AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

jankeso
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jankeso »

Mighty Baz pisze:czy banku nie stac na zatrudnienie profesjonalnych programistow?
Oszczedzacie tam na etatach IT?
:) na to wygląda...

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

Witam.
Jeszcze jedną wade odkryłem NOWEGO Alior 2 demo.
-mam zainstalowane stare demo i nowe demo i obydwa włączone (na tym samym loginie i hało, w tym że jeden jak chodzi to drugiego rozłącza (bo to samo hasło i login) ale nie wym rzecz . Okazuje się że na daxie starym jest 1 spreed a na nowym 10 spreed. (i kupiłem na jednym, zalogowałem się na drugiego i też kupiłem i różnica jest 10 spreed to szok)

Po dwóch dniach zabawy USÓWAM NOWE DEMO ALIOR 2 powiem krótko dziadowstko i kicha jak cholera, ma takie błędy że aż głowa boli, jak narazie szkoda tego instalować.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam serdecznie,

1. Zgodnie z regulaminem, do założenia rachunku w tym momencie wymagany jest jeszcze numer NIP. W przyszłości ta kwestia ulegnie zmianie.
2. Pracujemy nad rozwiązaniami mobilnymi, jednak nie ma jeszcze konkretnej daty ukończenia prac.
3. Dane historyczne, których brakuje na Platformie Demo zostaną zaktualizowane w najbliższym czasie.
4. Przy składaniu zlecenia, podobnie jak w wersji poprzedniej, Platforma informuje o wysokości depozytu i spreadu. W tym celu należy wybrać: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/prawy przycisk myszy w oknie zlecenia/widok i tutaj należy wybrać parametry, które mają być wyświetlane.
5. Wartość domyślna 0,1 lota również zostanie poprawiona.
6. Automatyczne skalowanie wykresu to przycisk auto/manual w prawym górnym rogu wykresu.
7. Spread na starej i nowej wersji nie uległ zmianie. Jeżeli chodzi o instrument GER30 to spread wynosi wciąż 1 pkt. Platforma wskazuje większą wartość, uwzględniając dodatkowe miejsca po przecinku (minimalny krok notowań).
8. Rysowanie linii i kształtów zostało poprawione i powinno działać poprawnie.

Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

A może po prostu mówisz o prowizji?
Domyślnie jest ustawiony 1,0 lot a na poprzedniej platformie miałeś 0,1?
Dopiero dziś wieczorem ściągnę i zobaczę ocb. Aczkolwiek opinie nie są zbyt zachęcające.

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

lucek34 sam sobie podkreśliłeś ten żenujący błąd ortograficzny? a to Ci dopiero :))))))))

Twój język zarówno polski jak i angielski to też "dziadowstko i kicha"

Pozdro! :D

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Mighty Baz pisze:czy banku nie stac na zatrudnienie profesjonalnych programistow?
Oszczedzacie tam na etatach IT?
podejrzewam, ze bank nie ma prawa do kodów źródłowych, które może i tak są zdeponowane w banku, to właścicielem jest autor (firma)i on może tylko poprawiać w ramach świadczonego supportu

Mariusz0505
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariusz0505 »

Dariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,

1. Zgodnie z regulaminem, do założenia rachunku w tym momencie wymagany jest jeszcze numer NIP. W przyszłości ta kwestia ulegnie zmianie.
2. Pracujemy nad rozwiązaniami mobilnymi, jednak nie ma jeszcze konkretnej daty ukończenia prac.
3. Dane historyczne, których brakuje na Platformie Demo zostaną zaktualizowane w najbliższym czasie.
4. Przy składaniu zlecenia, podobnie jak w wersji poprzedniej, Platforma informuje o wysokości depozytu i spreadu. W tym celu należy wybrać: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/prawy przycisk myszy w oknie zlecenia/widok i tutaj należy wybrać parametry, które mają być wyświetlane.
5. Wartość domyślna 0,1 lota również zostanie poprawiona.
6. Automatyczne skalowanie wykresu to przycisk auto/manual w prawym górnym rogu wykresu.
7. Spread na starej i nowej wersji nie uległ zmianie. Jeżeli chodzi o instrument GER30 to spread wynosi wciąż 1 pkt. Platforma wskazuje większą wartość, uwzględniając dodatkowe miejsca po przecinku (minimalny krok notowań).
8. Rysowanie linii i kształtów zostało poprawione i powinno działać poprawnie.

Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
W takim razie gdzie mam wyrobić numer NIP, skoro wyrobienie takiego dla osób fizycznych od 1 stycznia 2012r. jest już niemożliwe ;) ? Nie wystarczy nr PESEL ?

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

Dariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,

Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Opcja "Złóż zlecenie" jest dla mnie zupelnie nieprzydatna. Przeprowadzam transakcje tylko z wykresu. A to dlatego, ze zaczynajac zabawe z AliorTrader, kilka razy otworzylem transakcje nie na tym instrumencie, o ktory mi chodzilo (Na wykresie obserwowalem jeden instrument, a w okienku "zloz zlecenie" byl inny). Okienko "zloz zlecienie" nie jest powiazane z aktualnie otwartym wykresem. Jesli wykres jest jeden - nie ma problemu i da sie powiazac, ale 10 wykresow - brak mozliwosci powiazania.

Dlatego korzystalem z okienka i informacji zawartych po prawej stronie danego wykresu. Byla tam mozliwosc zlozenia zlecenia, ustawienia SL i TP oraz widoczny wlasnie spread oraz wielkosc depozytu. Nie rozumiem dlaczego cos co bylo proste w obsludze i funkcjonalne zostalo zamienione na taka "lipe". Testujac AT2, nadal nie korzystam z osobnego okienka do skladania zlecen bo jest to dla mnie zbyt ryzykowne, a spread musze sobie na szybko mniej wiecej policzyc. Nie jest to jakis kosmos, ale wczesniej bylo wygodniej.

I jeszcze kopiowanie narysowanych elementow (linii, kwadratow, itp.) jest niedopracowane. Po skopiowaniu trzeba poruszyc wykresem, zeby skopiowany element sie pokazal.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Generalnie większość rzeczy chodzi ok ale nadal największy mankament jak dla mnie- LINIE- nadal nie zostały naprawione. Ruszam wykresem to mi się wszystkie linie trzesą i zmieniają pozycje, tutaj krótki przykłąd:
http://youtu.be/3ZXlP7xPsjs

jankeso
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jankeso »

Szkoda, że nie ma nigdzie informacji, że udostępniana wersja platformy jest jeszcze w fazie beta... ale cóż, rozumiem, to tylko demo.

ODPOWIEDZ