AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Ja też mam pytanie, a mianowicie czy do końca wakacji można się spodziewać Alior Tradera na platformy mobilne ? Jak tak to na jakie.
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

rosiu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosiu »

CO Z TYM DEMO 2 ???

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

Sciagnalem dzis demo 2.0, ale chyba jeszcze troche trzeba by dopiescic :)

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale wykresy niektorych instrumentow sa zle ladowane (moge pokazac screena jesli to tylko u mnie), a inne sa ok.

Poza tym wykres sie nie rusza, stanal chyba gdzies przed weekendem.

Natomiast z pozytywych zmian: poprawiono rysowanie linii i innych ksztaltow - narysowane na wyzszym interwale, pozostaja na swoich miejscach przy przejsciach do interwalow nizszych.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Na razie po aktualizacji do nowego dema nic się nie ładuje, w ogóle nie chce pobierać danych do wykresu i są puste pola w ich miejscu.

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

co do Alior Trader 2
Platforma wygląda o wiele lepiej.
zaleta:
-super rysowanie lini łapie na każdych punkcikach
-drugim guzikiem od myszki przeciągasz na wykresie i pokazuje ci orazu ile pipów.
- jak otwiera sie drugie okno (np: stochastica) to mozna "minimalizuj dolne okno" i pozostaje tylko wykres. A rozszerzanie lub zmiejszanie tego dolnego wykres poprwiono i działa o wiele lepiej.
-widze że dodanie wskaźnika ZigZag (ale on jeszcze nie chodzi)

wada:
-na złóż zlecenie nie ma jaki jest spreed (tak jak w starej pokazywało jaki jest)
-nie ma jaki jest wniesiony depozyt (kupuje za ilosc 5 i niewiem ile pobierze mi depozyt, w starym Aliorze pokazywał ile pobiera przy wyborze ilości kupna)
-okropny problem mam z wykresami, nie działają poprawnie, a jak ustalam czas to jest tragedia i typ wykresów wogóle mi nie chodzi, masakra.
-nie wszystkie wskazniki chodzą ( te z koncówką wogóle się nie włączają[C#], [MQL] )
- otwieram wskaznik np: Stochastic i wybieram zeby był w oknie z wykresem to albo się nie pojawi w raz z wykresem lub rozwali cały wykres że zniknie.

nie sprawdzone , lub co mogli jeszcze by dodać
-Nie sprawdziałem jak wyglada pokrycie się dwóch wykresów naraz.
-mogli by jeszcze dodać kalkulator pipowy (czyli np: 100 pipów daxa jaka to suma zł,
-

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

no i chyba sie nie da ustawic domyslnej wartosci np. 0.1 lota. W starej wersji bez problemu to znalazlem, tu cos mi nie wychodzi.

Mariusz0505
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mariusz0505 »

Nie rozpisując się - wydaje mi się, że stara wersja była wygodniejsza.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Po dłuższym testowaniu można powiedzieć, że kilka rzeczy jest usprawnionych, kilka zepsutych. Nie potrafię np znaleść tego przycisku, który wcześniej automatycznie skalował wykres. Z minusów faktycznie jak pisano wyżej- nie ma podanej wartości otwieranej pozycji- to było w miarę pomocne. Jednak nie mogę się zgodzić, że nie ma spreadu podanego- bo u mnie jest.

Edit: odnośnie automatycznego skalowania wykresów- w górnym prawym rogu wykresu jest możliwość zmiany- auto/manual.
Największy minus to nadal rysowanie linii- po zmianie np z 4h na 15m linie się rozjeżdzają na wszystkie możliwe strony tworząc jakąś futurystyczną wizję. Linię nie trzymają się wykresu nawet przy zaznaczeniu, by chwytały się low/high czy co tam sobie wybierzecie. Kiedy coś z tym będzie zrobione?

jankeso
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jankeso »

U mnie to wygląda tak jak w załączniku. Krótko mówiąc póki co platforma jest dla mnie prawie bezużyteczna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

czy banku nie stac na zatrudnienie profesjonalnych programistow?
Oszczedzacie tam na etatach IT?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ