Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quote »

statment by Cie uspokoił matka ?

Prawda taka ze szkolącymi jest bolesna ponieważ żaden z nich nie pokazał tak naprawdę statmentu za dłuższy okres. I w tym cały problem. Szczerze gdybym szkolił to z pewnością bym swój ujawnił. Jednakże nie popadajmy w paranoje... kto będzie chciał szkolić będzie to robił i nic na to nie poradzimy. A to czy zarabia czy nie owiane tajemnicą. Ale w tym wątku nie o to chodzi. Może matka lepiej założyc nowy. W którym zostaną wyjaśnione pewne kwestie. A taki jakim jest ten... zostawić w spokoju i nie zaśmiecać...
The secret of being boring is to say everything

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

quote pisze:statment by Cie uspokoił matka
Zwróć uwagę, że nawet nie prosiłem o statementy, tylko o statystyki i to nie jakieś wyszukane tylko takie zupełnie podstawowe, przynajmniej dla kogoś kto ma jako takie pojęcie o strategiach inwestycyjnych. Cztery liczby. To nawet chyba lepsze niż statement, jeśli ktoś go nie ma to nic nie wymyśli a nawet jeśli to będzie łatwo poznać manipulację.
Zwróć również uwagę, że nie interesuje mnie kto ile ma pieniędzy. Moim zdaniem każdy kto reklamuje się umiejętnością zarabiania na rynku, powinien być przygotowany na pytania i mieć osobne konto, nawet może być to demo, gdzie można się zalogować i sprawdzić jakie cechy ma strategia jako całość.
Rozumiem, że wątek był dla Ciebie przydatny ale po pierwsze, w opisywany tu sposób nikt nigdy nie zarobił, po drugie możesz sobie spokojnie dalej korzystać, to nic nie przeszkadza, że jest w reklamach. Wręcz przeciwnie, początkujący nie będą musieli tracić czasu na pozornie bezinteresowne porady, które i tak w niczym im nie pomogą.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

matka pisze:w opisywany tu sposób nikt nigdy nie zarobił, po drugie możesz sobie spokojnie dalej korzystać,

Z tym bym się akurat nie zgodził. Ja można powiedzieć ze od paru dni bawię się tą techniką gry, i nie wygląda to tragicznie. Oczywiście na koncie demo. Na realu mam ea które robi robote, natomiast w miedzy czasie warto popróbować się na różnych płaszczyznach bo ile można GOLDA farmić w Diablo.

matka pisze: o statystyki i to nie jakieś wyszukane tylko takie zupełnie podstawowe, przynajmniej dla kogoś kto ma jako takie pojęcie o strategiach inwestycyjnych
Zgadzam się z Tobą w 100%. I jest mi nieznany powód dlaczego MB nie chce takowych podać.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Ja też bawię się tą techniką gry i wygląda dla mnie bardzo obiecującą.

Przeczytałem cały wątek MB i uważam, że krytykowanie jakiegokolwiek stylu gry jest uzasadnione, o ile ta osoba grała już w ten sposób lub choćby "liznęła trochę" temat. Kilkanaście stron kłótni o wyższość SL zamiast zlecenia przeciwstawnego - nie poparte żadnymi przykładami (kilka szczątkowych), to nie jest pole do żadnej merytorycznej dyskusji.

Założyłem sobie konto demo, na którym spróbuje dostosować sobie tą technikę gry do swoich potrzeb. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Wtedy będę się wypowiadał.

matka, może po prostu MB nie ma ochoty przedstawiać Ci swoich statystyk ? Twoje prowokujące wpisy na Jego temat nie wróżą Ci raczej, żeby ta sytuacja mogła się najbliższym czasie zmienić. I wiesz co ? Nie dziwię mu się.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Kluczem w tej technice jest " nie dać sie ponieść emocja" i nie dokładać w nieskończoność bo to prowadzi do Wyssania depo. Moim zdaniem granie ta technika ma sens ale trzeba Poprostu czuć zachowania rynku oraz potrafic w odpowiednich momentach sie ''obracać'' a w czasie konsoli czekam i twardo siedzieć na d.... .

Fajnie by było jakby MB wrzucił jeszcze jakieś swoje zagrania. To samo dotyczy innych którzy próbują zabawy w ten sposób. Ja postaram sie tez wrzucić jakieś zagranie

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

sorki panowie, ale ten watek nie powstal w celach reklamowych, choc w takowym dziale wyladowal, wiec nie bede kontynuowal, tak sie zastanawiam nad jakoscia forum, czy wystarczy taki jeden forexowy maciarewicz i kazdy user czlowiek jest pod pregiezem? Ano wystarczy. Stad, no offence, mnie tez wystarczy, widac ze lepiej sie nie wychylac ani za darmoche za ani kase, bo przyjda jakcys roszczeniowi i sfrustrowani, majacy wylacznosc na prawde.

takze esco, moze wywal ten watek do kosza, po kiego wiedza o ...bezsensownych zagraniach, kontr-zleceniach.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Mighty Baz pisze:sorki panowie, ale ten watek nie powstal w celach reklamowych, choc w takowym dziale wyladowal, wiec nie bede kontynuowal, tak sie zastanawiam nad jakoscia forum, czy wystarczy taki jeden forexowy maciarewicz i kazdy user czlowiek jest pod pregiezem? Ano wystarczy. Stad, no offence, mnie tez wystarczy, widac ze lepiej sie nie wychylac ani za darmoche za ani kase, bo przyjda jakcys roszczeniowi i sfrustrowani, majacy wylacznosc na prawde.

takze esco, moze wywal ten watek do kosza, po kiego wiedza o ...bezsensownych zagraniach, kontr-zleceniach.

MB forum jest dostępne dla wszystkich.. co oznacza ze znajdą się flustraci i Ci których takowa wiedza interesuje. Tak jak napisałes.. Forexowy macierewicz zawsze się znajdzie i tutaj nic nie zrobimy. Natomiast Twoje zachowanie to nie obraź się.. ale rodem z piaskownicy - to tak jakby historia zataczała koło.... obrażasz się i już żądasz zamknięcia wątku bo znalazł się w dziale reklam. A niech sobie tutaj jest.. przecież genezą jego jest to aby pomagać. A to gdzie on się znajduje to nie ma znaczenia. Róbmy swoje i skupmy się na FX a nie kłótniach które spamią wątek. Bo to one są mega flustrujące.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

o, widze temat wrocil do ogolnych!
Niemniej, chyba juz jestem za stary dziad, by udzielac sie we flame war. Robie sobie przerwe od forum, pewnie wroce znowu za pare lat.
Powodzenia, kilometrow pipsow na plusie wam zycze!
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

oj panowie luzik. Może wypił kilka piw za dużo może miał stresa, FX wyzwala emocje. odpocznie przyjdzie znowu pogadacie sobie i tyle. Po co domysły kto co i jak.
zapalmy sobie po papierosku lub po buszku jak kto lubi i ... jutro też będzie dzień

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

quote pisze:Z tym bym się akurat nie zgodził. Ja można powiedzieć ze od paru dni bawię się tą techniką gry, i nie wygląda to tragicznie.
Strategii które potrafią zarabiać przez cztery dni znajdziesz w sieci tysiące. Niestety bardzo trudno jest trafić w te właściwe cztery dni ;) Tobie się udało ale czy jesteś na 100% pewien, że grałeś dokładnie tak jak MB? Chciałbym również spytać jakie kryteria spowodowały, że zainteresowałeś się tym akurat sposobem?
mk89 pisze:matka, może po prostu MB nie ma ochoty przedstawiać Ci swoich statystyk ? Twoje prowokujące wpisy na Jego temat nie wróżą Ci raczej, żeby ta sytuacja mogła się najbliższym czasie zmienić. I wiesz co ? Nie dziwię mu się.
Tylko że to stawia Cię w nieco dziwnym świetle. Kolega MB ogłasza, że nauczy odpłatnie zarabiać na FX, moje próby wyciągnięcia jakichkolwiek szczegółów na temat oferowanej usługi kończą się fiaskiem, a Ty dziwisz się mojej frustracji. Nie mówię, że tak jest w tym wypadku ale szkolący często oferują zniżki za odpowiednie posty. Gdybyś czytał forum dłużej, wiedział byś że było tu wiele reklam, przy jednoczesnej nagonce na każdego, kto śmiał zapytać o konkrety. Zawsze kończyło się tak samo, brutalna prawda wychodziła po jakimś czasie na jaw, niejednokrotnie ludzie tracili miliony.
mk89 pisze:Przeczytałem cały wątek MB i uważam, że krytykowanie jakiegokolwiek stylu gry jest uzasadnione, o ile ta osoba grała już w ten sposób lub choćby "liznęła trochę" temat.
Zapewniam Cię, że w swoim czasie nie odpuszczałem na zajęciach z martyngałów. Do tej pory sporadycznie coś tam testuję i wiem czego można się spodziewać. Wklejam przykład, niestety na razie również tylko kilka dni. Proszę bez sensu nie krytykować, znam wszystkie wady tego systemu, wiem jak zakończy się ten test ;)
http://www.myfxbook.com/members/matka/m ... 94k0lV2tLG
Wklejam też przykład innego ciekawego systemu, trzyma się już ponad rok a i tak nigdy nie puścił bym go na realu. BTW wejścia są losowe ;) Nie trzeba płacić za szkolenie, wystarczy dobry generator ;) Takim podejściem też długo się bawiłem, mam mocno rozbudowaną wersję EA.
http://www.myfxbook.com/members/Trading ... i-uk/61895
Mighty Baz pisze:tak sie zastanawiam nad jakoscia forum, czy wystarczy taki jeden forexowy maciarewicz i kazdy user czlowiek jest pod pregiezem? Ano wystarczy.
Jak na razie to Twoja brzoza, na której rzekomo rosną pieniądze, jest owiana sztuczną mgłą, której nie chcesz rozproszyć. Ale podoba mi się to porównanie, drżyjcie wszyscy guru za pięć stówek :twisted:
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ