Dariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,
4. Przy składaniu zlecenia, podobnie jak w wersji poprzedniej, Platforma informuje o wysokości depozytu i spreadu. W tym celu należy wybrać: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/prawy przycisk myszy w oknie zlecenia/widok i tutaj należy wybrać parametry, które mają być wyświetlane.
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Opcja "Złóż zlecenie" jest dla mnie zupelnie nieprzydatna. Przeprowadzam transakcje tylko z wykresu. A to dlatego, ze zaczynajac zabawe z AliorTrader, kilka razy otworzylem transakcje nie na tym instrumencie, o ktory mi chodzilo (Na wykresie obserwowalem jeden instrument, a w okienku "zloz zlecenie" byl inny). Okienko "zloz zlecienie" nie jest powiazane z aktualnie otwartym wykresem. Jesli wykres jest jeden - nie ma problemu i da sie powiazac, ale 10 wykresow - brak mozliwosci powiazania.
Dlatego korzystalem z okienka i informacji zawartych po prawej stronie danego wykresu. Byla tam mozliwosc zlozenia zlecenia, ustawienia SL i TP oraz widoczny wlasnie spread oraz wielkosc depozytu. Nie rozumiem dlaczego cos co bylo proste w obsludze i funkcjonalne zostalo zamienione na taka "lipe". Testujac AT2, nadal nie korzystam z osobnego okienka do skladania zlecen bo jest to dla mnie zbyt ryzykowne, a spread musze sobie na szybko mniej wiecej policzyc. Nie jest to jakis kosmos, ale wczesniej bylo wygodniej.
I jeszcze kopiowanie narysowanych elementow (linii, kwadratow, itp.) jest niedopracowane. Po skopiowaniu trzeba poruszyc wykresem, zeby skopiowany element sie pokazal.