Mighty Baz pisze:czy banku nie stac na zatrudnienie profesjonalnych programistow?
Oszczedzacie tam na etatach IT?
AliorTrader - ECN.
Witam.
Jeszcze jedną wade odkryłem NOWEGO Alior 2 demo.
-mam zainstalowane stare demo i nowe demo i obydwa włączone (na tym samym loginie i hało, w tym że jeden jak chodzi to drugiego rozłącza (bo to samo hasło i login) ale nie wym rzecz . Okazuje się że na daxie starym jest 1 spreed a na nowym 10 spreed. (i kupiłem na jednym, zalogowałem się na drugiego i też kupiłem i różnica jest 10 spreed to szok)
Po dwóch dniach zabawy USÓWAM NOWE DEMO ALIOR 2 powiem krótko dziadowstko i kicha jak cholera, ma takie błędy że aż głowa boli, jak narazie szkoda tego instalować.
Jeszcze jedną wade odkryłem NOWEGO Alior 2 demo.
-mam zainstalowane stare demo i nowe demo i obydwa włączone (na tym samym loginie i hało, w tym że jeden jak chodzi to drugiego rozłącza (bo to samo hasło i login) ale nie wym rzecz . Okazuje się że na daxie starym jest 1 spreed a na nowym 10 spreed. (i kupiłem na jednym, zalogowałem się na drugiego i też kupiłem i różnica jest 10 spreed to szok)
Po dwóch dniach zabawy USÓWAM NOWE DEMO ALIOR 2 powiem krótko dziadowstko i kicha jak cholera, ma takie błędy że aż głowa boli, jak narazie szkoda tego instalować.
- BM Alior Bank
- Pasjonat

Witam serdecznie,
1. Zgodnie z regulaminem, do założenia rachunku w tym momencie wymagany jest jeszcze numer NIP. W przyszłości ta kwestia ulegnie zmianie.
2. Pracujemy nad rozwiązaniami mobilnymi, jednak nie ma jeszcze konkretnej daty ukończenia prac.
3. Dane historyczne, których brakuje na Platformie Demo zostaną zaktualizowane w najbliższym czasie.
4. Przy składaniu zlecenia, podobnie jak w wersji poprzedniej, Platforma informuje o wysokości depozytu i spreadu. W tym celu należy wybrać: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/prawy przycisk myszy w oknie zlecenia/widok i tutaj należy wybrać parametry, które mają być wyświetlane.
5. Wartość domyślna 0,1 lota również zostanie poprawiona.
6. Automatyczne skalowanie wykresu to przycisk auto/manual w prawym górnym rogu wykresu.
7. Spread na starej i nowej wersji nie uległ zmianie. Jeżeli chodzi o instrument GER30 to spread wynosi wciąż 1 pkt. Platforma wskazuje większą wartość, uwzględniając dodatkowe miejsca po przecinku (minimalny krok notowań).
8. Rysowanie linii i kształtów zostało poprawione i powinno działać poprawnie.
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
1. Zgodnie z regulaminem, do założenia rachunku w tym momencie wymagany jest jeszcze numer NIP. W przyszłości ta kwestia ulegnie zmianie.
2. Pracujemy nad rozwiązaniami mobilnymi, jednak nie ma jeszcze konkretnej daty ukończenia prac.
3. Dane historyczne, których brakuje na Platformie Demo zostaną zaktualizowane w najbliższym czasie.
4. Przy składaniu zlecenia, podobnie jak w wersji poprzedniej, Platforma informuje o wysokości depozytu i spreadu. W tym celu należy wybrać: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/prawy przycisk myszy w oknie zlecenia/widok i tutaj należy wybrać parametry, które mają być wyświetlane.
6. Automatyczne skalowanie wykresu to przycisk auto/manual w prawym górnym rogu wykresu.
7. Spread na starej i nowej wersji nie uległ zmianie. Jeżeli chodzi o instrument GER30 to spread wynosi wciąż 1 pkt. Platforma wskazuje większą wartość, uwzględniając dodatkowe miejsca po przecinku (minimalny krok notowań).
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
podejrzewam, ze bank nie ma prawa do kodów źródłowych, które może i tak są zdeponowane w banku, to właścicielem jest autor (firma)i on może tylko poprawiać w ramach świadczonego supportuMighty Baz pisze:czy banku nie stac na zatrudnienie profesjonalnych programistow?
Oszczedzacie tam na etatach IT?
-
Mariusz0505
- Bywalec

W takim razie gdzie mam wyrobić numer NIP, skoro wyrobienie takiego dla osób fizycznych od 1 stycznia 2012r. jest już niemożliweDariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Opcja "Złóż zlecenie" jest dla mnie zupelnie nieprzydatna. Przeprowadzam transakcje tylko z wykresu. A to dlatego, ze zaczynajac zabawe z AliorTrader, kilka razy otworzylem transakcje nie na tym instrumencie, o ktory mi chodzilo (Na wykresie obserwowalem jeden instrument, a w okienku "zloz zlecenie" byl inny). Okienko "zloz zlecienie" nie jest powiazane z aktualnie otwartym wykresem. Jesli wykres jest jeden - nie ma problemu i da sie powiazac, ale 10 wykresow - brak mozliwosci powiazania.Dariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Dlatego korzystalem z okienka i informacji zawartych po prawej stronie danego wykresu. Byla tam mozliwosc zlozenia zlecenia, ustawienia SL i TP oraz widoczny wlasnie spread oraz wielkosc depozytu. Nie rozumiem dlaczego cos co bylo proste w obsludze i funkcjonalne zostalo zamienione na taka "lipe". Testujac AT2, nadal nie korzystam z osobnego okienka do skladania zlecen bo jest to dla mnie zbyt ryzykowne, a spread musze sobie na szybko mniej wiecej policzyc. Nie jest to jakis kosmos, ale wczesniej bylo wygodniej.
I jeszcze kopiowanie narysowanych elementow (linii, kwadratow, itp.) jest niedopracowane. Po skopiowaniu trzeba poruszyc wykresem, zeby skopiowany element sie pokazal.
Generalnie większość rzeczy chodzi ok ale nadal największy mankament jak dla mnie- LINIE- nadal nie zostały naprawione. Ruszam wykresem to mi się wszystkie linie trzesą i zmieniają pozycje, tutaj krótki przykłąd:
http://youtu.be/3ZXlP7xPsjs
http://youtu.be/3ZXlP7xPsjs