Ink. pisze:Gra pozycjami przeciwstawnymi moim zdaniem powinna polegac na tym iz nie mamy w ogole strat, inkasujemy tylko zyski, a pozycje stratne trzymamy aż będa zyskowne. Niski lewar da nam gwarancje że nie wylecimy na SO, w sumie to tylko teoria ale na ryknach trendujących powinna sie sprawdzić
Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'
Re: Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Matka nie będę tobie tego przekładac na jave czy c++, musisz zrozumieć niestety tak jak jest napisane czyli po ludzku
Szanowny Panie Moderatorze,Ink. pisze:Gra pozycjami przeciwstawnymi moim zdaniem powinna polegac na tym iz nie mamy w ogole strat, inkasujemy tylko zyski, a pozycje stratne trzymamy aż będa zyskowne. Niski lewar da nam gwarancje że nie wylecimy na SO, w sumie to tylko teoria ale na ryknach trendujących powinna sie sprawdzić
Niski lewar da nam gwarancję, że wylecimy na SO szybciej niż na wysokim. Proponuję też zadzwonić do brokera, może uda się go przekonać żeby również zignorował otwarte stratne pozycje, aby było z czego otwierać nowe. Suma sumarum i tak przechwyci wszystko więc te kilka dni dłużej może zgodzi się poczekać. Choć w sumie czym są tak nieistotne niuanse przy idei niemania strat w ogóle. Oczywiście mówimy o rynkach trendujących
fotki są zbędne szczególnie że mnie papugujesz ink.
zdanie rokumatka pisze:Niski lewar da nam gwarancję, że wylecimy na SO szybciej niż na wysokim
matka bo widze że do ciebie kompletnie nic nie dociera wiec wytłumacze tobie to jak 5 letniemu dziecku
niski lewar znaczy tyle co granie max 1:10
dla przykładu 10k kapitału to pozycja max 0,1 lota na sel i max 0,1 na buy, przykład mamy strate na S to jej nie zamykamy i nie dołakamy tylko gramy na buy, max 1:10
ty widze nie rozumiesz pojecia niski lewar bo nie jest to granie x razy mała pozycja bo automatycznie mamy wysoko zlewarowaną pozycje tylko podzieloną
powiedz mi jak grając na dzwignią 1:10 zaliczyć SO? ile potrzeba pipsów?
tyle samo profesorze co przy każdej innej, na realu się nie gra na pipsyInk. pisze:powiedz mi jak grając na dzwignią 1:10 zaliczyć SO? ile potrzeba pipsów?
nie edytuj proszę moich postów zanim na nie odpiszesz
Ink a w przypadku trendu na 10-20 lat? czy grasz przez 20 lat tylko buy przykładowo,czy otwierasz między czasie S,i gromadzisz je przez X lat?
złote myśli w każdym pościematka pisze:tyle samo profesorze co przy każdej innej, na realu się nie gra na pipsy
jako że nazwałeś mnie profesorem czuje sie w obowiązku wyjaśnić tobie tą prostą zależność
im większa pozycja (czyli lewar lub inaczej dzwignia ) tym mniej pipsów potrzeba do osiągnięcia poziomu MC
Songo to było takie moje teoretyczne gdybanie, ja tak nie gram, ale tak widze hedga bo po co innego tak mamy grać skoro mamy zamiar inkasować straty, wtedy to już wystarczy po prostu SL bez kombinowania
Ogólnie widzę to podobnie,jednak trzymanie w nieskończoność raczej odpada.
Wydaje mi się, że przeciwstawne mają sens,jeżeli próbujemy przynajmniej zmniejszyć stratną pozycję na ważnych SR/SD/LT,każde 5 pips dla edka przy 10 takich zagrywkach w miesiącu byłaby już bonusem być może wartym zainteresowania.
Wydaje mi się, że przeciwstawne mają sens,jeżeli próbujemy przynajmniej zmniejszyć stratną pozycję na ważnych SR/SD/LT,każde 5 pips dla edka przy 10 takich zagrywkach w miesiącu byłaby już bonusem być może wartym zainteresowania.
Domyślam się, że masz na myśli: im większa dźwignia tym większą możesz otworzyć pozycję. A co się dzieje z poziomem SO przy tej samej wielkości pozycji i zwiększającej się dźwigni?Ink. pisze:im większa pozycja (czyli lewar lub inaczej dzwignia )
-
- Gaduła
O jakim trzymaniu w nieskończoność mówimy, jeśli pozycję zajmować możemy tylko rok... dodatkowo swap po ~300 dniach da nam stratę praktycznie nie do odrobienia samą pozycją...