawnych.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2012, 20:03 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Witam.
Większość z tych osób, które tworzyły brokerów w modelu ECN, to pasjonaci rynku. Napracowali się ostro byśmy mieli dobre warunki do handlu. Jak widać jest to bardzo dobry kierunek i w końcu od ponad roku coś się zmienia na naszym podwórku - powiedziałbym nawet, że dzieje się bardzo dużo.
Oby tak dalej!!!
W końcu konkurencja między brokerami zawsze dobra jest - przynajmniej dla nas 
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Słowa warte dużego browara MarioDMMarioDM pisze:Hehe. Rzeczywiście wyszło zabawnie. Nietrudno było się zresztą domyślić , że to multikonta. Każdy kto jest dłużej na forum zna takie zagrywki.
Trochę jak widać BZWBK źle zaczął, ale nie należy go od razu dyskwalifikować. Niech każdy ma szanse. Przedstawiciel brokera na forum nie ma łatwo bo sam musi się bronić przed licznymi atakami, więc nie dziwota, że szuka na siłę sprzymierzeńców w postaci multikont.
Ale puśćmy to w niepamięć i zacznijmy od nowa.

Większość z tych osób, które tworzyły brokerów w modelu ECN, to pasjonaci rynku. Napracowali się ostro byśmy mieli dobre warunki do handlu. Jak widać jest to bardzo dobry kierunek i w końcu od ponad roku coś się zmienia na naszym podwórku - powiedziałbym nawet, że dzieje się bardzo dużo.
Oby tak dalej!!!

Pozdrawiam
Karol Marchewka